MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ξεκινά στο Μπακού η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα – Aποδυναμωμένη από την επιστροφή Τραμπ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αρκεί μια υπογραφή του Τραμπ μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου για να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015.

Monopoli Team

Αυτή τη φορά ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει: στην 29η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που ξεκινά σήμερα (11/11) στο Αζερμπαϊτζάν, οι χώρες δεν αμφιβάλλουν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα αποσύρει τη χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού και ότι θα χρειαστεί να προχωρήσουν χωρίς την αμερικανική κυβέρνηση.

«Το πρόβλημα είναι κοινό και δεν θα επιλυθεί από μόνο του, χωρίς διεθνή συνεργασία», προειδοποίησε ο Ραλφ Ρεγκενβάνου, απεσταλμένος του Βανουάτου, ενός μικρού νησιωτικού κράτους στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ υποσχέθηκε να απευθύνει έκκληση «στον επόμενο πρόεδρο ενός από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως», αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικάνο.

Αρκεί μια υπογραφή του Τραμπ μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου για να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία αυτή που υπέγραψαν το 2015 οι περισσότερες χώρες του κόσμου, με εξαίρεση το Ιράν, την Υεμένη και τη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλιματική αλλαγή: Το 2024 θα είναι «σχεδόν σίγουρα» η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ12.09.2018

Μετά τις αμερικανικές εκλογές την προηγούμενη Τρίτη οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να αντισταθμίσουν την αμερικανική υποχώρηση από τις δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγή, όμως πολύ λίγοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πάνε στο Μπακού. Ούτε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ούτε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη και την Τετάρτη.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν είναι απλές», σχολίασε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, οικοδεσπότης της COP30, θα είναι επίσης απών. Ο Κολομβιανός Γκουστάβο Πέτρο ακύρωσε τη συμμετοχή του λόγω των πλημμυρών στη χώρα του και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Ντικ Σχοφ μετά τα βίαια επεισόδια εις βάρος Ισραηλινών στο Άμστερνταμ.

Όμως, οι Ταλιμπάν έστειλαν αντιπροσωπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Επίκαιρα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μεταξύ άλλων, ΗΠΑ – Ελλάδα, ένα όπλο διαφορά
Εικαστικά
Ο Καβάφης επιστρέφει στην Αθήνα: Το γλυπτό-δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση : Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις
Επίκαιρα
Βουτιά 11,7% στις πωλήσεις εφημερίδων το 2025 – Ποιες κατηγορίες του έντυπου Τύπου αντέχουν
Επίκαιρα
Κοινωνικός τουρισμός: Νέα παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Επίκαιρα
Νταντάδες της γειτονιάς: Στην «τελική ευθεία» το πρόγραμμα – Άνοιξε η πλατφόρμα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Γυναικοκτονίες (ξανά), μια δίκη-ορόσημο κι ένα deal που ταράζει το Χόλιγουντ
Επίκαιρα
Ανακαλύφθηκε άγαλμα της θεάς Αθηνάς στην Τουρκία
Επίκαιρα
«Η Γαύδος είναι ένας καθρέφτης – αντανακλά την κατάσταση του κόσμου»
Επίκαιρα
Επίδομα παιδιού 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις στο Α21 – Όλα τα βήματα και οι δικαιούχοι