MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μυστράς: Άνοιξη στη μαγευτική καστροπολιτεία

Μία από τις σπουδαιότερες καστροπολιτείες της Ελλάδας σάς περιμένει να την ανακαλύψετε σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τη Σπάρτη. Ο Μυστράς την άνοιξη είναι σκέτη μαγεία.

πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Χτισμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου στη Λακωνία, μια ανάσα από τη Σπάρτη, η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Η περιήγηση στον Μυστρά είναι μια μοναδική εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά την άνοιξη ειδικά είναι απλά μαγική. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1989, η έρημη και ατμοσφαιρική πολιτεία καθηλώνει τον επισκέπτη με τις βυζαντινές εκκλησίες της, τα τείχη της και την εκπληκτική θέα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές12.09.2018

Περιήγηση στην καστροπολιτεία του Μυστρά

Ο Μυστράς βρίσκεται σε ένα βραχώδη λόφο στους πρόποδες του Ταΰγετου (πηγή: Shutterstock)

Η έρημη στις μέρες μας καστροπολιτεία ήταν μια λαμπρή και ισχυρή βυζαντινή πολιτεία. Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν ολοκληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους και ο Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος έχτισε ισχυρό τείχος και κάστρο στην κορυφή ενός υψώματος που λεγόταν Μυστράς ή Μυζηθράς.

Το βυζαντινό παλάτι του Μυστρά (πηγή: Shutterstock)

Στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύχθηκε μια ολόκληρη καστροπολιτεία που πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών, των Οθωμανών και των Ενετών. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από το μεσαιωνικό κάστρο και τον οχυρωμένο οικισμό, που κλείνει μέσα από τα τείχη του μονές, εκκλησίες, παρεκκλήσια, οικίες και παλάτια.

Η Μονή Παντάνασσας (πηγή: Shutterstock)

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί