MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Irish Festival: Μία τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στην Ιρλανδία στήνεται στο Άλσος Περιστερίου

Το Athens Irish Festival επιστρέφει για τρεις ημέρες στο Άλσος Περιστερίου, σε μία τριήμερη γιορτή μουσικής, χορού και τέχνης, αφιερωμένη στην Ιρλανδία, με ελεύθερη είσοδο.

Athens Irish Festival
Monopoli Team

3ο Athens Irish Festival

Μία τριήμερη γιορτή μουσικής, χορού και τέχνης, αφιερωμένη στην Ιρλανδία, σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Inis”, στήνεται στο Άλσος Περιστερίου, στις 24-26 Μαΐου. 

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 24 Μαΐου με την πεμπτουσία της ιρλανδικής μουσικής παράδοσης, με ένα Irish Trad Session. Το session δεν είναι συναυλία αλλά μια ανοιχτή προς όλους, μουσική και κοινωνική συνάθροιση μουσικών στην οποία παίζουν ακουστικά. Ακολουθεί το αιθέριο πολυφωνικό σχήμα Άσμα Cordis. To όνομά τους σημαίνει το τραγούδι της καρδιάς και αγαπάνε τις παραδοσιακές μελωδίες αλλά και τους πειραματισμούς με νέες συνθέσεις πάνω σε αυτές. Ακριβώς μετά στην σκηνή θα ανέβουν η Φaretra Crystalina, μουσικό ensemble που συνδυάζει την παραδοσιακή με την κλασσική και την ροκ μουσική. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουμε τον χορό με ιρλανδικές μελωδίες και τραγούδια από τους Plump και από ένα Μουσικό Σύνολο από καλεσμένους από την Ιρλανδία. Τα βιολιά του Aidan Connolly και του Shane Meehan θα πάρουν φωτιά και θα πλαισιωθούν από την κονσερτίνα του Paddy Egan καθώς και τον πολυοργανίστα Caoimhín Ó Fearghail (uillean pipes, ιρλανδικό φλογεράκι, κιθάρα).

Αναλυτικά:

18:00: Υπαίθριο και ανοιχτό Irish Trad Session
19:30:  Άσμα Cordis, ένα γυναικείο πολυφωνικό κουαρτέτο (Άννα-Μαρία Μαρκαντώνη, Γεωργία Παλιούρα, Ειρήνη Αθανασούλα, Μαριάννα Αθανασούλα)
20:00: Φaretra Crystallina, ένα ensemble κλασσικής και παραδοσιακής μουσικής με ροκ διαθέσεις (Χρυσόστομος Καλογριδάκης: Τενόρος, κιθάρες, κείμενα, Θάλεια Μουτοπούλου: σοπράνο, φλογέρες, πιάνο, ηλεκτρονικά, Μαρία Δελή: ακορντεόν, φωνή, Αντώνης Νομικός: Κρουστά,φωνή, Γιώργος Αρνής: Κοντραμπάσο)
21:00: Plump, Irish Trad μπάντα (Ανδρέας Αρβανίτης: βιολί και φλάουτο, Θάνος Παπαθανασίου: κιθάρα και φωνή, Yann Ecorchard: φλάουτο, βιολί και μαντολίνο, Αγγελίνα Κλαβδιανού: λαούτο)
22:00: Irish Ensemble/Μουσικό Σύνολο (Aidan Connolly: βιολί, Shane Meehan: βιολί, Caoimhín Ó Fearghail: Ιρλανδικό φλογεράκι, uillean pipes, κιθάρα, Patrick Egan: κονσερτίνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Blooming Festival γιορτάζει την Άνοιξη στο The Ellinikon Experience Park με δωρεάν δράσεις για παιδιά12.09.2018

