MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 4 Απριλίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Lapis Lazuli
Monopoli Team

Θέατρο

Lapis Lazuli: Η νέα παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη – πριν ξεκινήσει διεθνή περιοδεία

O Ευριπίδης Λασκαρίδης παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγηαπό 4 έως 21 Απριλίου, τη νέα του διεθνή συμπαραγωγή, Lapis Lazuli, πριν ξεκινήσει μια μεγάλη διεθνή περιοδεία. Ικανός να δημιουργεί μαγεία με τα πλέον ετερόκλητα και ευτελή υλικά, εφευρέτης ενός υβριδικού είδους θεάματος, στα όρια της περφόρμανς, του χορού και των εικαστικών τεχνών, του μεγαλειώδους και του εσκεμμένα γελοίου, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης επιστρέφει με τη δημιουργία μιας ακόμα ιδιότυπης παράστασης, όπου συνυπάρχουν τα στοιχεία του γκροτέσκου, του κωμικού και του τρομακτικού. Σε συνέχεια της διερεύνησής του πάνω στις έννοιες της μεταμόρφωσης και του γελοίου, ο Λασκαρίδης επιχειρεί να πλάσει εκ νέου έναν γοητευτικό και μυστηριώδη κόσμο, φιλόξενο στους παράξενους, ιδιότροπους, αλλά και ευαίσθητους χαρακτήρες του. Ο τίτλος αυτού του νέου έργου του (Lapis Lazuli) παραπέμπει στον ημιπολύτιμο λίθο με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.
Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή І 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 7, 15, 22, 28 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 18, 22 €. Παρέα 10+ άτομα: 11, 15, 20 €. Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €*. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεΑ: 10 €. Προπώληση: tickets.onassis.org.
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Γραμμή εισιτηρίων: 2111981784.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024: Οι καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού12.09.2018

Συναυλίες

Οι Guitarte ensemble σε μια μεγάλη επετειακή γιορτή στο Μέγαρο

Το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble περνά για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υποσχόμενο ένα μουσικό momentum που θα μας μείνει αξέχαστο.  Όσες και όσοι αγαπούν την κιθάρα ή παίζουν κιθάρα πρέπει να βρίσκονται εκεί, σε αυτήν εμβληματική μουσική παράσταση-φόρο τιμής σε αυτό το θαυματουργό μουσικό όργανο, που, χωρίς αυτό, η μουσική σε όλο τον κόσμο δεν θα μπορούσε να είναι αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.
Πέμπτη 4/4, 20:30
Εισιτήρια: €8.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι. €12.00. €18.00. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Αγγελική Τουμπανάκη – 1ο Vocalism Session στο Half Note Jazz Club

Το Half Note jazz club ξεκινάει μία μοναδική σειρά συναυλιών, με τίτλο Vocalism Sessions, όπου ξεχωριστοί βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους, τραγούδια και θα μας παρασύρουν στο μαγικό κόσμο της Φωνής. Τα sessions ξεκινάνε την Πέμπτη 4 Απριλίου με την Αγγελική Toυμπανάκη και τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη,  οι οποίοι παρουσιάζουν το πρωτοποριακό electronic jazz ντουέτο τους  «Drums Voice Jazztronica Duet». Ο δύο μουσικοί προσκαλούν τον beatboxer Βασίλη Παπούλια, δημιουργό του φορέα Beatbox Greece, παραγωγό και εμπνευστή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beatbox. Μαζί τους ο δεξιοτέχνης  jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος.  Με τους ειδικά σχεδιασμένους digital ήχους του ντουέτου, την τεχνική looping, θα πειραματιστούν, θα αυτοσχεδιάσουν και θα δημιουργήσουν καινούργιους κώδικες σε ένα πολυεπίπεδο σύμπαν ηλεκτρονικών και φυσικών ήχων, εννοιών και συχνοτήτων.
Πέμπτη 4/4, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

Ο VV για πρώτη φορά σε headline shows σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

H φωνή που σφράγισε τις μουσικές αναμνήσεις μιας ολόκληρης γενιάς επιστρέφει στην Ελλάδα για να δώσει δύο μοναδικά headline shows την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Fuzz (Αθήνα) και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη). Ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το μικρόφωνο των λατρεμένων του ελληνικού κοινού HIM ετοιμάζει τις βαλίτσες του για δύο αξέχαστες συναυλίες. Στις αρχές του 2023 ο VV κυκλοφόρησε τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Νeon Noir» αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους metal- goth- emo καλλιτέχνες όλων των εποχών. O ίδιος δηλώνει: «Η ιδέα πίσω από το VV και το Neon Noir ήταν να ολοκληρώσει συμβολικά αυτό που ξεκίνησαν οι HIM. Δεν είχα καμία προσδοκία όταν κυκλοφόρησα μουσική σαν VV, οπότε εξεπλάγην πραγματικά που οι fans εξακολουθούν να γουστάρουν και να μας στηρίζουν, ενώ και η περιοδεία έως τώρα είναι πολύ λιγότερο επίμονη από όσο ήλπιζα».
Πέμπτη 4/4, 21:00
Εισιτήρια: Early bird: 38€ (Δεν περιλαμβάνει το επιπλέον 10% κόστος έκδοσης). Προπώληση: ticketmaster.gr.
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 21 0345 0817.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ονειρόδραμα» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Εκθέσεις

Ανθρωπογεωγραφίες: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Λένα Σπάνια

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο) σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Ανθρωπογεωγραφίες». Σημειώνει ο κ. Καπράλος σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: «“Ανθρωπογεωγραφίες” είναι ο τίτλος μιας έκθεσης που διερευνά τις δυναμικές σχέσεις μεταξύ της γεωγραφίας και του ανθρώπου, και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο οι τοποθεσίες και τα τοπία διαμορφώνουν την ανθρώπινη ταυτότητα και εμπειρία. Η έκθεση εστιάζει στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν οι χάρτες και τα σώματα ως μέσα αντίληψης και ερμηνείας του κόσμου, εξετάζοντας τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο φυσικό, στο τεχνητό, και στο εικονικό-τεχνολογικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη».
Διάρκεια Έκθεσης:4-13 Απριλίου 2024 | Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και ώρες 18:00 – 21:00.

Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00. Σάββατο: 11:00 – 15:00.
Είσοδος Ελεύθερη
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuzie Miller: Ποιο είναι το νέο όνομα της παγκόσμιας θεατρικής συγγραφής;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b