MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
17
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο παππούς έχει πίεση: Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου το καλοκαίρι στον «Ελληνικό Κόσμο»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η πετυχημένη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται, σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη, φέτος το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Ο θρυλικός “Παππούς” της Δήμητρας Παπαδοπούλου, μετά το ανέβασμα του 1997 και του 2012, επανέρχεται δυναμικά την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να δώσει χαρά και γέλιο στα καλοκαιρινά μας βράδια και με περισσότερη «πίεση» από ποτέ.

Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας «μπάτσος», ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» και ένα ρομαντικό δείπνο με φακές οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Τρεις αδελφές σε σημείο καμπής στη ζωή τους, η αναρχική Πόπη, που «πέφτει» στον έρωτα ενός «μπάτσου», η φοβισμένη Φώφη, που κηρύσσει την προσωπική της επανάσταση και θέτει νέους όρους και κανόνες στη ζωή της και, η καριερίστα Μαρία, που έχει στόχο να γίνει επιτέλους μάνα, μπλέκονται σε ανεξέλεγκτες παρεξηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλων, ο αριστερός και με άνοια Παππούς, ο οποίος γίνεται η ιδεολογική έμπνευση για την ίδρυση του νέου πολιτικού κινήματος, με το όνομα «Ψάξου». Το κίνημα που δημιουργήθηκε από τον Χάρη, τον σύντροφο της Μαρίας, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της νεότερης γενιάς των Ελλήνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι θα δούμε τον Μάιο στη θεατρική Αθήνα12.09.2018

Τον ρόλο του Παππού ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί του, ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριλού Κατσαφάδου, η Δήμητρα Στογιάννη, η Ηρώ Πεκτέση και ο Άρης Αντωνόπουλος.

Λίγα λόγια από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου

«Παγκοσμίως, η κωμωδία είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Παντού μαθαίνω πως οι παραγωγοί «κωμωδία ψάχνουν και κωμωδία δεν βρίσκουν»… Είναι μια εποχή που στο θέαμα περισσεύει το δράμα, ο πόνος, η βία, οι ψυχικές παθήσεις και η «σπλατεριά». Γιατί; Γιατί η κωμωδία προϋποθέτει μεγαλοψυχία, που σημαίνει δεν παίρνω τον εαυτό μου σοβαρά, που σημαίνει ξέρω τη μηδαμινότητά μου, ακόμα και την ασημαντότητα του προβλήματός μου και έχω το σθένος να μπορώ να αποστασιοποιηθώ και να γελάσω μαζί του.

Η κωμωδία είναι απλησίαστη πια γιατί δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το δράμα που μπορεί εύκολα να κινήσει συναισθήματα με εύκολους τρόπους όπως θανατικά, αρρώστιες, αίματα, βίαιες εκρήξεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Σπάζοντας ένα κεφάλι π.χ. ή ξεκοιλιάζοντας κάποιον και με την αναβάθμιση της εικόνας και τον πλούτο των εφέ, ξεσηκώνονται εύκολα άφθονα συναισθήματα και συγκινήσεις ενώ το γέλιο είναι ένας πολύ πιο δύσκολος μηχανισμός να παραχθεί και να κινήσει έντονα συναισθήματα. Για όλα αυτά και άλλα τόσα που για την οικονομία της κουβέντας σταματάω εδώ, η κωμωδία παραμένει είδος προς εξαφάνιση, είδος προς μουσείο.

Πάντα όμως εγώ θα παλεύω για αυτό το είδος γιατί είναι το μόνο είδος που εκτιμάει η ψυχή μου.

Ο παππούς έχει πίεση είναι το πρώτο θεατρικό μου έργο που γράφτηκε σε μία δύσκολη για μένα εποχή αλλά που περίσσευε η αγάπη για τους ανθρώπους. Το σίγουρο είναι πως για να κάνεις κωμωδία πρέπει πάνω απ’ όλα να αγαπάς τους ανθρώπους και να μην θες να τους λερώσεις με καμιά σου τοξίνη και να ψάχνεις από το περίσσευμά σου να δώσεις χαρά. Και μέχρι σήμερα, ευτυχώς πάρα πολύς κόσμος γέλασε με αυτό το έργο. Κανένα άλλο συναίσθημα δεν θέλω να μοιράζομαι μαζί σας. Ελπίζω να έχω πάντα τη δύναμη οι δυσκολίες να μπορούν να με κρατάνε σ’ αυτήν την αλχημιστική διαδικασία της κωμωδίας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό το είδος. Καλή διασκέδαση από μια παλιά δική μου εποχή που έγινε γέλιο και που ελπίζω αυτή η παράσταση να το καταφέρει για μια άλλη μια φορά».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Παίζουν: Άρης Αντωνόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Κρατερός Κατσούλης, Ηρώ Πεκτέση, Δήμητρα Στογιάννη. Στον ρόλο του Παππού ο Τάσος Χαλκιάς

Διάρκεια: 110 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: VIP ζώνη: 25€, Ζώνη Α’: 20€, Ζώνη Β’: 18€ *ισχύουν ειδικές τιμές για ΑμεΑ, φοιτητές & ανέργους στα 18€ και για γκρουπ άνω των 20 ατόμων στα 16€ το άτομο
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: www.more.com
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Αντώνης Αντωνάκος
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/o-pappous-exei-piesi/
Πληροφορίες Χώρου: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0300 | www.theatron254.gr
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θέατρα
Καρα-Cartoon: Το οικογενειακό σκιομιούζικαλ του Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
The Delivery Edition: Η ομάδα Ντουθ διασκευάζει το «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
VaginaHood: Επιστρέφει στο Shamone Club με το Vol. 2 και μοναδικές γυναικείες ιστορίες
ΘΕΑΤΡΟ
Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το θέατρο ή τη ζωή σου: Ο Σταμάτης Φασουλής στον πιο προσωπικό του μονόλογο στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
Εθνικό: Έρχεται η «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Έμπορος της Βενετίας: Ο Γιάννης Μπέζος αναμετράται με τον Σαίξπηρ στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Η βραβευμένη μαύρη κωμωδία του Κώστα Καραφύλλη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Φάρσα» της Έρσης Σωτηροπούλου γίνεται για πρώτη φορά θεατρική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Βασίλης Μπισμπίκης – Λένα Κιτσοπούλου ξανά μαζί: Ο «Σωσμένος» επιστρέφει για 2η σεζόν στο Cartel