MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Borderline Festival 2024: 19 διεθνείς καλλιτέχνες, 3 νύχτες και σύγχρονοι ήχοι που αψηφούν τα είδη

Το 13ο Borderline Festival ξεδιπλώνεται στη Στέγη και σε άλλα σημεία της Αθήνας, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της σύγχρονης μουσικής.

Bambii (photo:Kirk Lisaj), ANFS (photo:John Koitsanos), Rosa Pistola, Aya (Photo: Suleika Muller) και πολλοί ακόμα στο Borderline Festival 2024
Bambii (photo:Kirk Lisaj), ANFS (photo:John Koitsanos), Rosa Pistola, Aya (Photo: Suleika Muller) και πολλοί ακόμα στο Borderline Festival 2024
Monopoli Team

Στη 13η έκδοσή του, το Borderline Festival ξεδιπλώνεται στη Στέγη και σε άλλα σημεία της Αθήνας, σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της σύγχρονης μουσικής, με τη συμμετοχή νέων Ελλήνων και ανερχόμενων διεθνών καλλιτεχνών. Ένα εκρηκτικό line up που σπάει τα όρια.

Περιζήτητα ονόματα διεθνών καλλιτεχνών που γεμίζουν ασφυκτικά σκηνές και κλαμπς, Έλληνες καλλιτέχνες που η καριέρα τους αρχίζει να απογειώνεται. Το Borderline είναι πια θεσμός και μαζί ευρωπαϊκός προορισμός για μουσικόφιλους. Από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην καρδιά της πόλης, μέχρι το Gagarin 205 και το Carhartt WIP Stage στο -1 της Στέγης, 19 Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες συναντιούνται από 26 έως 28 Απριλίου σε ένα lineup που αψηφά τα είδη, όπου η Detroit techno συναντά το reggaeton και το deconstructed club. Περιπετειώδεις παραγωγοί και DJs, όπως οι Crystallmess, Bambii, aya, Sangre Nueva, AUX 88 και Rosa Pistola συναντιούνται με καλλιτέχνες της Αθήνας, όπως οι ANFS, AMKA, Frenzee και Agent Mo, δημιουργώντας μια μεγαλειώδη εμπειρία που απευθύνεται ταυτόχρονα στα αυτιά, το μυαλό και τα πόδια.

Για περισσότερο από μία δεκαετία, το Borderline Festival αξιοποιεί τα στοιχεία της φαντασίας, της μαγείας και της έκπληξης μέσα από μια σειρά DJ sets και live performances. Κοιτάζοντας μακριά και πέρα από δυστοπικές κοσμοθεωρίες, εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους η μουσική, σαν ξόρκι, μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινή πραγματικότητα και να παραμορφώσει την αίσθηση του χρόνου και του χώρου, φέρνοντας στο φως κρυφές αφηγήσεις και προσφέροντας αλλόκοτα και ζωτικά οράματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, από τις 26 έως τις 28 Απριλίου, το Borderline Festival 2024 υιοθετεί τη μεταμορφωτική δύναμη του μαγικού ρεαλισμού, επιστρέφοντας στην καρδιά της Αθήνας με ένα φεστιβάλ που στοχεύει να διευρύνει την πράξη της ακρόασης.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, το Borderline Festival 2024 ξεκινά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, συνδυάζοντας το δαιδαλώδες flow της Νιγηριανής ράπερ Aunty Rayzor, το ιστορικό Detroit electro των AUX 88, ένα DJ set από την BAMBII πέρα από τα όρια των genres και των BPM, και φρέσκες rap, trap και reggaeton επιλογές από τις ZoneToZone.

Την επόμενη ημέρα, στις 27 Απριλίου, η υπαίθρια σκηνή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης ξεκινά με τις εκλεκτικές επιλογές της Agent Mo, παραγωγού του STEGI.RADIO. Στη συνέχεια, ο πρωτοπόρος του deconstructed club, Rabit, συναντά τους Sangre Nueva –το φλογερό B2B2B πρότζεκτ των Kelman Duran, DJ Python και Florentino– και τη Μεξικανή βασίλισσα του reggaeton, Rosa Pistola. Μετά τα μεσάνυχτα, το φεστιβάλ συνεχίζεται στο Gagarin 205: από την πανκ ενέργεια του ελληνικού συγκροτήματος Frenzee μέχρι τους άγριους dancefloor πειραματισμούς του Bill Kouligas και της Crystallmess και την αποκαλυπτική techno του ANFS.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, το Borderline Festival 2024 κλείνει στο Carhartt WIP Stage, στο -1 της Στέγης με παραμορφωμένους ηλεκτρονικούς ήχους και live sets από τις/τους aya, AMKA, Lamin Fofana, Trevor Mathison, JJJJJJerome Ellis και Κωστή Κοντό.

Το πρόγραμμα του Borderline Festival 2024 επιμελείται το STEGI.RADIO, το διαδικτυακό ραδιόφωνο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Επιμελητικό σημείωμα

«Τι είναι η μουσική, αν όχι ένα ξόρκι; Τι είναι η πράξη της ακρόασης, αν όχι μια συλλογική τελετουργία; Η μουσική παραμορφώνει τον χρόνο, τον ισοπεδώνει και τον διευρύνει με τη θέληση του δημιουργού της. Ο μουσικός είναι ένας μάγος που υπενθυμίζει στον ακροατή τη συνεχή κίνηση και το θαύμα των πραγμάτων. Κρυμμένοι κόσμοι αποκαλύπτονται, η αίσθηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος αποκαθίσταται. Η μουσική επαναμυθοποιεί την πραγματικότητα, κάνοντας την μαγική, εντείνοντας τόσο το ανοίκειο στοιχείο της όσο και τις δυνατότητες που κρύβει μέσα της και περιμένουν να αφυπνιστούν. Ο ακροατής ακούει, κινείται, χορεύει. Ένα συλλογικό μυαλό και σώμα συμμετέχει σε αυτή την αρχέγονη τελετουργία και, μέσω αυτής της δράσης, θυμάται αυτό που πάντα γνώριζε ασυνείδητα: υπάρχουν συνθήκες και δυνάμεις που δρουν σε αυτόν τον κόσμο, τις οποίες ίσως δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει πλήρως, αλλά μπορεί να παίξει μαζί τους και να τις ανατρέψει.

