MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Τραμπ μηνύει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για «πολιτικό διωγμό» – Απαιτεί αποζημίωση $100 εκατ.

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Πυρά» του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε μήνυση και αγωγή εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, απαιτώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για απόπειρα «πολιτικού διωγμού» του όταν έγινε έρευνα στην κατοικία του στη Φλόριντα από την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προκειμένου να ανακτηθούν εμπιστευτικά κι απόρρητα κρατικά έγγραφα.

Η μήνυση και αγωγή, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα και περιήλθε χθες Δευτέρα σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι πως παραβίασαν «το πρωτόκολλο» που εφαρμόζεται σε υποθέσεις πρώην προέδρων ώστε να «καταφέρουν βλάβη» στον κ. Τραμπ.

Οι κ.κ. Γκάρλαντ και Ρέι «δεν θα έπρεπε να είχαν εγκρίνει ποτέ την έρευνα (σ.σ. στο Μαρ-α-Λάγκο) και την (ποινική) διερεύνηση που ακολούθησε», αναφέρει το κείμενο, που απαιτεί 100 εκατ. δολάρια για ζημίες και τόκους και άλλα 15 εκατ. δολάρια για δικαστικά έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVeep: Η σειρά που κάνει τηλεθέαση γιατί προέβλεψε την προεδρία της Kamala Harris12.09.2018

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν σταματά να επαναλαμβάνει, χωρίς καμιά απόδειξη, ότι οι Δημοκρατικοί έχουν εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη για να τον πλήξουν, και δεν διστάζει να κάνει μηνύσεις, που ενίοτε αποσύρει κατόπιν.

Τον Μάιο, ο κ. Τραμπ είχε προκαλέσει σάλο όταν άφησε να εννοηθεί ότι το ένταλμα έρευνας του FBI αποδείκνυε ότι ο διάδοχός του στην προεδρία, ο Τζο Μπάιντεν, τον ήθελε νεκρό.

Το ένταλμα περιέχει την τυποποιημένη διατύπωση πως οι πράκτορες του FBI είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν χρήση θανατηφόρας βίας αν βρεθούν αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς εντοπίστηκε στην Άνδρο
Επίκαιρα
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Επίκαιρα
Ο Όλυμπος στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια πραγματικότητα που δεν χρειάζεται CGI
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Ποιες σχολές εκτοξεύτηκαν και ποιες “έπεσαν” – Χιλιάδες κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