MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ύδρα: Πάσχα στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού

Τις ημέρες του Πάσχα στην αρχοντική Ύδρα αναβιώνουν έθιμα παλιά, δεμένα με τη θάλασσα.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Πλησιάζοντας το λιμάνι, η πόλη της Ύδρας φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας. Tα πέτρινα αρχοντικά, χτισμένα αμφιθεατρικά κάτω από τα γυμνά βράχια μαζί με τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τις βάρκες, τα θαλάσσια ταξί και τα γιοτ συνθέτουν την εικόνα του γραφικού λιμανιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Ελλάδα: Ιστορίες, έθιμα και παραδόσεις σε 11 πασχαλινούς προορισμούς12.09.2018

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού αποτελεί ιδανικό προορισμό για ρομαντικές βόλτες και περιηγήσεις με άρωμα Ιστορίας. Νησί χωρίς αυτοκίνητα, αγαπημένο καταφύγιο των καλλιτεχνών αλλά και όσων αγαπούν την τέχνη, η Ύδρα έχει τον τρόπο να σε κάνει να σταματήσεις τον χρόνο και να χαλαρώσεις.

Πηγή: Shutterstock

Πάσχα στην Ύδρα

Τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στο νησί αναβιώνουν έθιμα παλιά, δεμένα με τη θάλασσα. Ένα από τα πιο όμορφα και πιο γραφικά θρησκευτικά έθιμα της Ύδρας αλλά και όλης της Ελλάδας είναι η περιφορά του Επιταφίου της ενοριακής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη συνοικία Καμίνια, μέσα στη θάλασσα. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά από την περιφορά του Επιταφίου στη συνοικία, η πομπή καταλήγει στη θάλασσα, όπου ο Επιτάφιος με μεγάλη κατάνυξη μπαίνει στη θάλασσα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το έθιμο πραγματοποιείται ώστε να ευλογηθούν τα νερά και να φέρουν τύχη στους ναυτικούς και τους σφουγγαράδες.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί