MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 19 Μαρτίου

Συναυλίες, ημερίδες και θέατρο σκιών στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Photo by Matthias Wagner on Unsplash
Monopoli Team

1. Συναυλία ‘’Μιχάλης Βιολάρης… Με βκιολιά τζαι με λαούτα αναγιώθηκα’’ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλουν στη συναυλία ‘’Μιχάλης Βιολάρης… Με βκιολιά τζαι με λαούτα αναγιώθηκα’’. Ένα μουσικό αφιέρωμα σε μια σπουδαία προσωπικότητα του ελληνοκυπριακού τραγουδιού, το οποίο θα μας ταξιδέψει στις μεγαλύτερες επιτυχίες τις καριέρας του Μιχάλη Βιολάρη. Συμμετέχουν: Ανδριάννα Κόλλια, Αγάθη Κοσκινά και Οκταμελής Ορχήστρα. Στο πιάνο και στη Διεύθυνση Ορχήστρας ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
19/03, 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Βαγενά: Θέλω να κάνω θέατρο κοινωνικό, που να αφορά τον κόσμο12.09.2018

2. Ημέρα Φροντιστή ατόμων με άνοια (Ημερίδα) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και την 1η Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου (ΕΚΠΑ) έχει ευρύτερο στόχο την διευκόλυνση της πρόσβασης στη μουσική και τις τέχνες σε άτομα με άνοια. Συμβάλλοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, συνδιοργανώνεται Ημερίδα Φροντιστών ατόμων με άνοια που αφορά επαγγελματίες αλλά και οικογένειες ατόμων με άνοια ή Alzheimer. Συμμετέχουν συνολικά 14 διακεκριμένοι επιστήμονες υγείας, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της άνοιας, τις μεθόδους πρόληψης, τις νέες φαρμακευτικές θεραπείες, τις μη φαρμακευτικές ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες δομές, υπηρεσίες και παροχές για ασθενείς και φροντιστές. Στόχος τους να εκπαιδεύσουν, να δώσουν απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς, να καθοδηγήσουν, να δώσουν ελπίδα. Το 1ο σεμινάριο αφορά σε επαγγελματίες υγείας (9:00-15:00), ενώ το 2ο σε οικογενειακούς φροντιστές (17:00-21:00). Ανακαλύψτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
19/03, 9:00, 17:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3. Ετήσια Διάλεξη «Άγγελος Δεληβορριάς» 2024 με θέμα «Μνημεία του λόγου ή άϋλη κληρονομιά;» στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον επί σειρά ετών διευθυντή του Άγγελο Δεληβορριά, ο οποίος οραματίστηκε και υλοποίησε τη σημερινή δορυφορική του ανάπτυξη, αποφάσισε να οργανώνει, κάθε Μάρτιο, την Ετήσια Ομιλία «Άγγελος Δεληβορριάς», με ομιλητές οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα από τα πολλά γνωστικά πεδία που ενδιέφεραν τον τιμώμενο. Οι διαλέξεις αυτές θα εκδίδονται αυτοτελώς. Την εφετινή ομιλία θα δώσει ο Ομότιμος Καθηγητής των Κοινωνικών Σπουδών στην Έδρα Ε.Ε. Μόνραντ» στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Michael Herzfeld, με θέμα «Μνημεία του λόγου ή άϋλη κληρονομιά; Η ιστορία και οι συνέπειες μιας παραπλανητικής διάκρισης, στην Ελλάδα και αλλού».
19/03, 19:00
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1)

4. Παράσταση θεάτρου σκιών «Του Κίτσου η μάνα» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την παράσταση θεάτρου σκιών «Του Κίτσου η μάνα», για μικρούς και μεγάλους, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Η παράσταση, που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, 6 ετών και άνω, βασίζεται στο ομώνυμο δημοτικό τραγούδι που περιγράφει τον χαμό του αρματωλού Κίτσου. Ο καραγκιοζοπαίχτης Νικόλας Τζιβελέκης, με τη συνοδεία τριμελούς ορχήστρας λαϊκών οργάνων, ζωντανεύει στον μπερντέ στιγμές και σκηνές της Επανάστασης του 1821. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.
19/03, 18:30
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Patti Smith στη Στέγη: H ποιήτρια που έχει τη δύναμη12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b