Το Σάββατο 25 Μαΐου θα ξεκινήσουμε από νωρίς με μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά εμπνευσμένα από τα Ιρλανδικά έθιμα με την παιδαγωγό Ελένη Γεράκη. Έπειτα, θα ταξιδέψουμε στην Ιρλανδία, τη Σκωτία και τα Απαλλάχια όρη με τραγούδια για την αγάπη, τη θάλασσα, την ποιμενική ζωή και την φύση με τη χορωδία Curfá . Θά πάρει τη σκυτάλη ένα γυναικείο μουσικό σύνολο από την Ιρλανδία, με την Clíodhna Begley στη βιόλα, την Maëlla Roué Demians από τη Βρετάνη στο φλάουτο και την Siobhan Butler σε αυτοσχεδιαστικό χορό Sean Nós. Στη συνέχεια ο Irial O’Ceallaigh θα μας μαγέψει με παραδοσιακά Ιρλανδικά τραγούδια Sean Nós με την οργανική συνοδεία του Caoimhín Ó Fearghail. Η βραδιά θα κορυφωθεί με όλους τους Ιρλανδούς μουσικούς να ανεβαίνουν στη σκηνή για μία ανεπανάληπτη ιρλανδική φιέστα! Μουσικοί που θα εμφανιστούν: Aidan Connolly, Shane Meehan,Clíodhna Begley, Caoimhín Ó Fearghail, Dom Keogh, Irial O’ Ceallaigh, Patrick Egan, Liam McGoniggle, Maëlla Roué Demians και η Siobhan Butler στον χορό.

Αναλυτικά:

17:00: Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά με την παιδαγωγό Ελένη Γεράκη.
18:00: Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά με την παιδαγωγό Ελένη Γεράκη.
19:30: Curfá Gaelic-Nordic Choir, υπό τη διεύθυνση της Λαμπρινής Astrid Andersson Γιώτη
20:00: Irish Ensemble/Μουσικό Σύνολο (Clíodhna Begley: βιόλα, Maëlla Roué Demians: φλάουτο, Siobhan Butler: Παραδοσιακός αυτοσχεδιαστικός χορός Sean Nós)
21:00: Ο Irial O’Ceallaigh τραγουδάει Sean Nós, συνοδεύει οργανικά ο Caoimhín Ó Fearghail
22:00: Irish Ensemble/Μουσικό Σύνολο (Aidan Connolly: βιολί, Shane Meehan: βιολί, Clíodhna Begley: βιολί και βιόλα, Patrick Egan: Κονσερτίνα,Caoimhín Ó Fearghail: Ιρλανδικό φλογεράκι, uillean pipes, κιθάρα, Liam McGonnigle: ακορντεόν, Dom Keogh: κρουστό bodhran, Irial O’Ceallaigh: Φωνή, Siobhan Butler: Παραδοσιακός αυτοσχεδιαστικός χορός Sean Nós, Maëlla Roué Demians: φλάουτο )

*Mythic Revolutions RPG sessions στις 17:00 και στις 20:00
* Μουσικά εργαστήρια
17:00 “Το Ιρλανδικό Βιολί” με τον Aidan Connoly, “To Ιρλανδικό Τραγούδι Sean Nós και η Σχέση του με την Ελληνική Μυθολογία” με τον Irial O’ Ceallaigh
18:00 “Ζευγαρωτός χορός του Δυτικού Kerry” με την Clíodhna Begley, “Εισαγωγή στο Ιρλανδικό φλογεράκι” με τον Caoimhín Ó Fearghail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUncanny Valley: Η πρωτοποριακή παράσταση των Rimini Protokoll στο 20ό Athens Digital Arts Festival12.09.2018

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ θα ανοίξει το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Samodivas με αγάπη στην μεσαιωνική μουσική και τις παραδόσεις του κόσμου, μέσα σ’ αυτές και η Ιρλανδική. Θα ακολουθήσει η βαθιά και μαγευτική Κέλτικη/Σκανδιναβική μουσική της μπάντας Sólastas, δημιούργημα της εθνομουσικολόγου Λαμπρινής Γιώτη η οποία τραγουδάει και παίζει ένα σπάνιο μουσικό όργανο, την nyckelharpa. Αμέσως μετά, το ανεβαστικό αθηναϊκό κουιντέτο Noriana, όνομα μιας νεράιδας, το οποίο συνδυάζει τα παραδοσιακά jigs και reels με το δικό του φρέσκο μουσικό ιδίωμα. Το φεστιβάλ θα κλείσει ένα μουσικό σύνολο από την Ιρλανδία, με τον Shane Meehan στο βιολί, τον Liam McGonnigle στο ακορντεόν, τον Dom Keogh στο κρουστό bodhran και την Siobhan Butler σε αυτοσχεδιαστικό χορό Sean Nós.

