MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Στη Βοστώνη το αφιέρωμα για τον Βασίλη Τσιτσάνη, με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αφιέρωμα για τα 110 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη θα παρουσιαστεί στο Berklee Performance Center, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής και Πολιτισμού (Center for Hellenic Music and Culture) με έδρα τη Βοστώνη των ΗΠΑ, παρουσιάζει μια συναυλία-αφιέρωμα στον Έλληνα συνθέτη, τραγουδοποιό και βιρτουόζο του μπουζουκιού Βασίλη Τσιτσάνη για τα 110 χρόνια από τη γέννησή του, με τη συμμετοχή της καταξιωμένης Ελληνίδας τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου.

Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα περιλαμβάνουν επίσης μέλη της Ορχήστρας Βασίλης Τσιτσάνης – τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Βασίλη Προδρόμου, τους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού Μανώλη Πάππο και Φώτη Βεργόπουλο, και τον ακορντεονίστα Dasho Kurti. Μαζί τους η βιολονίστα Bengisu Gokce από τη Βοστώνη, ο μπασίστας Michael Harrist και ο περκασιονίστας Fabio Pirozollo για μια μοναδική παράσταση υπό τη μουσική διεύθυνση του Παναγιώτη Λιαρόπουλου.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης (1915-1984 ) αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας από τους θεμελιωτές των μεταπολεμικού «ρεμπέτικου» και «λαϊκού» ιδιώματος της ελληνικής μουσικής, με πάνω από 700 πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια στο ενεργητικό του. Από το 2003, το ρεμπέτικο περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO ως μέρος της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Αποτελεί μια σύνθεση στοιχείων της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, διαφόρων Ελληνικών τοπικών ιδιωμάτων, της ελληνορθόδοξης εκκλησιαστικής μουσικής και των τροπικών παραδόσεων της οθωμανικής έντεχνης μουσικής. Το ρεμπέτικο αποτύπωσε τη συλλογική συνείδηση των νέων κατοίκων των αστικών κέντρων, κυρίως ανθρώπων που είχαν μεταναστεύσει από άλλα σημεία της Ελλάδας καθώς και προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής που παρέμειναν στο κοινωνικό περιθώριο κατά την περίοδο μεταξύ 1890 και 1950. Ο Τσιτσάνης κατόρθωσε να αναδείξει το ρεμπέτικο βγάζοντάς το από ένα καθεστώς υποκουλτούρας δεκαετιών, να του δώσει μια νέα ποιητική και μουσική μορφή και να το εντάξει στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Μία μοναδική συναυλία που γιορτάζει και αναδεικνύει τη μουσική κληρονομιά ενός εμβληματικού Έλληνα καλλιτέχνη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σύνδεσμος εισιτηρίων: https://www.etix.com/ticket/p/97196772/

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Κάτι σου λείπει (βόμβος νο2)»: Pan Pan και Καλλιόπη Μητρόπουλου επιστρέφουν με άλλο ένα κομμάτι που θα ακούμε ξανά και ξανά
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Αυλαία στο Φεστιβάλ Λίμνης με χορό, τζαζ και Μίκη Θεοδωράκη
Μουσικά Νέα
Για μία βραδιά, το Borderline Festival καταλαμβάνει (ξανά) το Onassis Ready
Μουσικά Νέα
Από Σαββόπουλο μέχρι Μάλαμα: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευε κομμάτια που αγάπησε
Μουσικά Νέα
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα τραγούδια που του αφιέρωσαν Κότσιρας, Μάλαμας, Βελεσιώτου επι σκηνής
Μουσικά Νέα
«Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται. Είχε προσωπικότητα»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη
Μουσικά Νέα
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης σε ηλικία 54 ετών
Μουσικά Νέα
Slimane: Η μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό πλησιάζει – Μαζί του ο Good Job Nicky
Μουσικά Νέα
Όλοι μαζί μπορούμε στο Καλλιμάρμαρο: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο για καλό σκοπό
Μουσικά Νέα
Οι Kosheen live στο ΠΛΥΦΑ – Special guest ο Δημήτρης Κοργιαλάς
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Βυζαντινή μουσική και «Νυχτερινές Εξομολογήσεις» στο Φεστιβάλ της Λίμνης
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Ποιος θα είναι ο special guest στο μεγάλο show στο ΟΑΚΑ