MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 18 Απριλίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Marc Brenner
Monopoli Team

Θέατρο

Vanya: Η ριζοσπαστική one-man-show διασκευή του τσεχοφικού έργου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο

Η συγκλονιστική μονοπρόσωπη παράσταση «Vanya» προβάλλεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 8:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους), μαγνητοσκοπημένη από το θέατρο The Duke of York’s του Λονδίνου. Στην καινούργια, ριζοσπαστική one-man-show διασκευή του Simon Stephens [Σάιμον Στήβενς] (Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα), ο Andrew Scott [Άντριου Σκοτ] (Fleabag) υποδύεται όλους τους ήρωες του «Θείου Βάνια» του Άντον Τσέχοφ, καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς με το ρεσιτάλ ερμηνείας του. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Sam Yates [Σαμ Γέητς].
Πέμπτη 18 Aπριλίου, στις 20:00.
Εισιτήρια: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15€. Προπώληση: megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000

Miss Julie, σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση επιχειρεί μια νέα, πρωτότυπη Δραματουργία βασισμένη στο εμβληματικό έργο  του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ιδωμένη μέσα από τον κώδικα της σιωπής. Όλοι οι ήρωες του έργου παρουσιάζονται ως πτηνόμοφρα όντα, τα οποία προσπαθούν να επικοινωνήσουν, άλλοτε με κραυγές και ήχους και άλλοτε με μαγικά κόλπα και φυσική ομιλία στη πρωτότυπη γλώσσα του έργου. Ενορχηστρωτής αυτής της νύχτας, μια μεταθεατρική αφηγηματική φιγούρα της Σουηδικής βασιλικής αυλής, η οποία επικοινωνώντας απευθείας με το κοινό, πασχίζει να μετατρέψει το ιδιωτικό αυτού του οίκου, σε δημόσιο. *Σύλληψη – σκηνοθεσία: Πάνος Κούγιας. Παίζουν: Μενέλαος Κυπαρίσσης, Δάφνη Σκρουμπέλου, Ματίνα Στάμου, h_theia_Soula.
Παραστάσεις: 18-19-21-24-25-26 Απριλίου ώρα 21.00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 14.00€ . Φοιτητικό – Θεατών άνω των 65 – Ανέργων -Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες: 10.00€ . Ατέλειες: 8.00€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -Φουαγιέ, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310. Ε: [email protected] | Dithepi.gr

Περιμένοντας τον Γκοντό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Theatre Of The No

Το Theatre Of The No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην καρδιά της Αθήνας, στα πλαίσια των εγκαινίων του στις 18 Απριλίου, παρουσιάζει το θρυλικό έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Νίκος Διονύσιος, καθοδηγώντας ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ού αιώνα,  μια ιστορία για την αναμονή, την χαμένη ελπίδα, τους δυνάστες και τους σωτήρες. Δύο παρίες του δρόμου, ο Εστραγκόν και ο  Βλαντιμίρ,  εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, περιμένουν για κάτι που δεν έρχεται, δύο περαστικοί  ο Πότζο και ο Λάκι που τους συνδέει μια σχέση εξουσίας και υποταγής, μέσα από ανούσιες συνομιλίες  έρχονται αντιμέτωποι με φιλοσοφικά ερωτηματικά για τον Θεό, τη ζωή και το θάνατο και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. *Παίζουν: David Gilliam, Βασιλείου Βάσια, Γιώργος Χουσάκος, Αναστασία Μπουγιάκα, Sebastian Pouentes.
Παραστάσεις: Από 18 Απριλίου έως 13 Μαΐου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 20.30.
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Theatre Of The No, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα. Τηλ: +306946851001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Generation Lost» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Συναυλίες

Ο Chris Zantioti παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Fighting the Average» στο Piraeus Club Academy

Στις 18 Απριλίου στο Piraeus Club Academy, ακούγοντας την πρώτη δημόσια live εκτέλεση του Fighting The Average θα είστε στην Ελλάδα αλλά… θα είναι σαν να μην είστε. Ο Chris Zantioti ενώνεται με το (all star) Hood του για να μετατρέψει την Πέμπτη μας στο καλύτερο Σαββατόβραδο έβερ. Το Fighting the Average είναι η πρώτη προσωπική κυκλοφορία του Chris Zantioti, εννέα συνθέσεις γεμάτες έμπνευση, ασύλληπτη εκτελεστική τεχνική και ουσία. Απλά, λιτά και απέριττα, τα τραγούδια του Fighting the Average αφηγούνται την πορεία του Ανθρώπου Δημιουργού από την Αρχή, στην Αμφιβολία και την Πτώση στο… Μη Τέλος, στην Συνέχεια, την Εξέλιξη και την Πρόοδο. Στην Αποδοχή.
Πέμπτη 18/4, 21:30
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com.
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105. Τηλ: 21 0345 8898.

2ο Vocalism Session: Λουκία Παλαιολόγου,  Τέρη Βακιρτζόγλου, Αγγελική Τουμπανάκη στο Half Note Jazz Club

Το Half Note jazz club παρουσιάζει μία μοναδική σειρά συναυλιών, με τίτλο Vocalism Sessions, όπου ξεχωριστοί βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους, τραγούδια και θα μας παρασύρουν στο μαγικό κόσμο της Φωνής. Την Πέμπτη 18 Απριλίου οι διακεκριμένες jazz vocalists και συνθέτριες Λουκία Παλαιολόγου και Τέρη Βακιρτζόγλου που μαζί με την  Αγγελική Τουμπανάκη αποφασίζουν να «παίξουν» μαζί έχοντας ως βάση τους τη χαρά για τη μουσική και τον αυτοσχεδιασμό.  Καλώντας τους δεξιοτέχνες και αγαπημένους συνεργάτες τους Γρηγόρη Ντάνη στη κιθάρα και Κώστα Κωνσταντίνου στο μπάσο θα ερμηνεύσουν κλασσικά κομμάτια της vocal jazz, gospel, Brazilian jazz και fuzion jazz αλλά και  πρωτότυπες συνθέσεις.
Πέμπτη 18/4, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Πάνω από 50 συναυλίες και δράσεις σε 13 ιδιαίτερους χώρους της Αθήνας12.09.2018

Εκθέσεις

La Leona: Έκθεση του Mateo Andrea στην Γκαλερί Άλμα

Η Γκαλερί Alma παρουσιάζει, από τις 18 Απριλίου έως τις 18 Μαΐου 2024, την ατομική έκθεση του Mateo Andrea με τίτλο «La Leona», σε επιμέλεια της Μαρίας Αλμπάνη. Ο Mateo Andrea είναι ένας καλλιτέχνης του οποίου το έργο επικεντρώνεται σε προβλήματα που αφορούν τη φόρμα ενώ παράλληλα εξερευνά την ένταση μεταξύ της μορφής, της μνήμης και της οπτικής αντίληψης. Εξερευνά την ιδέα του να βλέπει κανείς τον κόσμο ως μια διάταξη παρουσιών στο χώρο.
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Απριλίου – 18 Μαίου 2024 | Εγκαίνια: Πέμπτη 18/04, 19:00 – 22:00.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 11:00 – 15:00.
Γκαλερί Alma, Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 211 4003160.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLa Leona: Έκθεση του Mateo Andrea στην Γκαλερί Άλμα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b