Αναλυτικά:

19:30: Samodivas, γυναικείο πολυφωνικό σύνολο (Δανάη Γιάνναρη, Ειρήνη Λάμπα, Παναγιώτα Ανδρουτσοπούλου, Κατερίνα Ζάννου, Χρυσαυγή Καραμίντζου, Άννα Μαρία Παππά)
20:00: Sólastas, κέλτικη/σκανδιναβική και παγκόσμια μουσική (Labrini Astrid Andersson Gioti: φωνητικά,nyckelharpa, ρεπερτόριο, Becka Wolfe: βιολί, βιόλα, φωνητικά, Αντώνης Πανταζής: Ορέστης Γαργουλάκης: φλάουτο, tin whistle, φωνητικά, John Tikof: κιθάρα, φωνητικά)
21:00: Noriana, ένα κέλτικο κουιντέτο από την Ελλάδα (Ειρήνη Τριανταφυλλίδη: λαούτο, Αικατερίνη Τεπελένα: βιολί, Αλίκη Παπαπέτρου: ακορντεόν, Κώστας Παρισιάδης: μπάντζο, Ηλίας Πατρινός: Bodhran)
22:00: Irish Ensemble/Μουσικό Σύνολο (Shane Meehan: βιολί, Liam McGonnigle: ακορντεόν, Dom Keogh: κρουστό bodhran, Siobhan Butler: Παραδοσιακός αυτοσχεδιαστικός χορός Sean Nós)

*Mythic Revolutions RPG sessions στις 17:00 και στις 20:00
* Μουσικά εργαστήρια
17:00 “Το Ιρλανδικό Βιολί του Βόρειου Connacht” με τον Shane Meehan, “To κρουστό Bodhran και ο ρυθμός στην Ιρλανδική μουσική” με τον Dom Keogh
18:00 “Εισαγωγή στα βήματα του χορού Sean Nós ” με την Siobhan Butler, “Η Ιρλανδική Κονσερτίνα” με τον εθνομουσικολόγο και μουσικό Patrick Egan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙρλανδία, Ισπανία και Νορβηγία ανακοίνωσαν την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους12.09.2018

Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Αγορά των Χειροτεχνών θα διαθέτει μια σειρά από πάγκους όπου μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από μοναδικά prints, τεχνουργήματα, κοσμήματα και μαγευτικά αντικείμενα. Θα βρίσκονται εκεί και οι Εκδόσεις Soul Twinkles, οι οποίες θα παρουσιάσουν μια ιρλανδική εκδοχή του παιχνιδιού ρόλων ‘Mythic Revolutions’ το Σάββατο και την Κυριακή.

Ακολουθώντας τη βαρδική παράδοση της Ιρλανδίας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν παραμύθια στην ανανεωμένη «Γωνιά των Ιστοριών», με μερικές… φτερωτές προσθήκες. Θα μπορούν ακόμη να γυρίσουν το πάρκο κυνηγώντας τις κρυμμένες ιστορίες μας και να περιηγηθούν στο μονοπάτι των Νεράιδων.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν και εκπαιδευτικά εργαστήρια τραγουδιού, μουσικών οργάνων και χορού. Θα διεξαχθούν στην τοποθεσία του ίδιου του φεστιβάλ σε σκιερό μέρος και έχουν μικρή συνεισφορά η οποία καταβάλλεται απευθείας στους Ιρλανδούς καλλιτέχνες. Απαιτείται κράτηση θέσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Athens Irish Festival
24, 25, 25 Μαΐου 2024
Άλσος Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 61, Περιστέρι)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις