MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 26 Μαρτίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, του Γιάννη Κεντρωτά στο Olvio

Μετά την παράσταση «Ο Τόρνος» και την πολύ μεγάλη απήχησή της στο θεατρικό κοινό, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κοιλάκος, μαζί με τους συνεργάτες του από την ομάδα Ξανθίας επιχειρούν μία νέα αναμέτρηση με τις προκλητικές και ιδιοφυείς ιστορίες που συνθέτει και μας αφηγείται ο Γιάννης Κεντρωτάς, την ιστορία του Γιοσίρου Γιαμαγκούσι. Το Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, είναι ένα εκκεντρικό αστυνομικό θρίλερ, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στην ειρωνεία και την τρυφερότητα, την αλήθεια και το ψέμα, το μακάβριο και τη φάρσα. Με ένα κείμενο που ακολουθεί τεθλασμένη γραμμή, περνώντας από καλά κρυμμένα κομβικά σημεία, ο Γιάννης Κεντρωτάς στήνει ένα παζλ σχέσεων, ιδεών και μικρών προσωπικών ιστοριών, οι οποίες, διαπλεκόμενες μεταξύ τους μεταμορφώνονται σε τραγικά γεγονότα. Το ήσυχο, αχανές και ομοιόμορφο τοπίο της Λακκοσπηλιάς κρύβει κάτω από ένα παχύ στρώμα λάσπης, πολλές εκπλήξεις και ο θεατής είναι εδώ για να τις ξεθάψει μία προς μία. Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Μαρία Μπαλούτσου, Σήφης Πολυζωΐδης, Φοίβος Συμεωνίδης
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος 15€, Φοιτητικό: 12€, Ανέργων/ΑμεΑ: 8€, Ατέλειες δραματικών σχολών: 5€
Θέατρο Olvio, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός

2. Χόρεψέ με πατέρα, της Κατερίνας Αντωνιάδου στο Θέατρο Αργώ

Η Non Grata Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Αργώ – Studio την παράσταση «Χόρεψέ με πατέρα» της Κατερίνας Αντωνιάδου. Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη, με τον ίδιο στον ρόλο του πατέρα και την Κατερίνα Αντωνιάδου στον ρόλο της κόρης.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Γενική είσοδος: 16€, Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ): 13€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

Μουσική

3. Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, του Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το εμβληματικό μουσικό έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του μεγάλου Έλληνα συνθέτη  Γιάννη Μαρκόπουλου  σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, ανεβαίνει προς τιμήν της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Μία λαϊκή λειτουργία για συμφωνική ορχήστρα, μικτή χορωδία, λυρικούς τραγουδιστές (τενόρο, βαρύτονο, μπασοβαρύτονο) και αφηγήτρια, θεωρείται ένα ορόσημο της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής. Ο σπουδαίος συνθέτης από την Κρήτη μελέτησε τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και δημιούργησε το λιμπρέτο επιλέγοντας μέρη από όλα τα σχεδιάσματα του ποιήματος, πεζά, στίχους και αφηγηματικά μέρη. Η ενασχόληση του Μαρκόπουλου με το έργο του εθνικού μας ποιητή διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, διάστημα που η χώρα ζούσε μεγάλες πολιτικές αναταραχές. Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» αποτελούν ίσως την κορωνίδα των μουσικών του έργων και συνοψίζουν την αποθέωση της ελληνικής ψυχής για αυτόν μέσα από τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωσή τους.
Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 20:00
30€ (Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι) έως 85€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. Συναυλία στο σκοτάδι με τον Κ. Βήτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Κ. Βήτα έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για μία μυσταγωγική συναυλία στο σκοτάδι για την υποστήριξη της ΑΜΚΕ “Με άλλα μάτια”. Tα “Σπουδαία Events” έχοντας ως όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης υποδέχονται για πρώτη φορά την ηλεκτρονική μουσική στην επιτυχημένη σειρά sold out συναυλιών στο σκοτάδι που πραγματοποιούν τα τελευταία δύο χρόνια.
Τρίτη 26 Μαρτίου στις 21:00
Γενική είσοδος: 17€, Προπώληση: 15€, Μαθητικό – Φοιτητικό – ΑμεΑ: 12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Εκθέσεις

5. Έκθεση αφίσας “Komplett Kafka (Απόλυτα Κάφκα)” στο Γκαίτε Αθήνας

Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Φράντς Κάφκα. Το Goethe-Institut της Ελλάδας φωτίζει ποικίλες πτυχές της προσωπικότητας του Κάφκα και με αφορμή τη φετινή επέτειο επανεξετάζει το έργο του και παρουσιάζει την έκθεση αφίσας Komplett Kafka (Απόλυτα Κάφκα) σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Nicolas Mahler και το Literaturhaus Stuttgart (Λογοτεχνικό Σπίτι της Στουτγκάρδης).
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 09:00 – 21:00, Σάββατο στις 09:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b