MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

μπ(λ)αλούν: Μια εγκατάσταση-performance της Γιώτας Πεκλάρη και της Βάσιας Ζορμπαλή στο ΠΛΥΦΑ

Οι χορογράφοι Γιώτα Πεκλάρη και Βάσια Ζορμπαλή παρουσιάζουν την ακουστική επιτελεστική εγκατάσταση «μπ(λ)αλούν» στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ.

Φωτογραφία: Archlabyrinth
Φωτογραφία: Archlabyrinth
Monopoli Team

«μπ(λ)αλούν». Οι χορογράφοι Γιώτα Πεκλάρη και Βάσια Ζορμπαλή, διερευνούν την αποτύπωση του χρόνου μέσα από την υλικότητα του σώματος – οργανικού και μη – στην κατεύθυνση του πολυαισθητηριακά προσβάσιμου καλλιτεχνικού έργου. Από 22 έως 22 Απριλίου 2024 στο ΠΛΥΦΑ.

Φωτογραφία: Archlabyrinth

«μπ(λ)αλούν»: Λίγα λόγια για την performance

Μέσα σε έναν χώρο που κατακλύζεται από πολυμορφικά μπαλόνια, οι ερμηνεύτριες/ες δημιουργούν κινητικές και ηχητικές αραιώσεις και πυκνώσεις, χαρτογραφώντας τις διαστάσεις του. Η επιτελεστική διάσταση του έργου φέρνει στην επιφάνεια μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίστιξη: τα μπαλόνια, σαν χορεύουσες υπάρξεις butoh παγώνουν το χρόνο, κάνοντας ορατό τον αέρα που καταλαμβάνει το σχήμα του χώρου και συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στα σώματα. Διακόπτουν έτσι την απαραίτητη για την κατανόησή του χρόνου ανεξέλεγκτη εναλλαγή των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ενώ η σύγχρονη ηχοκινητική σύνθεση εξυμνεί την περιοδικότητα και τη συγχρονικότητα.

Θέτοντας το εικαστικό έργο στη διάσταση της βιωματικής εμπειρίας, οι χορογράφοι ενδιαφέρονται για τον χρόνο που διεισδύει σ’ αυτήν την εμπειρία και το πώς αυτός ενσαρκώνεται. Σε αυτό τον ρευστό, επιτελεστικό χώρο φιλοξενίας, ένα διαρκώς μετακινούμενο αντηχείο φτιαγμένο από ανθρώπινα σώματα που ενεργούν σε μια συνθήκη προ-εγκαθιδρυμένης αρμονίας, συνηχεί και συντονίζεται καταδεικνύοντας το συνεχές και υπενθυμίζοντας διαρκώς το απρόβλεπτο και εφήμερο.

Φωτογραφία: Σπύρος Στρογγύλης

Η χορογραφική έρευνα ισορροπεί ανάμεσα στο οπτικό και το ακουστικό, έχοντας παράλληλη απεύθυνση σε βλέποντα και μη βλέποντα, ακούοντα και μη ακούοντα άτομα. Εμβαθύνοντας σε μία διαθεματική παραστατική πρακτική, την μουσική του σώματος/body music, η κινητική περφόρμανς διερευνά την σωματικότητα του ήχου, που καταφέρνει να δονεί τόσο τα αυτιά όσο και τα μάτια/βλέμμα. Η εξωλεκτική γλώσσα του μπ(λ)αλούν μετατρέπει την θέαση σε μία καθολικά βιωματική, συλλογική εμπειρία, μια καλλιτεχνική συνάντηση-προτροπή, που δεν περιορίζεται στα τυπικά εργαλεία προσβασιμότητας αλλά ανακαλύπτει και καλλιεργεί καινοτόμα, εναλλακτικά ερμηνευτικά εργαλεία συμπερίληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φαγητό, της Μαρίας Λαϊνά στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Οδηγίες παρακολούθησης:
  • Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό για 3 ώρες και θα ενεργοποιείται μέσα από μια επαναλαμβανόμενη 30λεπτη performance.
  • Στο χώρο υποδοχής θα υπάρχει διερμηνέας ΕΝΓ για την εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος για χρήστριες/ες αμαξιδίων.
  • Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προκράτηση. Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες, υπάρχει πολύ καλή ορατότητα από κάθε σημείο της αίθουσας.
  • Η είσοδος του κοινού δεν επιτρέπεται μετά την έναρξη της παράστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Εικαστική εγκατάσταση: Βάσια Ζορμπαλή
Κοστούμια: Ελευθερία Δομένικου
Χορογραφία: Γιώτα Πεκλάρη, Βάσια Ζορμπαλή

Παίζουν: Βάσια Ζορμπαλή, Γιώτα Πεκλάρη, Νατάσα Χαντά-Μάρτιν, Όλγα Δαλέκου, Χρήστος Κουτσοβασίλης

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€ . Μειωμένο: 5€ (φοιτητές/τριες, άνεργοι/ες, ΑμεΑ, συνοδοί ΑμεΑ, άνω των 65 ετών)
Διάρκεια Παραστάσεων: 20, 21, 22 Απριλίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή: 12.00, 13.00, 14.00. Δευτέρα: 18.30, 19.30, 20.30
Βοηθός Σκηνοθετη: Βοηθός χορογράφου: Νατάσα Χαντά-Μάρτιν
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/plyfa-blaloun-akoustiki-epitelestiki-egkatastasi/
Πληροφορίες Χώρου: Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.
Φωτογραφίες: Archlabirynth
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