MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

O Πέτρος και ο Λύκος: Το διάσημο παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ στο Θέατρο Διάνα, με επτά μουσικά όργανα επί σκηνής

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Ο Πέτρος και ο Λύκος», το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών, έρχεται με τον Ιωάννη Απέργη, πέντε μουσικούς, δυο χορεύτριες και επτά μουσικά όργανα στο Θέατρο Διάνα. Σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

H εταιρεία θεατρικών παραγωγών Μέθεξις παρουσιάζει το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος», του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, με τον Ιωάννη Απέργη, πέντε μουσικούς, δυο χορεύτριες και επτά μουσικά όργανα, ζωντανά επί σκηνής, από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στο Θέατρο Διάνα.

Το έργο παρουσιάζεται σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά, ζωντανά επί σκηνής, με την παράσταση να «σπάει» την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διαφορετικές εκδοχές του, ανά τον κόσμο. Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων, από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης.

Το μαγευτικό κείμενο του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών.

Το 1936 ο Προκόφιεφ αποδέχεται την πρόταση της διευθύντριας του παιδικού θεάτρου της Μόσχας να συνθέσει ένα μουσικό παραμύθι. «Το έργο θα πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να αγαπήσουν τη μουσική. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να βρεθεί μια κοινή μουσική γλώσσα με αυτά…» σημειώνει ο Προκόφιεφ. Έτσι, λοιπόν, δεν διστάζει να θέσει τη μουσική του εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία του κειμένου, ώστε να προκαλέσει τους κατάλληλους συνειρμούς στο παιδικό του ακροατήριο.

Κάθε όργανο της ορχήστρας αντιστοιχεί σε έναν χαρακτήρα του παραμυθιού. Επιδίωξη του συνθέτη είναι να δημιουργήσει μια πραγματική, απλή και κατανοητή μουσική, που οπωσδήποτε δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού του ύφους.

Η τεράστια δημοτικότητα του έργου σε συνδυασμό με τις μεταφράσεις του παραμυθιού σε πολλές γλώσσες – το κείμενο του οποίου γράφτηκε από τον ίδιο το συνθέτη – σύντομα καθιέρωσαν το έργο στην παγκόσμια μουσική φιλολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα Παιδί, από την ομάδα Patari Project στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κνωσός12.09.2018

«Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι… Είναι επειδή ο παππούς είχε δει λύκους εκεί τριγύρω, ενώ το αγόρι όχι. Μέχρι, βέβαια, τη μέρα που άφησε ανοιχτή την πόρτα του φράχτη και βγήκε έξω από το κήπο τους. Η συντροφιά του παράξενη! Το μικρό πουλί που τσακώνεται με τη στρουμπουλή πάπια στη λίμνη, η πονηρή γάτα που παραμονεύει να φάει το πουλί και κάπου πιο πέρα κρυμμένος ο λύκος. Όμως, όταν αποφασίσει να επιτεθεί, ο Πέτρος ο γενναίος, θα φανεί πιο έξυπνος από τον λύκο και θα του στήσει παγίδα. Θα σώσει, άραγε, ο Πέτρος τους μικρούς του φίλους; Κι ο λύκος; Ποια θα είναι η μοίρα του τώρα που έφτασαν οι κυνηγοί;».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σεργκέι Προκόφιεφ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Μουσική: Μάριος Παπούλιας (Ενορχήστρωση)
Φωτισμοί: Ρίζος Τσιγάρης
Χορογραφία: Χριστίνα Μπίτου

Παίζουν: Ηλίας Γυφτονικολός (Βιολί), Αλέξανδρος Ζουγανέλης (Τενόρο σαξόφωνο), Κωνσταντίνα Βεντούρη Ρούσσου (Φλάουτο-Κρουστά), Μυρτώ Ξηρουχάκη (Βιολοντσέλο), Αουλόν Μπίνο (Πιάνο-Πλήκτρα-Κρουστά), Χορεύουν: Χριστίνα Μπίτου, Ναταλία Μαρτίνη

Διάρκεια: 70'
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10€, Γενική είσοδος: 12€, Άνεργοι / Πολύτεκνοι / Γκρουπ άνω των 15 ατόμων: 8€
Πληροφορίες: Προπώληση στο more.com, Παραστάσεις για σχολεία: Δευτέρα – Παρασκευή / πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6974451711 & 6943290294 & 2107622034
Παραστάσεις: Kάθε Κυριακή στις 11:30 και στη 13:00
Διασκευή: Χρήστος Τριπόδης
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/o-petros-kai-o-lykos/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Τηλ: 21 0362 6596
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μην Κλαις: Μια μουσικοθεατρική παράσταση με έργα του Ηλία Ανδριόπουλου στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Σπίτια Αλλάζουν Θέση τη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Νοεμής Βασιλειάδου στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» με την Όλια Λαζαρίδου: Νέος κύκλος παραστάσεων στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O «Συρανό» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ζωντανεύει ξανά στο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Για 2η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Μαργαρίτα Παπαγιάννη
ΘΕΑΤΡΟ
20 Βήματα Μπροστά: Το παγκόσμιο bestseller του Χόρχε Μπουκάι με νέες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Η προσευχή της θάλασσας: Μια θεατρική performance για την προσφυγιά στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιδέα της Χρονιάς!: Η βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Βρετάνια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Νόμος του Hooke: Η urban πολιτική κωμωδία επιστρέφει στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Αγριόχορτο, του Γιάννη Σκαραγκά στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Μέσα στο Μυαλό σου – Part 3: Το τελευταίο κεφάλαιο της διαδραστικής εμπειρίας ψυχολογίας έρχεται στο Θέατρο Αλίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Εσύ και τα σύννεφά σου, από την ομάδα ΒίΔα για 2ο χρόνο στο Θέατρο ΜΕΤΣ