Το Borderline Festival 2024 έρχεται με ένα όραμα μαγικού ρεαλισμού. Στοχεύει να διεισδύσει στην πραγματικότητα της εποχής μας, όχι μέσω της φυγής, αλλά μέσα από τη φαντασία, το όραμα και την ενσυναίσθηση πέρα από τα στεγανά. Από την Αθήνα μέχρι τη Μεσόγειο, σε μια εποχή που μαστίζεται από τον πόλεμο, την ανισότητα, την ακραία φτωχοποίηση και την αφόρητη αποξένωση, το Borderline Festival καλεί σε μια συλλογική βαθιά ακρόαση του ήχου της διαρκώς αναδυόμενης αλλαγής».
–STEGI.RADIO

*Έναρξη Προπώλησης: Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, 17:00

Το πρόγραμμα του Borderline Festival 2024

Ημέρα 1 | Πρόγραμμα – Παρασκευή 26 Απριλίου
17:30 | Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Ελεύθερη είσοδος)
· 17:30 – 20:30 | ZoneToZone
· 20:30 – 21:15 | Aunty Rayzor
· 21:15 – 22:15 | AUX 88
· 22:15 | BAMBII

Sangre
Nueva, photo: Jordi Perez Punyet

Ημέρα 2 | Πρόγραμμα – Σάββατο 27 Απριλίου
17:30 | Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Ελεύθερη είσοδος)
· 17:30 – 19:00 | Agent Mo
· 19:00 – 20:15 | Rabit
· 20:15 – 22:15 | Sangre Nueva
· 22:15 | Rosa Pistola

Frenzee, photo: Tassos Gkoletsos

23:59 | Gagarin 205
· 23:59 – 1:15 | Frenzee
· 1:15 – 2:30 | Bill Kouligas
· 2:30 – 3:45 | Crystallmess
· 3:45 | ANFS

ΑΜΚΑ

Ημέρα 3 | Πρόγραμμα – Κυριακή 28 Απριλίου
18:30 | Carhartt WIP Stage στο -1 της Στέγης
· 18:30 – 19:15 | Costis Kontos
· 19:15 – 20:45 | JJJJJerome Ellis
· 20:45 – 21:30 | Trevor Mathison
· 21:30 – 22:15 | Lamin Fofana
· 22:15- 22:30 | Break
· 22:30 – 23:30 | AMKA
· 23:30 | aya

Παράλληλη δράση

26 & 27 Απριλίου | 15:00-17:00 – «Fugitive Voices» εργαστήριο με την Ελένη Ικονιάδου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Ελένη Ικονιάδου © Carolin Schnurrer

Το «Fugitive Voices» είναι ένα εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της Ελένης Ικονιάδου, το οποίο προσκαλεί επίδοξους επιμελητές και εργαζόμενους στον πολιτισμό να επαναπροσδιορίσουν τις επιμελητικές πρακτικές ως εργαλεία για την κοινωνική αλλαγή.

Βασίζεται σε μια σειρά διαδικτυακών συνομιλιών που φιλοξένησε η Ελένη Ικονιάδου με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2023, οι οποίες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο σεμιναρίου με φοιτητές του Royal College of Art και μηνιαίας εκπομπής για το Stegi Radio.

Το όραμα πίσω από αυτά τα έργα ήταν να βρεθούν πρακτικές που διαταράσσουν τις κυρίαρχες αφηγήσεις, τα επίσημα αρχεία και τα υπάρχοντα μοντέλα παραγωγής γνώσης, που αναδεικνύουν χώρους για τη φιλοξενία στιγμών συλλογικής χαράς και έξαρσης, και που πυροδοτούν την ανάπτυξη εναλλακτικών αφηγήσεων οι οποίες καθοδηγούνται από μια συλλογική δέσμευση να ξεμάθουμε την ιστορία των κλάδων στους οποίους ανήκουμε.

Το εργαστήριο, με θεμέλιο τις πρακτικές αυτές, έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τους τρόπους με τους οποίους οι επιμελητές και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό προσεγγίζουν τους κλάδους τους και τους ρόλους τους στην πολιτιστική παραγωγή και την καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Sounds Now και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση χτίζει γέφυρες σε ταραγμένα νερά12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Voltnoi & Quetempo (STEGI.RADIO), Άκης Χοντάσης
Επικεφαλής Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Άκης Χοντάσης
Campaign Manager: Χάρης Γιακουμάκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Δανάη Γιαννακοπούλου, Δήμητρα Μπουζάνη, Ιουλία Σταμούλη, Μαριάνα Αντζουλάτου
Set Design: Αλέξανδρος Τζάνης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας, Παύλος Παππάς
Τεχνικός Διευθυντής: Αντώνης Κόκκορης
Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Ντόβας
STEGI.RADIO Manager: Νίκη Γεωργίου
Επιμέλεια Περιεχομένου STEGI.RADIO: Γιάννης Γαλιάτσος

Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b