MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Τα Χριστούγεννα ενός καμένου δάσους»: Eκδήλωση αφιερωμένη στην καμένη Πάρνηθα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στην καμένη Πάρνηθα που σκοπό έχει να αναδείξει την αξία της ως πολιτιστικής κληρονομιάς και πνεύμονα της μεταβιομηχανικής – πολυπολιτισμικής πόλης του Ασπροπύργου, πραγματοποιείται το στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου.

| Φωτογραφίες: Βούλα Ανδρώνη
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση στο πνεύμα των ημερών, αφιερωμένη στην καμένη Πάρνηθα, με τίτλο «Τα Χριστούγεννα ενός καμένου δάσους», που σκοπό έχει να αναδείξει την αξία της Δυτικής Πάρνηθας ως πολιτιστικής κληρονομιάς και πνεύμονα της μεταβιομηχανικής – πολυπολιτισμικής πόλης του Ασπροπύργου, πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (19:00) στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Αιμιλία Μπουρίτη και την καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία, σε συνεργασία με το Ε1 Τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.  Με την υποστήριξη του Δήμου Ασπροπύργου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούνομιλίες, συζητήσεις, προβολές, τραγούδια και εικαστική εγκατάσταση για την αξία της Δυτικής Πάρνηθας. Αναφορά γίνεται επίσης στο αρχαίο μονοπάτι του άξονα Ασπρόπυργος – Χασιά, ενώ υπογραμμίζονται οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της μεγάλης πυρκαγιάς,  που έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και οι τρόποι μέσα από τους οποίους ο άνθρωπος πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τη φύση.

Παρουσιάζονται επίσης τα αποτελέσματα του βιωματικού εργαστηρίου που πραγματοποίησε η Αιμιλία Μπουρίτη στους πρόποδες της Δυτικής Πάρνηθας, συγκεκριμένα στο σημείο «Ελιές Κουράση» στον Ασπρόπυργο, με τους μαθητές του Ε1 Τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το καμένο βουνό και την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής τάξης. Το βουνό γίνεται  ένα πανανθρώπινο σύμβολο που ενώνει μαθητές από  διαφορετικές εθνικότητες, συνδέει τόπους και πολιτισμικές ταυτότητες, καθώς δημιουργείται  ένας νέος χώρος βιωμάτων.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Αρετή Μανδράκη, Αλέξανδρος Ράπτης, Σταύρος Λούκας και Βασιλική Φίλη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, περιπατητές και εκπαιδευτικοί σε θέματα φύσης, περιβάλλοντος και κοινωνίας καθώς και οι  μαθητές του E1 Τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Συμμετέχουν οι ομιλητές

Νίκος Αναστασόπουλος: Αναπληρωτής καθηγητής σχολής αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τίτλος ομιλίας: Εν ονόματι της φύσης.

Σπύρος Μπρέμπος: Παραδοσιακός τραγουδιστής, Ερευνητής της Αρβανίτικης παράδοσης και ιστορίας. Τίτλος ομιλίας: Εσείς βουνά μου όμορφα!

Σοφία Παππού: Διευθύντρια Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου. Τίτλος ομιλίας: Καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης.

Αιμιλία Μπουρίτη: Εικαστικός, διεπιστημονικός καλλιτέχνης, ερευνήτρια συμμετοχικών πρακτικών, διευθύντρια της καλλιτεχνικής πλατφόρμας Συν+Εργασία. Τίτλος ομιλίας: Ο τόπος ως πολιτιστική κληρονομιά. Βιωματικές πρακτικές και κοινότητα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για τη σημασία και το μέλλον της Δυτικής Πάρνηθας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν γιορτινό διήμερο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης12.09.2018

Στην εκδήλωση τραγουδούν

– Από την Αρβανίτικη κοινότητα: Σπύρος Μπρέμπος, Κατίνα Νερούτσου, Κούλα Λιόση, Μαίρη Αβραάμ, Ελένη Δάρρα, Μαρία Καψάλα, Καίτη Νερούτσου και Κατίνα Πέππα – Ρούτη.

– Τραγουδούν και δημιουργούν εικαστική εγκατάσταση οι μαθητές του E1 Τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου: Ασημόγλου Αντωνιάδης Άγγελος Ιωάννης, Βαλέχα Αναστασία, Γαβαθάς Κωνσταντίνος, Γκλεζάκου Μαρία – Άννα, Διέλλας Σωτήριος, Ζαφείρης Αναστάσιος, Θεάκος  Κωνσταντίνος, Θεοδωράκη Ευανθία, Θεοδωρίδης Ευστάθιος, Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Καρυδά Ευδοκία, Καφούρου Σοφία, Κεσίδης Ευστάθιος, Κυρίτση Μαρία-Ζωή, Λαμπρινός  Ιωάννης-Μάριος, Λευκόπουλος Ιωάννης, Λευκοχείρ  Αχιλλέας, Μερκάι  Εμιλιανο, Μετοικίδου Γεωργία, Πιλίδη Αικατερίνη, Σαμαρπρήτ Σίνγκ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Τα Χριστούγεννα ενός καμένου δάσους»
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024, στις 19:00
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου

Υλοποίηση εκδήλωσης: Αιμιλία Μπουρίτη – Καλλιτεχνική Πλατφόρμα «Συν+Εργασία» ΑΜΚΕ
Σύλληψη και Οργάνωση προγράμματος «Αμολή» ενεργοποίηση των κοινοτήτων, συμμετοχικές δράσεις, σκηνοθεσία: Αιμιλία Μπουρίτη.
Οργάνωση – συντονισμός της δράσης – φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Cosmic Island στη Σάμο: Μια διαφορετική γιορτή τέχνης και κοινότητας από το Kerkis Echo
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Εκδηλώσεις
Τι παίζει αυτή την εβδομάδα στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 12 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Εκδηλώσεις
ΠΣΚ στην Αθήνα: Όσα αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου
Εκδηλώσεις
Καινοτομία στην πρόληψη και διαχείριση της άνοιας: Το Festival Alzheimer επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
«Τα Σινεμά της Αθήνας και το μέλλον τους»: Μια καίρια συζήτηση στον Κινηματογράφο Στέλλα
Εικαστικά
Cycladic Talk: Η Catherine McCormack ξετυλίγει το αρχέτυπο της «Αφροδίτης» με αφορμή τον Jeff Koons
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