MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 7 προτάσεις για την Πέμπτη 9 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Αλιγάτορες, του Andrew Keatley στο Θέατρο Γκλόρια
Monopoli Team

Θέατρο

Ένας εχθρός του λαού, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ

Το «Ένας εχθρός του λαού» του Henrik Ibsen, έργο γραμμένο το 1882, σοκάρει με την επικαιρότητά του. Ένα έργο πολιτικό, που αποτυπώνει με ειλικρίνεια και αιχμηρότητα τα ηθικά́ διλήμματα και τις αποφάσεις που κάθε πολίτης και κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει και να πάρει. Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στη σκηνή του θεάτρου Ρεκτιφιέ, θα παρακολουθήσουμε έξι ηθοποιούς που θα αφηγηθούν και θα αναπαραστήσουν την ιστορία της μικρής παραλιακής πόλης Skien (γενέτειρα του Henrik Ibsen), σαν δραματοποιημένο ντοκουμέντο μιας  συνέλευσης, όπου όλο το παρασκήνιο και οι πολιτικοί και προσωπικοί χειρισμοί έρχονται σιγά-σιγά στην επιφάνεια. Στην παράσταση συμμετέχουν μαθητές από το Εργαστήρι Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού του Studio Trajectory. *Παίζουν: Ειρήνη Αδάμου, Βαγγέλης Αμπατζής, Γιώργος Ζυγούρης , Γιάννης Κατσιμίχας, Στέφανος Λώλος ,Σταύρος Τσιτσόπουλος.
Παραστάσεις: 9-30 Μαΐου 2024. Τετάρτη – Κυριακή στις 20:30* | Το Σάββατο 01/06 και Κυριακή 02/06 η παράσταση θα παιχτεί στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 16€ , Φοιτητικό – Άνω των 65: 14€, Άνεργοι – ΑμΕΑ: 8€. Προπώληση: more.com
Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μικτών Παραστατικών Τεχνών, Λ. Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα. Τηλ: 698 187 1669.

Αλιγάτορες, του Andrew Keatley στο Θέατρο Γκλόρια

Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley Αλιγάτορες (Alligators), παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Γκλόρια σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά. Ο καθηγητής Ντάνιελ Τέρνερ (Γεράσιμος Γεννατάς) φαίνεται να τα έχει όλα∙ μια δουλειά που υπηρετεί με αγάπη και αφοσίωση και μια υπέροχη σύζυγο (Φαίη Ξυλά) που τον αγαπά και τον στηρίζει. Όλα ανατρέπονται όταν μια πρώην μαθήτριά του τον καταγγέλλει για σεξουαλική κακοποίηση. Ο σπόρος της αμφιβολίας φυτεύεται σε αυτόν τον, φαινομενικά, οικογενειακό παράδεισο.
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλ.: 210 3600832.

Ριχάρδος ΙΙΙ, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα Anima και η σκηνοθέτις Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζουν με έναν νέο, ανατρεπτικό τρόπο τον Ριχάρδο III του Σαίξπηρ. Η σύγχρονη «προοπτική» του κλασσικού θεάτρου που ενδιαφέρει την ομάδα και η λοξή ματιά, που αντιμετωπίζει τα κείμενα, ενισχύεται από την επίκαιρη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη. Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο των Ρόδων μεταξύ των οίκων Γιορκ και  Λάνκαστερ, η Αγγλία απολαμβάνει μια περίοδο ειρήνης. Όμως, ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά, ο Ριχάρδος, καταστρώνει σχέδια εξόντωσης των φυσικών διαδόχων και των αντιπάλων του για να κατακτήσει τον θρόνο της Αγγλίας, σχέδια που στη συνέχεια υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία. Έτσι, παρακολουθούμε τη μακιαβελική άνοδο στην εξουσία ενός διεφθαρμένου ανθρώπου και τη σύντομη βασιλεία του, την οποία διακόπτει ο βίαιος θάνατός του. *Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γιώργης Παρταλίδης, Ντένια Ψυλλιά κ.α.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη στις 21:15, Σάββατο στις 19:00, Κυριακή στις 21:15.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€, Μειωμένο: 13€, Ομαδικά (άνω των 15 ατόμων): 11€, Ατέλειες: 8€, Προπώληση: more.com.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464380.

Στη σκιά του Λούσια, του Νίκου Χουλιαρά στο Θέατρο Θησείον

Ένα παράξενο θέατρο σκιών φτιαγμένο από τις φιγούρες των έργων του Νίκου Χουλιαρά ζωντανεύει το μυθιστόρημά του,ο Λούσιας. Το έργο του Νίκου Χουλιαρά είναι ένας κόσμος ολόκληρος. Ζωγράφος, συγγραφέας, ποιητής και μουσικός δημιουργεί ένα μαγικό, σκοτεινό, προσωπικό σύμπαν. Έναν τόπο που συνομιλεί με τη μνήμη, την ομορφιά, την πληγή. Η εικαστικός Σοφία Χουλιαρά (η κόρη του Νίκου) δημιουργεί μορφές, τοπία και περιβάλλοντα που ξεπηδούν από τα έργα του – φιγούρες και καλύβες ενός παράξενου θεάτρου σκιών. Ο Λούσιας καθρεφτίζεται σε ένα παράθυρο – μπερντέ, παίρνει μορφή από τη Ρηνιώ Κυριαζή που συνομιλεί με τη χάρτινη, δισδιάστατη μορφή του, που εμψυχώνει ο Άθως Δανέλλης.
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 9 Μαΐου έως Κυριακή16 Ιουνίου 2024. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€ Μειωμένο: 12€ Ομαδικό: 10€. Προπώληση: more.com.
Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0325 5444.

Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη, της Βαρβάρας Νταλιάνη στο θέατρο Φούρνος

Φωτογραφία: Γιώργος Κασσαπίδης

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους όλων των εποχών και αγαπημένος των δημιουργών κάθε αιώνα ζωντανεύει ξανά επί σκηνής. Ο Ορφέας και η Ευρυδίκη γνωρίζονται, ερωτεύονται και παντρεύονται, όμως την ημέρα του γάμου τους η Ευρυδίκη πεθαίνει. Ο Ορφέας την αναζητά στον Κάτω Κόσμο θέλοντας να την ξαναφέρει πίσω στη ζωή. Στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος, τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσονται στους ρόλους του Ορφέα και της Ευρυδίκης παρουσιάζοντας με μια σύγχρονη οπτική το γνωστό μύθο. Μέσα από μία πολυπρισματική αφήγηση, η Βαρβάρα Νταλιάνη εξετάζει την ιστορία όχι μόνο μέσα από τα δραματουργικά και καλλιτεχνικά του διακείμενα, αλλά και μέσα από τις φιλοσοφικές, τελετουργικές και επιστημονικές του προεκτάσεις. *Παίζουν: Γιάννης Κόραβος, Νίκος Κουκάς, Παναγιώτα Παπαδοπούλου, Λίνα Πάτσιου, Ζέτη Φίτσιου.
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 9 Μαΐου μέχρι Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.  Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00.
Εισιτήρια: 14, 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια, Τηλ. 21 06460748.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέο θεατρικό έργο, νέο αίμα καλλιτεχνών στο θέατρο Πορεία12.09.2018

Συναυλίες

37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Αθήνας στο Ωδείο Αθηνών

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας, για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, ανοίγει τις πύλες του στους χώρους του Ωδείου Αθηνών από τις 9 ως και τις 12 Μαΐου και υποδέχεται το φιλόμουσο κοινό με μερικούς από τους κορυφαίους διεθνώς μουσικούς της κιθαριστικής σκηνής. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μυθικό ντούο Sergio & Odair ASSAD και την εκπληκτική τραγουδίστρια και κιθαρίστα Badi ASSAD από τη Βραζιλία, τον κορυφαίο του φλαμένκο Grisha Goryachev από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Giuseppe Gibbonι (1ο βραβείο στον διαγωνισμό για βιολί “N.Paganini”-2021), ο οποίος εμφανίζεται μαζί με την κιθαρίστρια Carlotta Dalia από την Ιταλία, τους δεξιοτέχνες Silfredo Perez και Marco Tamayo από την Αυστρία και βέβαια τους Έλληνες σολίστ Μιχάλη Κονταξάκη, Θάνο Μήτσαλα, Κίμωνα Βιντηλαίο, Άκη Σιψά και Σάββα Τσέλιο. Μαζί τους εμφανίζεται το σύνολο  Bit gia Bit και η Underground youth symphony orchestra σε διεύθυνση Κώστα Ηλιάδη.
9-12 Mαΐου 2024 | *Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: ticketmaster.gr
Ωδείο Αθηνών,  Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β 17-19, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «To πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» στο Θησείον12.09.2018

Εκθέσεις

Αθανάσιος Μίχος – Home Figura X στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας  «Σοφία Λασκαρίδου»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του ζωγράφου Αθανάσιου Μίχου «HOME Figura X» που παρουσιάζεται από τις 8 έως 15 Μαΐου 2024. Τα έργα πού παρουσιάζονται στην έκθεση, ανήκουν σε συλλογή έργων με τίτλο “HOME figura X” και έχουν ως θέμα τους το ανθρώπινο σώμα, την κίνηση και την δυναμική πού μπορεί να δει ο θεατής, έργα επηρεασμένα από τα ρεύματα του ιμπρεσιονισμού και του κυβισμού, με κύρια χαρακτηριστικά τα έντονα χρώματα, τις μεγάλες φόρμες και την εικαστική αποτύπωση της άμεσης εντύπωσης που προκαλεί ένα θέμα ζωγραφικής.
Εγκαίνια: Πέμπτη, 9 Μαΐου | 6μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 15 Μαΐου 2024.
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή : 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00.
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας  «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStreet parties, live σε όλη την Αθήνα, μουσικοθεραπεία με βιβλία: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις