MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Κωνσταντινούπολη σε ανοιξιάτικο σκηνικό

Η άνοιξη στην Κωνσταντινούπολη φέρνει μαζί της ηλιοφάνεια, δροσερούς αέρηδες και αρωματικά άνθη. Η Πόλη στολίζεται με τουλίπες και ο Βόσπορος πλημμυρίζει από τις μωβ αποχρώσεις της ανθισμένης κουτσουπιάς.

Ο Πύργος της Κόρης
Monopoli Team

Εκπληκτικά ανοιξιάτικα τοπία

Τα Στενά του Βοσπόρου, στο σταυροδρόμι της Ασίας και της Ευρώπης, είναι αναμφίβολα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Στις περιηγήσεις με σκάφος κατά μήκος αυτού του αστραφτερού υδάτινου δρόμου, οι ταξιδιώτες μπορούν να χαρούντα αρώματα και τα χρώματα της εποχής, παρατηρώντας τις ιστορικές επαύλεις που παρατάσσονται στην ακτή του Βοσπόρου, οι οποίες κουβαλάνε τη δική τους ιστορία αιώνων.

Κάνοντας βόλτα στον Βόσπορο σε μια παράκτια γειτονιά σαν το Εμίνονου (Eminönü) και το Ουσκιουντάρ (Üsküdar)–γνωστές και ως τα λουλούδια της Κωνσταντινούπολης–, μπορεί κανείς να απολαύσει τις κουτσουπιές που χρωματίζουν και τις δύο πλευρές της πόλης με ζωηρές ροζ και μωβ αποχρώσεις.

Ο Πύργος του Γαλατά την άνοιξη

Οι ιστορικοί πύργοι της Κωνσταντινούπολης αποτελούν κάποια από τα πιο εμβληματικά κτίσματά της: Ο Πύργος της Κόρης που, έπειτα από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης, τώρα λειτουργεί ως μουσείο χαρίζει απρόσκοπτη θέα στην πόλη από τον Βόσπορο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακαλύπτοντας το Καρς: Ένα ταξίδι στους ανεξερεύνητους θησαυρούς της Ανατολίας12.09.2018

Από το Καράκιοϊ (Karaköy) και το İstanbul Modern, που στεγάζεται σε ένα κτίριο σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Renzo Pianoοι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα στον εκπληκτικό Βόσπορο και στην Ιστορική Χερσόνησο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το İstanbul Modern, με τη συγκλονιστική αρχιτεκτονική του, αναγνωρίστηκε ως το «Κτίριο της Χρονιάς» στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής πολιτισμικών χώρων από το Arch Daily, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες αρχιτεκτονικής παγκοσμίως.

Εκατομμύρια τουλίπες ανθίζουν στα πάρκα της Πόλης

Μια γιορτή γεμάτη τουλίπες και μιμόζες

Τα Πριγκηπόννησα, που είναι εύκολα προσβάσιμα διά θαλάσσης, αποτελούν άλλο ένα δημοφιλές μέρος για να απολαύσει κάποιος την ανοιξιάτικη Κωνσταντινούπολη. Στην ασιατική πλευρά της πόλης, τα Πριγκηπόννησα είναι γεμάτα από καταπράσινους λόφους και δαιδαλώδη δρομάκια που σκιάζονται από μιμόζες, ιστορικές επαύλεις και ευάερες ταβέρνες που σερβίρουν ρακί-ψάρι-μεζέ, σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη, με το πλοίο.

Ίσως το πιο υπέροχο ανοιξιάτικο αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης είναι οι διάσημες τουλίπες της. Κάθε Απρίλιο εκατομμύρια τουλίπες ανθίζουν αναδεικνύοντας μια πληθώρα χρωμάτων σε πολυάριθμα πάρκα και κήπους, από το πάρκο Γκιουλχανέ (Gülhane) μέχρι το άλσος Εμιγκράν (Emirgan) και από το άλσος Φετί Πασά (Fethipaşa) μέχρι το βοτανικό πάρκο Σοανλί (Soğanlı).

Τα Πριγκηπόννησα είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος την ανοιξιάτικη Κωνσταντινούπολη

Τα ιστορικά μνημεία στολισμένα με λουλούδια

Η Κωνσταντινούπολη, με τη χιλιετή ιστορία της, αιχμαλωτίζει τους ταξιδιώτες από τη στιγμή της άφιξής τους στην πόλη. Ανανεωμένοι χώροι πολιτισμού, μουσεία με την υπογραφή διάσημων αρχιτεκτόνων, ξεχωριστές εκθέσεις, ιστορικά κτίρια που ανακαινίστηκαν και επαναλειτουργούν, μια θρυλική γαστρονομική κουλτούρα… Στην Ιστορική Χερσόνησο, την καρδιά της πόλης, υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε, από την Αγία Σοφία μέχρι το Μεγάλο Παζάρι και από τη Βασιλική Κιστέρνα μέχρι το Παλάτι Τοπ καπί. Μια άλλη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επίσκεψή σας στην Κωνσταντινούπολη είναι η διαδρομή από το Καράκιοϊ μέχρι την πλατεία Ταξίμ, γεμάτη αρχιτεκτονικά θαύματα.

Το παλάτι Τοπ Καπί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Κωνσταντινούπολη μέσα από 10 σταθμούς πολιτισμού, ιστορίας και γεύσεων12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b