MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου.

Hania Rani / Photo credits: Jakub Stoszek
Monopoli Team

Μουσική

1. Η Hania Rani στο φεστιβάλ WOW Athens του ΚΠΙΣΝ

Γεφυρώνοντας την ποπ μουσική με την κλασική και την ψυχεδέλεια με τον μινιμαλισμό, η πολυδιάστατη και βραβευμένη μουσικός Hania Rani έρχεται στο φεστιβάλ WOW Athens και την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Στις ζωντανές της εμφανίσεις η Rani καταφέρνει και συνδυάζει την κλασική με την ποπ μουσική, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το ένα είδος συνοδεύει ιδανικά το άλλο, ενώ η μουσική της μοιάζει με την κίνηση των κυμάτων στον ωκεανό, άλλοτε οδηγώντας τον ακροατή σε ένα άκρως συναισθηματικό τοπίο και άλλοτε βάζοντάς τον σε μια βαθιά διαλογιστική κατάσταση. Η μουσική της έχει προσελκύσει – και συνεχίζει να προσελκύει και να εμπνέει εξίσου – τόσους πολλούς νέους ακροατές επειδή οι συνθέσεις της είναι περισσότερο συναισθηματικές παρά διανοητικές, περισσότερο ρυθμικές παρά ατονικές, δημιουργώντας έναν μουσικό κόσμο μέσα στον οποίο ο δυνητικός ακροατής παρασύρεται σε διάφορες κατευθύνσεις όπως το κύμα μέσα στον ωκεανό του ήχου.
Δευτέρα 8/4 στις 21:00
Ζώνη Α’ – Γενική είσοδος 25€, Ζώνη Β’ – Γενική είσοδος 20€, Ζώνη Β’ – Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW Athens: Όσα θα δούμε στο τριήμερο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

2. Quartetto d’ Archi della Scala στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης (8-20/4), η εαρινή γιορτή των τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ξεκινάει σήμερα το βράδυ με τη συναυλία του Quartetto d’Archi della Scala (Κουαρτέτο Εγχόρδων της Σκάλας του Μιλάνου), που απαρτίζεται από τους βιολονίστες Francesco Manara και Daniele Pascoletti, τον βιολίστα Simonide Braconi και τον τσελίστα Massimo Polidori. Το ιστορικό σχήμα μουσικής δωματίου, στην εμφάνισή του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με τον πιανίστα Alasdair Beatson – γνώριμο στο ελληνικό κοινό και από τη συμμετοχή του στο περσινό ρεσιτάλ της Viktoria Mullova στο Μέγαρο ‒ στην ερμηνεία του Κουιντέτου με πιάνο σε φα ελάσσονα του César Franck, εμβληματικού έργου του γαλλικού Ρομαντισμού. Το πρόγραμμά της βραδιάς περιλαμβάνει ακόμη τα Χρυσάνθεμα και τα Τρία μενουέτα για κουαρτέτο εγχόρδων του Giacomo Puccini καθώς και το Τέταρτο κουαρτέτο εγχόρδων σε ντο ελάσσονα, μία από τις γνωστότερες νεανικές συνθέσεις του Ludwig van Beethoven.
Δευτέρα 8/4 στις 20:30
Από 11€ έως 60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας 68 και Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ της Άνοιξης 2024: Διεθνή σχήματα έρχονται στο Μέγαρο για τη μεγάλη γιορτή των τεχνών12.09.2018

3. Jazz Talk στο Jazz Breeze Festival της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Η Jazz breeze Radio & Records παρουσιάζει 1ο Jazz Breeze Festival στην Αθήνα, στον σύλλογο φίλων της μουσικής στην αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη (8, 9, 10, 11 Απριλίου). Απόψε στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Νάσια Γκόφα (φωνή) και ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο) θα συνομιλήσουν … jazz, αποδίδοντας μουσικά θέματα από το Great American Songbook, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
Δευτέρα 8/4 στις 21:00
12€
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα 

Θέατρο

4. Song From Far Away, του Simon Stephens στο Studio Μαυρομιχάλη

Το έργο του βραβευμένου με βραβείο Tony, Simon Stephens (“Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα”, “Χάρπερ Ρήγκαν”, “Χάιζενμπεργκ” κ.α.) και του μουσικοσυνθέτη και τραγουδοποιού Mark Eitzel γράφτηκε το 2014 και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Φοίβου Σαμαρτζή. Νέα Υόρκη. Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα αναγκάζει τον Βίλλεμ να γυρίσει πίσω στο Άμστερνταμ, στο πατρικό του, στην οικογένεια του, στους έρωτες του, σε όσα είχε αφήσει εδώ και δώδεκα χρόνια…Τολμάς να έρθεις αντιμέτωπος με όσα άφησες πίσω σου; Η μετάφραση και απόδοση του κειμένου σε άλλη γλώσσα γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως στην ελληνική από τον Φοίβο Σαμαρτζή για τις ανάγκες της παράστασης. Στο ρόλο του Βίλλεμ ο Βασίλης Παπαδημητρίου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 8€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια

Εκθέσεις

5. Ομαδική εικαστική έκθεση «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής» στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το project #23 #24 Αποφθέγματα συνεχίζεται με την έκτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση “Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής” που είπε ο Άγγλος ποιητής, ζωγράφος και μυστικιστής William Blake. Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση: «Σε αυτό το δέντρο, στον κορμό του, τα φύλλα του και τις ρίζες του κρύβεται ίσως η ύπαρξή μας, ενώ τα κλαδιά του απλώνονται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε ιδέες, έννοιες, εξελίσσοντας την προσωπική μας ιστορία και μοίρα που αφήνει πίσω της το μοναδικό μας αποτύπωμα. Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται, δημιουργεί και δημιουργείται, αναπτύσσει και αναπτύσσεται μέσα από τους δημιουργικούς διαλόγους που προϋποθέτουν ελευθερία. Αυτή η ελευθερία είναι το μοναδικό λίπασμα που της δίνει δικαίωμα λόγου, ύπαρξης και τη διορατικότητα, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της που της προσφέρει απλόχερα το επόμενο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, αυτό της διαχρονικότητας. Γι’ αυτό η προστασία της ελευθερίας της είναι το αναφαίρετό της δικαίωμα που η Τέχνη το αναγνωρίζει σε αυτόν που την δημιουργεί, τον Άνθρωπο που είναι ο φορέας της ζωής της. Το έχουμε καταλάβει ίσως καιρό, όμως τώρα είναι ο καιρός να προστατεύσουμε την Τέχνη ώστε να έχουμε Ζωή».
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 17:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, Πλ. Φιλικής Εταιρείας 2, Κολωνάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b