MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τρίτη ημέρα καύσωνα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με 43αρια και αφρικανική σκόνη

Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.

Monopoli Team

Συνεχίζεται το κύμα καύσωνα, σήμερα Πέμπτη (13/6) με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πιθανότατα ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου και με την ζέστη να είναι για ακόμα μία ημέρα αφόρητη. Παράλληλα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Έτσι, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.

Από αύριο, Παρασκευή (14/6) η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρεί.

Χθες καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με την μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 43.2 °C. Επιπλέον, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.1 °C, ενώ 228 από τους 509 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε 51 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 °C.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαύσωνας: Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν σήμερα;12.09.2018

Έτσι, Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα και ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία μόνο στα βορειοδυτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα