MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κομισιόν απαγορεύει στο προσωπικό της να δέχεται δωρεάν εισιτήρια υπό τον φόβο νέων σκανδάλων

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά από μια σειρά σκανδάλων, η Κομισιόν προειδοποιεί τους αξιωματούχους να μην δελεάζονται από δωρεάν εισιτήρια.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έρθει αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με ουκ ολίγα σκάνδαλα τα οποία έχουν αμαυρώσει τη φήμη της. Θέλοντας να προλάβει τυχόν νέα έστειλε ένα mail στους εργαζομένους της προκειμένου να τους υπενθυμίσει ότι απαγορεύεται να δέχονται δωρεάν εισιτήρια για μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η αποδοχή δώρων «εγείρει ζητήματα συμμόρφωσης με την αναμενόμενη ηθική συμπεριφορά των μελών και του προσωπικού ή μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τη φήμη για την επιτροπή και τα ενδιαφερόμενα άτομα», γράφει χαρακτηριστικά το email που στάλθηκε στο προσωπικό σύμφωνα με το Politico.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Εμμανουήλ Καραλής μάς ξεναγεί στο Ολυμπιακό χωριό – Τι είναι δωρεάν και τι πληρώνουν οι αθλητές;12.09.2018

Επίσης, απαγορεύτηκε στους υπαλλήλους να δέχονται δώρα ή δωρεάν εισιτήρια για σημαντικές εκδηλώσεις όπως για το Euro 2024 και τον διαγωνισμό της Eurovision.

«Ο κίνδυνος φήμης από την αποδοχή ενός εισιτηρίου είναι υψηλός όταν το ευρύ κοινό αντιμετωπίζει δυσκολίες στην απόκτηση εισιτηρίων», ανέφερε το email από νωρίτερα τον Ιούλιο.

Οι ίδιοι οι επίτροποι — στους οποίους επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις να δέχονται δώρα αξίας έως και 150€ — θα πρέπει «κανονικά» να αρνούνται εισιτήρια ακόμη και αν είναι κάτω από αυτό το όριο, ενώ το προσωπικό θα πρέπει να αρνείται εισιτήρια ακόμη και αν η αξία τους είναι κάτω από το όριο των 50€, αναφέρει επίσης το email.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικός για Ντρισμπιώτη, Δαμασιώτη, Χρήστου, Σίσκο – Ποιοι Έλληνες αγωνίζονται σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες;12.09.2018

Για οποιονδήποτε επίτροπο αναζητά «παραθυράκι», το email ανέφερε ότι τα δωρεάν εισιτήρια μπορούν να γίνουν δεκτά «σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις» εάν κάποιος εκπροσωπεί επίσημα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εκδήλωση ή εάν το εισιτήριο μπορεί να θεωρηθεί «διπλωματική και ευγενική χρήση».

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Αρχαίο ναυάγιο με εκατοντάδες αμφορείς εντοπίστηκε στην Άνδρο
Επίκαιρα
Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Επίκαιρα
Ο Όλυμπος στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μια πραγματικότητα που δεν χρειάζεται CGI
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Ποιες σχολές εκτοξεύτηκαν και ποιες “έπεσαν” – Χιλιάδες κενές θέσεις λόγω ΕΒΕ