MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
22
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
1900
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Cheburashka 2 (με αγγλικους υπότιτλους)
Control
Ethno☰hauntology vol1
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
Kontinental ’25
Last Movies by Stanley Schtinter
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Marwan: Tomorrow’s Freedom
Primate
SOS
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Αμνετ
Ανακόντα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αργός θάνατος
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Είμαι η Κούβα
Επαναστάτης χωρίς αιτία
Επιστροφή στην πατρίδα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η εσχάτη των ποινών
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάρλα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Καρδιά από γυαλί
Κιούκα πριν το τέλος του καλοκαιριού
Λώρα
Μέρες οργής
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Μοϊκανός
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ολα είναι δρόμος
Οργισμένο είδωλο
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δυο φορές
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σπασμένη φλέβα
Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Φεστιβάλ Ολυμπίας πάει Ταινιοθήκη
Το Χαμίνι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το μίσος
Το σώμα που σκοτώνει
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Αισθηματική

Χιονάτη (με υπότιτλους)

Το σύγχρονο ριμέικ της«Χιονάτης» διαθέτει αρκετό κέφι παρότι λείπει η μαγεία του αρχετυπικού ντισνεϊκού παραμυθιού.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 119'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Η γλυκιά και δίκαιη πριγκίπισσα Χιονάτη το σκάει από το κάστρο της για να γλυτώσει από την κακιά μητριά της. Θα βρει φιλόξενη στέγη στο σπίτι 7 νάνων που θα την βοηθήσουν μαζί με μια συμμορία ληστών να πάρει την εκδίκηση της.

Παραμύθι με κέφι και… (πολιτική) άποψη

Έχοντας βαριά ιστορία απέναντι της (το φιλμ του 1937 αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη εμπορική επιτυχία της Disney) η σύγχρονη «Χιονάτη» είναι ένα live-action μιούζικαλ που αποτυπώνει με γούστο και κέφι αρκετά στοιχεία από εκείνο το έργο.

Η ατυχία – αν όχι αδικία- με το φιλμ του Μαρκ Γουέμπ είναι πως πριν ακόμη βγει στις αίθουσες βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής λόγω κάποιων κακοπροαίρετων σχολίων που ξεκινούσαν από την επιλογή της πρωταγωνίστριας (άστοχη για πολλούς η παρουσία της λατινοαμερικάνας Ρέιτσελ Ζέγκλερ του «West side story» στο ρόλο της… λευκής πριγκίπισσας) μέχρι την «απαράδεκτη» παρουσία των 7 νάνων στο φιλμ ως σύμβολο ρατσιστικής νοοτροπίας και οπισθοδρομικής αντίληψης!

Όλα αυτά είναι σίγουρα υπερβολικά αλλά κατάφεραν να φέρουν σε αμηχανία την Disney – η πρωταγωνίστρια έμεινε αλλά οι νάνοι αντικαταστάθηκαν από ψηφιακούς χαρακτήρες- που εγκατέλειψε το σχεδιασμό της δυναμικής προώθησης, αφήνοντας μόνο του το φιλμ να συναντηθεί με το κοινό. Έχουμε μεγάλη περιέργεια λοιπόν πως θα αντιμετωπίσει ο θεατής το φιλμ.

Ένα φιλμ που σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στη μυθική ταινία κινουμένων σχεδίων που ήταν το μεγάλο στοίχημα του Γουώλτ Ντίσνεϋ αλλά σίγουρα δεν είναι κακό. Επιπλέον διαθέτει κάποια ατού (άκρως πετυχημένα τα τραγούδια των Μπένζι Πάσεκ – Τζάστιν Πολ, η πρωτότυπη μουσική επένδυση του Τζεφ Μόροου αλλά και τα χορευτικά) με κορυφαίο το ψαγμένο σενάριο που εκτός από κέφι και χιούμορ διαθέτει και μια ξεκάθαρη πολιτική αντι- Τραμπ ατζέντα που τα λέει μια χαρά!

Ούτε κρύο ούτε ζέστη η Ζέγκλερ ως Χιονάτη, έχει τις στιγμές της η Γκαντότ («Wonder woman») ως Κακιά Βασίλισσα αλλά εκείνοι που θα σας κλέψουν την καρδιά είναι οι επτά νάνοι (ξεχωρίζουν ο απολαυστικός Γκρινιάρης και ο τρυφερός Χαζούλης). Πάλι καλά που δεν τους έφαγε η λογοκρισία της πολιτικής ορθότητας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουέμπ
Σενάριο: Γκρέτα Γκέργουιγκ, Έριν Κρεσίντα Γουίλσον, Ντόροθι Αν Μπλανκ

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Τίτους Μπούργκες, Άντριου Μπέρναπ, Εμίλια Φόσερ, Άντριου Μπαρθ Φέλντμαν, Τζέρεμι Σουίφτ, Τζέισον Κράβις, Άντι Γκροτελούσεν, Τζορτζ Σάλαζαρ, Μάρτιν Κλέμπα

Διάρκεια: 119'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2025

Rating: 2
Διανομή: Feelgood Entertainment
Περισσότερα από CINEMA