Σε αργή κίνηση
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΒραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για το φιλμ “Slow” της λιθουανής Μαρίγια Καβταράτζε.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΗ Ελένα, χορεύτρια κλασικού και μοντέρνου χορού παραδίδει μαθήματα σε ομάδα κωφάλαλων με τη βοήθεια του Ντόβιντας, διερμηνέα νοηματικής. Οι δύο νέοι δεν θα αργήσουν να νιώσουν μια πρωτόγνωρη έλξη.
Αμοιβαία αισθήματα χωρίς ανταπόκριση
Όταν η Ελένα και ο Ντόβιντας βρεθούν μόνοι στην κρεβατοκάμαρα της πρώτης, αναμένουμε την ανάλογη συνέχεια, όπως ακριβώς έχει αρχίσει να προμηνύει και η θαυμάσια εναρκτήρια σεκάνς. Τίποτε όμως από όσα ακολουθούν δεν ακολουθεί την πεπατημένη και ο αμοιβαίος έρωτας δεν θα ολοκληρωθεί.
Η αβίαστη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, η θαλπωρή και η τρυφερότητα με την οποία ντύνει τα νατουραλιζέ πλάνα της η σκηνοθέτρια και το ευρηματικό αποτύπωμα του «παράφορου» αλλά και εντέλει σκληρού έρωτα, είναι στοιχεία που προσδίδουν στο «Slow»το προφίλ μιας ασυνήθιστης ερωτικής ταινίας.
Μιας ταινίας που ενώ φαίνεται αρχικά να απευθύνεται σε λίγους (η arthouse γραφή) τελικά μοιάζει να μας αφορά όλους, εστιάζοντας στον κομφορμισμό και τις κοινωνικές αγκυλώσεις των γνώριμων love stories.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
- Σκηνή Brecht-2510: Νέα σεζόν με θέατρο, μουσική και σύγχρονη δημιουργία
- Το Μαγεμένο Δάσος: Η επική ταινία έναρξης του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026
- The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
- “Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή