MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στήνεται κέντρο «Ειδικών Δυνάμεων» στην εφορία για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

Το νέο Σώμα ελεγκτών θα απαρτίζεται από εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους οι οποίοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν 170.385 ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Monopoli Team

Τη δημιουργία Κέντρου Ειδικών Δυνάμεων φορολογικών, τελωνειακών ελέγχων και ερευνών προχωρά η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για μια νέα κεντρική υπηρεσία η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του έτους με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Το νέο Σώμα ελεγκτών θα απαρτίζεται από εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχοντας στη διάθεσή τους τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αναμένεται να πραγματοποιήσουν 170.385 ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Τι αλλάζει στη φορολογία τους και ποια θα είναι τα πρόστιμα12.09.2018

Χάρης στο ηλεκτρονικό σύστημα «έλεγχος live», οι ελεγκτές είναι απευθείας συνδεδεμένοι με το κέντρο επιχειρήσεων, όπου βρίσκεται η επιτελική ομάδα, η οποία λαμβάνει τα στοιχεία από το πεδίο, τα επεξεργάζεται, τα διασταυρώνει, τα αξιολογεί και βοηθάει τους ελεγκτές με οδηγίες και δεδομένα, προκειμένου να διευκολύνεται ο εξονυχιστικός έλεγχος. Μάλιστα, ο Κεντρικός Θάλαμος Επιχειρήσεων, εξασφαλίζει ήχο και εικόνα σε κάθε έλεγχο που διενεργείται ανά την επικράτεια.

Στόχος η είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από τις παλαιές οφειλές των 107 δισ. ευρώ και 2,3 δισ. ευρώ από τις νέες που θα δημιουργηθούν εντός του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Πρεμιέρα» σε 6 περιοχές για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
Δύο χρόνια μετά τον Daniel – Έχει αλλάξει κάτι;
Επίκαιρα
Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου στα Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Επίκαιρα
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Τι αλλάζει από φέτος
Επίκαιρα
Στην Αθήνα το Final Four της EuroLeague το 2026
Επίκαιρα
Απεργία ταξί: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας
Επίκαιρα
Μηδενικός φόρος: Ποιους αφορά;
Επίκαιρα
Hellenic Train: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί
Επίκαιρα
Σεισμός Εύβοια: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,2 Ρίχτερ
Επίκαιρα
Airbnb: Διευρύνεται η «περίμετρος» των απαγορεύσεων και εκτός Αττικής
Επίκαιρα
Τα βήματα και οι προϋποθέσεις για την είσπραξη της επιστροφής ενοικίου
Επίκαιρα
Διεύρυνση των δικαιούχων φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος – Ποιους αφορά