Από το “Φαρμάκι Σαντιγύ” στη “Χώρα των Νεκρών”: Ο Mazoha μιλά για τις back-to-back κυκλοφορίες του
Λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του EP «Φαρμάκι Σαντιγύ», ο Mazoha μίλησε για τη μουσική, το θάνατο, τις φρίκες, τα live και τα όνειρά του.
Αυθορμητισμός στη σκέψη, στίχοι που βγαίνουν αφιλτράριστα, χειμαρρώδης λόγος, αντισυμβατική ζωή, πηγαία αυθεντικότητα, ειλικρίνεια και κοινωνική ευαισθησία. Τραγουδά για όλα εκείνα τα τοξικά, πατριαρχικά κατάλοιπα της κοινωνίας, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα στην επιθετικότητα και τον ρομαντισμό, μιλά για τα βιώματά του, μιλά για το θάνατο ακόμα και αν του δημιουργεί βαθύ φόβο. Σε ένα κόσμο που συνεχώς τρέχει και βάλλεται, εκείνος νιώθει πως δεν μπορεί να βρει πουθενά γαλήνη.
Στχουργός, ερμηνευτής, κιθαρίστας, πολυπράγμων και πολυσύνθετος. Θέλει να καταφέρει να βιοπορίζεται μέσα από τη μουσική του, είναι κάτι που γουστάρει με κάθε κομμάτι της ύπαρξής του – μαζί με τα σκυλιά και τις γάτες του που μοιράζονται ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Καταγράφει τα πάντα σε ένα μικρό σημειωματάριο. Αποσυνθέτει και επαναπροσδιορίζει τον κόσμο τραγουδώντας γι’ αυτόν.
Λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του EP «Φαρμάκι Σαντιγύ» και λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου, ο Mazoha – κατά κόσμον Τζίμης-, ένας από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής, μιλά στο Reader για τη μουσική, το θάνατο, τις φρίκες, τα live και τα όνειρά του.
Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
- Η Κασέτα του Μελωδία για τον Γιάννη Σπανό: Τάνια Τσανακλίδου, Γιώτα Νέγκα και Κώστας Τριανταφυλλίδης στον Λυκαβηττό
- 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος