MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Εθνικό Θέατρο: Θεατρικά αναλόγια νέων ελληνικών έργων για εφήβους

Τέσσερα νέα έργα για εφήβους πρόκειται να παρουσιαστούν με τη μορφή Αναλογίων την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ. Πρόκειται για τους καρπούς του προγράμματος «Νέες Φωνές», και ειδικότερα του Στούντιο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το Εφηβικό Θέατρο, μίας από τις πρωτοβουλίες που υλοποίησε το Εθνικό Θέατρο με στόχο αφενός την παραγωγή σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου για νέους και αφετέρου την υποστήριξη νέων συγγραφέων αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη στο είδος αυτό ήδη αναγνωρισμένων συγγραφικών φωνών. Πρόγραμμα: Σάββατο 13/4, 17:00 Χαμένοι Θησαυροί της Μαρίας Παπαλέξη σε σκηνοθεσία: Ελένη Παππά | Καμπ της Ειρήνης Δερμιτζάκη σε Σκηνοθεσία: Ελένη Παππά.
Σάββατο 13/4, 17:00
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου που θα είναι διαθέσιμα στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλλερ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Κτήριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24. Ταμεία Εισιτηρίων: 210 5288170 – 171.

Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια, της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131

Η παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζει μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μας χρόνων, το θρυλικό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, «Ραπουνζέλ», στο Θέατρο Πειραιώς 131. Οι Αδελφοί Γκριμ μέσα από το υπέροχο διαχρονικό παραμύθι που έγραψαν αναδεικνύουν την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου. Ο καθένας μας όταν έχει τη θέληση μπορεί να βρει τη δύναμη να ξεφύγει από τα όποια δεσμά του, να κυνηγήσει το όνειρό του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του. *Παίζουν: Άρης Μακρής, Ευγενία Αποστολοπούλου, Δέσποινα Κασσιώτη, Νάνσυ Χατζηθεοδωρίδη, Πάνος Τσουκάτος.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πειραιώς 131, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0345 0922.

«Τα κλειδιά για μια δυνατή ζωή» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Στα «Κλειδιά – για μια δυνατή ζωή», που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη εμπνέεται από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal, και συνδυάζει, για πρώτη φορά, το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς. Οι ιστορίες, δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα, στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους, με την αγαπημένη ηθοποιό να υποδύεται όλους τους ρόλους και τον διακεκριμένο τσελίστα Αλέξανδρο Μποτίνη να ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής.
Παραστάσεις: Έως 14 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900. 

«Κοντά στις Ράγιες» στο Θέατρο Άλφα

Ο Γιώργος Τζαβάρας ανεβάζει, στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, το μυθιστόρημα-σταθμός της Άλκης Ζέη, «Κοντά στις Ράγιες», και μάς προσκαλεί σε ένα  συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά -και όσοι νιώθουν παιδιά- για έναν κόσμο πιο δίκαιο. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή, αναζητώντας απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο κεφάλι της. Μεγαλώνοντας στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας, καθώς η μεγάλη αλλαγή  χτυπάει την πόρτα της. *Παίζουν: Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Παραστάσεις: Σάββατο στις 15:00 και Κυριακή στις 14:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ, ειδικές τιμές για σχολεία. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία12.09.2018

Κινηματογράφος

Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ», του Όσκαρ Γουάιλντ. Υπόθεση: Ένα φάντασμα αποτυγχάνει παταγωδώς να τρομάξει μια οικογένεια θνητών, αλλά αντ’ αυτού γνωρίζει το νόημα της αληθινής φιλίας, σε αυτήν την απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη μυστήριο, ανατροπές και πολύ, πολύ γέλιο. Καθώς ο 19ος αιώνας παραχωρεί τη θέση του στον 20ό και η επιστήμη χαρίζει νέους τρόπους να ταξιδέψει και να δει κανείς τον κόσμο, μια αμερικανική οικογένεια μετακομίζει στο νέο πολυτελές αρχοντικό της, στην επαρχία της Αγγλίας. Μόνο που δεν υπολόγιζαν στον… μόνιμο κάτοικο του σπιτιού, το φάντασμα του σερ Σάιμον.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Athens Bike Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια πιο φρέσκο και διαδραστικό από ποτέ12.09.2018

Δράσεις

Το Athens Bike Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια πιο φρέσκο και διαδραστικό από ποτέ

Ποδήλατα, αξεσουάρ, υπηρεσίες, ποδηλατικός τουρισμός, μεγάλο αφιέρωμα στο παιδί, shows, workshops και πολλές παράλληλες δραστηριότητες, θα πρωταγωνιστήσουν στο 10ο Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ. Ποδήλατα δρόμου, Gravel, mountain bikes, ποδήλατα πόλης αλλά και ποδήλατα με ηλεκτρική́ υποβοήθηση, θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών προκειμένου να τα ανακαλύψουν αλλά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες.
*Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ.

Αναζητώντας τον ήχο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 8 ετών στο Μέγαρο Μουσικής

Ο ανοιξιάτικος Κήπος του Μεγάρου φιλοξενεί ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού: δέκα μουσικά έργα κλασικών συνθετών που «απεικονίζουν» τη φύση, δέντρα, λουλούδια, ώρες της ημέρας ή καιρικά φαινόμενα, τοποθετούνται ηχητικά σε κάθε γωνιά του Kήπου. Σε αυτή τη βιωματική εκπαιδευτική δράση, που ενθαρρύνει την ενεργητική ακρόαση και την κριτική σκέψη, τα παιδιά καλούνται να αποκωδικοποιήσουν με τη φαντασία τους τα μουσικά έργα και τα ηχοτοπία που τα περιβάλλουν. Ακούν, παρατηρούν και συλλέγουν στοιχεία, για να συνθέσουν το χάρτη του ταξιδιού τους που θα τα βοηθήσει να φτάσουν στον τελικό προορισμό.* Με τον Γιώργο Σαμαντά, κοινωνικό ανθρωπολόγο, και την Ντάνα Παπαχρήστου, μουσικό και μουσικολόγο.
Κυριακή 14/4, στις 12:00
Κόστος συμμετοχής: € 10. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000.

Άκου μια ιστορία μυστηρίου: Εργαστήρι δημιουργικής γραφής και μουσικής για παιδιά 8-12 ετών στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τι φτιάχνουμε σε ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής, τι φτιάχνουμε σε ένα εργαστήρι μουσικής και τι θα συμβεί άμα αυτά που φτιάχνουμε τα ενώσουμε; Στόχος του εργαστηρίου είναι να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα με δημιουργικότητα και αυτοσχεδιασμό. Αντλώντας έμπνευση και μοτίβα από την τέταρτη περιπέτεια μυστηρίου της «Συμμορίας με τις Μπλε Κάλτσες: Κλέφτης Καλοκαιρινής Νύχτας» (εκδ. Αίολος), η ομάδα θα δημιουργήσει δικές της αφηγήσεις μυστηρίου, θα εξερευνήσει πώς η μουσική μπορεί να τα κάνει όλα λίγο πιο αληθινά και πάνω απ’ όλα θα παίξει με ιστορίες και ήχους. Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα περίπου 8 έως 12 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν ιστορίες μυστηρίου και να μάθουν πώς μπορεί η μουσική να απογειώσει τις ιστορίες τους. Τον συντονισμό της ομάδας θα κάνει η συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός Μιράντα Βατικιώτη σε συνεργασία με τους μουσικούς Βασίλη Τζαβάρα και Μιχάλη Νιβολιανίτη. Στο τέλος του εργαστηρίου θα υπάρξει μικρή παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς και τους συνοδούς τους.
Σάββατο/Κυριακή, 13 & 14 Απριλίου 2024 | 12:00 – 15:00
Κόστος: 50€. Κρατήσεις απαραίτητες: [email protected] και 213 00 40 496.
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Κυψέλη, Αθήνα. Τηλ: 213 00 40 496.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό με παράλληλες δράσεις σε όλη την Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b