MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γερμανία: Εντοπίστηκαν οστά Δεινοθηρίων, προϊστορικών ελεφάντων

Συνταρακτική ανακάλυψη για την Παλαιοντολογία: Στη Βαυαρία δύο παιδιά ανακάλυψαν οστά προϊστορικών ελεφάντων. Τα ευρήματα εκτίθενται σε μουσείο κοντά στο Μόναχο.

Monopoli Team

Το πάνω μέρος του βραχίονα ζυγίζει 100 κιλά, η ωμοπλάτη έχει διάμετρο σχεδόν ένα μέτρο. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των τεράστιων προϊστορικών ελεφάντων που ζούσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το Μόναχο πριν από 10 εκατ. χρόνια. Τα ασυνήθιστα καλά διατηρημένα λείψανα τριών ζώων βρέθηκαν στην περιοχή του Έρντινγκ και, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλεί δέος ο αριθμός των οστών αλλά και η καλή κατάστασή τους.

Τα ζώα, που μοιάζουν πολύ με τους σημερινούς ελέφαντες, ζύγιζαν μέχρι και 13 τόνους και έφταναν σε ύψος τα 5 μέτρα. Το χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι ότι οι χαυλιόδοντές τους συνδέονταν με την κάτω και όχι με την άνω γνάθο, όπως στους ελέφαντες σήμερα. Απολιθώματα Δεινοθηρίου, όπως ονομάζεται, έχουν βρεθεί και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστήμονες ανακάλυψαν το αρχαιότερο απολιθωμένο δάσος του κόσμου12.09.2018

«Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν ξύλο»

Όμως το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Έρντινγκ είναι ότι η ανακάλυψη έγινε από δύο αδέλφια 9 και 10 χρόνων, πριν από ένα χρόνο. Ο πατέρας του Πέτερ Καπουστίν, διευθυντής και ιδρυτής του Προϊστορικού Μουσείου στην πολίχνη Ταουφκρίχεν αν ντερ Βιλς, με εκπαίδευση οικονομολόγου και αυτοδίδακτος στον τομέα της Παλαιοντολογίας, πήγαινε συχνά στην περιοχή. Το 2004 ανακάλυψε ένα κρανίο Δεινοθηρίου. Επί 20 χρόνια γύριζε συνεχώς στο ίδιο σημείο, όπως λέει, και σκεφτόταν ότι ίσως υπάρχει κάτι ακόμη. Αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι τις 13 Απριλίου του 2023 και την εντυπωσιακή ανακάλυψη των παιδιών του.

Να πώς περιγράφει ο 10χρονος Αλεξάντερ Καπουστίν τη στιγμή. «Ο Κόνσταντιν κι εγώ νομίζαμε στην αρχή ότι ήταν ξύλο. Αλλά ο μπαμπάς μάς είπε ότι είναι κόκκαλο. Και μετά, όταν ανακαλύψαμε ένα μεγάλο κομμάτι, ο μπαμπάς έπεσε πάνω του και φοβήθηκε ότι το κόκκαλο είχε σπάσει. Αλλά ευτυχώς δεν έσπασε τελικά».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b