MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Η «Πομπηία της Βρετανίας»: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν χωριό που χάθηκε στο χρόνο

Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο έχει βρεθεί στη Βρετανία, ο χώρος αυτός παρέχει απαράμιλλη εικόνα της Εποχής του Χαλκού.

Monopoli Team

Στη σκιά του σύγχρονου Peterborough, στην καρδιά του Cambridgeshire της Αγγλίας, βρίσκονται τα απομεινάρια ενός χωριού που χάθηκε στο χρόνο και τώρα χαρακτηρίζεται ως «η Πομπηία της Βρετανίας».

Αυτός ο οικισμός της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, γνωστός ως Must Farm, παρουσιάζει ένα εκπληκτικά διατηρημένο πίνακα της καθημερινής ζωής πριν από 2.850 χρόνια, που αποτυπώθηκε τη στιγμή που χτύπησε η καταστροφή, μια πυρκαγιά που αποδεκάτισε το χωριό που ήταν χτισμένο πάνω σε ξυλοπόδαρα πάνω από ένα ελικοειδές ποτάμι που διέσχιζε τους βάλτους.

Η ανασκαφή του Must Farm, ένα έργο που κόστισε περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια , προσφέρει μια σπάνια και ζωντανή ματιά σε έναν πολιτισμό του παρελθόντος, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που έχουν καταπλήξει την αρχαιολογική κοινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣπουδαία ανακάλυψη σε σπηλιά στη Γερμανία – Μπορεί να αλλάξει την ιστορία12.09.2018

Σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο έχει βρεθεί στη Βρετανία, ο χώρος αυτός παρέχει απαράμιλλη εικόνα της Εποχής του Χαλκού, με το επίπεδο διατήρησής του να παρομοιάζεται με την περίφημη αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας, η οποία διατηρήθηκε από την ηφαιστειακή τέφρα.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b