MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 5 Απριλίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

«Pietà» της Μάρθας Μπουζιούρη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας Μπουζιούρη, επανέρχεται για έναν νέο κύκλο παραστάσεων, από τις 5 Απριλίου, στο Σύγχρονο Θέατρο. Με νέα ορμή και πλέον υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η παράσταση θέτει ξανά στο επίκεντρο το επώδυνο, και εκκωφαντικά επείγον θέμα των γυναικοκτονιών και πραγματοποιεί ένα δύσκολο ταξίδι στα μονοπάτια της απώλειας, του πένθους, αλλά και της αναγέννησης. Η Pietà δημιουργήθηκε με την πολύτιμη συμβολή μιας καλλιτεχνικής ομάδας που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς και δημιουργικούς συντελεστές. Είχε ως έμπνευση και οδηγό της πέντε γυναίκες-μητέρες που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια, τη δολοφονία του παιδιού τους, τις: Κούλα Αρμουτίδου (μητέρα Ελένης Τοπαλούδη), Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατώς Μανωλακέλλη), Κατερίνα Κώτη (μητέρα Ντόρας Ζαχαριά), Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου) και Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα Σοφίας Σαββίδου). Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε στις πραγματικές αφηγήσεις των μητέρων, αλλά και σε βιωματικό υλικό των ηθοποιών. *Παίζουν: Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Μάρθα Μπουζιούρη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Δώρα Παρδάλη.
Παραστάσεις: Kάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 ( με εξαίρεση στις 20/4/24 ημέρα Σάββατο στις 18:00) και Κυριακή στις 21:15.
Εισιτήρια: 17€ (Κανονικό)- 14€ (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65 & Ομαδικό). Προπώληση: more.com.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3464380.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024: Οι καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού12.09.2018

Συναυλίες

Jazz στο Μουσείο: Human Touch – «Mediterranean Touch» στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Ο κύκλος της σειράς συναυλιών Jazz στο Μουσείο, που αντλεί έμπνευση από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Απριλίου με την παράσταση “Mediterranean Touch” από τους Human Touch. Στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή το γνωστό τζαζ τρίο Human Touch – ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου – εμπνέεται από τα χρώματα, τους ήχους και τα συναισθήματα που πηγάζουν από τη Μεσόγειο, καθώς και από τον μεγάλο πολιτιστικό της αντίκτυπο που ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθός της, και αναπαράγει τα μοναδικά της ηχοχρώματα.
Παρασκευή 5/4, στις 20:30
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 20€. Εισιτήριο για B&E Members: 16€. Προπώληση: more.com.
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα. Τηλ: 21 0725 2895.

H Φωτεινή Δάρρα ανακαλύπτει την jazz πλευρά της Τζένης Βάνου στο Half Note

Μετά την μεγάλη επιτυχία, η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει στο Half Note Jazz Club με την παράσταση που λάτρεψε το κοινό, “The Jazz Side of Tzeni Vanou”, αφιερωμένη στα τραγούδια και στη ζωή της Τζένης Βάνου, στην πιο τζαζ εκδοχή της, για τέσσερις βραδιές, από την Παρασκευή 5 μέχρι και τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Με αφορμή τη Τζένη Βάνου ζωντανεύει μια ολόκληρη μουσική εποχή με τραγούδια ελληνικά και διεθνή που έγραψαν και εξακολουθούν να γράφουν ιστορία.
Παρασκευή 5/4 και Σάββατο 6/4 στις 22:30. Κυριακή 7/4 έως Τρίτη 9/4, στις 21:30.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

Ταξίδι στο κέντρο της μουσικής – Μουσική μπαλέτου: Συναυλίες της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Μια σειρά διαδραστικών συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με την διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες, όσο και τους ήδη φανατικούς της φίλους. Βίντεο, Ομιλίες και Μουσικές, συνδιαλέγονται δραματοποιώντας κάθε φορά το πορτραίτο ενός διαφορετικού συμφωνικού μουσικού είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες,  κρυφοί συμβολισμοί και μοτίβα και η μαγεία της δομής των έργων, παρουσιάζονται με τρόπο ψυχαγωγικό. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου. Βιολί: Κατερίνα Χατζηνικολάου. Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός.
Παρασκευή 5/4 στις 20:30. Σάββατο 6/4 στις 18:00
Εισιτήρια: 8€ – 25€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 115 21 Αθήνα. Τηλ. 210 7282333.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Σταύρος Τσουμάνης – ηθοποιός12.09.2018

Εκθέσεις

Ελευθερία Κοτζάκη: Breast is the Best στο «Eight/Το Οχτώ»

Το εν λόγω σύνολο έργων είναι μια κριτική ματιά απέναντι στην εμπειρία της γονεϊκότητας. Καθώς η Κοτζάκη έγινε και η ίδια μητέρα, παρατήρησε πως τόσο σε προσωπικές συνομιλίες όσο και σε διαδικτυακές κοινότητες, πολλοί νέοι γονείς τείνουν να έχουν απρόσμενα δισάρεστες και παρεμβατικές τάσεις για τον τρόπο που πιστεύουν ότι οφείλει να μεγαλώσει ένα παιδί. Ένα σύνολο από κεντήματα, πλεκτά και γλυπτά, εισάγει τον θεατή σε έναν κόσμο όπου πρακτικές όπως το body και το mom shaming είναι ενδεικτικές του εσωτερικευμένου σεξισμού που ευδοκιμεί μεταξύ των γυναικών και των νεαρών μητέρων.
Διάρκεια Ἑκθεσης: 5 – 20 Απριλίου 2024
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Απριλίου, 20:00
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 18:00-21:00
Eight/Το Οχτώ, critical institute for arts and politics, Πολυτεχνείου 8, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuzie Miller: Ποιο είναι το νέο όνομα της παγκόσμιας θεατρικής συγγραφής;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b