MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οι «Διάλογοι» ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με συζητήσεις για την ενθάρρυνση συμμετοχής στα κοινά

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε μια διαχρονική προσπάθεια προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής και του πολιτισμένου διαλόγου, θα παρουσιάσει, στις ΗΠΑ, μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι», με στόχο να ενθαρρύνει τις συζητήσεις χωρίς αποκλεισμούς και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Monopoli Team

Από τη μερική στην ολοκληρωτική συμμετοχή: Μπείτε στη συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή στα κοινά και τον πολιτισμένο διάλογο. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από συνεχείς κοινωνικοπολιτικές αλλαγές, κλιμακούμενες συγκρούσεις και ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους αισθάνονται καταβεβλημένοι, αμφισβητώντας την ικανότητά τους να επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές στην κοινότητά τους, η συμμετοχή στα κοινά αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική.

Προκειμένου να ξεπεράσουμε τη μερική συμμετοχή και να προωθήσουμε τη γνήσια δημοκρατική συμμετοχή είναι σημαντικό για εμάς να αλληλοεπιδράσουμε με τις κοινότητές μας, να βρούμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας, καθώς και να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια και τον ρόλο του πολίτη στο πλαίσιο της σύγχρονης δημοκρατίας.

Σειρά συζητήσεων για τη δημοκρατική συμμετοχή και τον πολιτισμένο διάλογο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε μια διαχρονική προσπάθεια να στηρίξει κατά προτεραιότητα αυτές τις αξίες υποστηρίζει οργανισμούς που έχουν ως αποστολή την προώθηση της ενεργούς δράσης των πολιτών, τη δημοκρατική συμμετοχή και τον πολιτισμένο διάλογο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΣΝ θα παρουσιάσει μία σειρά ανοιχτών συζητήσεων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, μέσω της πρωτοβουλίας Διάλογοι του ΙΣΝ, με στόχο να ενθαρρύνει τις συζητήσεις χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Διακεκριμένες Ελληνίδες και διεθνείς ομιλήτριες στα πάνελ του WOW Athens 202412.09.2018

*Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις συζητήσεις Διάλογοι του ΙΣΝ, είτε αυτοί συμμετέχουν ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων είτε οργανισμών είτε αυτοπροσώπως, σε αρθρογραφία ή άλλα οπτικοακουστικά μέσα εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική τους γνώμη, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είτε του iMEdD. Η ορθότητα των απόψεων των συμμετεχόντων που δεν εργάζονται στο ΙΣΝ ή τους συγγενείς με αυτό μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ίδιων των συμμετεχόντων ή των θεσμικών φορέων ή των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b