MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 16-18 Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Απόκριες στο «Νησί των Θησαυρών»: Ντύσου πειρατής και πάρε εισιτήριο για την παράσταση σε ειδική τιμή

Στις 16 και 17 Μαρτίου, οι πειρατές δεν θα βρίσκονται μόνο στη σκηνή, αλλά σε όλο το θέατρο. «Το νησί των θησαυρών» συνεχίζεται στο Θέατρο Πόρτα και έχει ήδη αναδειχθεί σε μία από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις της φετινής σεζόν. Έτσι, για να γιορτάσει την επιτυχημένη πορεία της και να καλωσορίσει νέους φίλους στην πειρατική αυτή περιπέτεια, η Μικρή Πόρτα αποφάσισε να γιορτάσει τις Απόκριες με μία ξεχωριστή προσφορά το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου. Όσοι μικροί, αλλά και μεγάλοι θεατές βρεθούν στην παράσταση ντυμένοι πειρατές στις τρεις παραστάσεις του Σαββατοκύριακου, θα μπορούν να προμηθευτούν από το ταμείο του θεάτρου το εισιτήριό τους στην ειδική τιμή των 9 ευρώ. Η τιμή ισχύει μόνο για τους μασκαράδες, οποιασδήποτε ηλικίας. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Από 15 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.
Εισιτήρια: 2 ευρώ . Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333.

Χάνσελ και Γκρέτελ, της Γιώτας Τζουάνη στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά παρουσιάζει από την Κυριακή 17 Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 12.30 το Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ «Χανς & Γκρέτελ». Το δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ , σε κείμενο και σκηνοθεσία της Γιώτας Τζουάνη. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ , 2 αγαπημένα αδέρφια , ζουν ήσυχα και ήρεμα στο φτωχικό σπίτι τους , με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους που δυστυχώς δεν τα θέλει κοντά της τα παιδιά. Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος . Τα μικρά αδέρφια , βρίσκονται πλέον μόνα τους , στο σκοτεινό δάσος και αφού περιπλανιούνται για μέρες , βρίσκονται μπροστά σε ένα γλυκόσπιτο, φτιαγμένο από ζαχαρωτά . Κι έτσι όπως ήταν πεινασμένα , τρέχουν να τα δοκιμάσουν. Η κακιά μάγισσα όμως που ζει εκεί , τα παγιδεύει και η ζωή τους , κινδυνεύει.
Πρεμιέρα: Κυριακή 17/3 στις 12:30 και Κάθε Κυριακή.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€ . Ειδικές τιμές (Συνταξιούχοι, Άνεργοι , Ομαδικά , Φοιτητές κλπ): 8 €. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας &, Κουντουριώτου 182, Πειραιάς. Τηλ: 21 0429 7771.

«Ούγκαμπουγκα και οι Mουσικές Xρονοπύλες», του Σπύρου Φερεκίδη στο Studio Μαυρομιχάλη

«Ούγκαμπουγκα και οι Mουσικές Xρονοπύλες» του Σπύρου Φερεκίδη παρουσιάζεται, στο studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Νάσου Αλεξανδρή. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο με οδηγό τον σπουδαίο αρχαιολόγο Ευρήκιο Ξετρυπόπουλο! Στο πλάι του τα δύο αγαπημένα του ανίψια, η Δάφνη και ο Φοίβος. Εμείς τους ακολουθούμε, σε μια απίθανη περιπέτεια με σκοπό να μελετήσουμε την εξέλιξη του ανθρώπου. Από το παρόν στην εποχή των παγετώνων. Από την ανακάλυψη της φωτιάς πίσω στο σήμερα. *Παίζουν: Σταυριάνα Καδή, Σίμος Τζίτζης, Κίμωνας Δούσης, Σπύρος Φερεκίδης.
Παραστάσεις: Κυριακές στις 14:30.
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: More.com
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0645 3330.

Το Γαϊτανάκι της αποκριάς!, της Άννας Σεβαστή Τζίμα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Οι παραμυθένιες «Μορφές Έκφρασης» καλούν τα παιδιά σε μια μοναδική διαδραστική αποκριάτικη παράσταση που θα φέρει την Άνοιξη στις καρδιές των ανθρώπων! Φορέστε την αγαπημένη σας στολή και ανακαλύψτε, πιασμένοι από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, πως θα γεμίσει ο κόσμος με χαρά και χρώματα. ια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι… Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια… με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς.* Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα. Παίζουν: Μαρία Ιωάννου, Ανδρέας Μυλόπουλος, Ιωάννα Φρουδαράκη.
Παραστάσεις: Σάββατο 2, 9, 16 Μαρτίου 2024 στις 18:30. Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 στις 11:00. Κυριακή 3 & 10 Μαρτίου 2024 στις 11:00, στις 12:15 & στις 17:00.
Εισιτήρια: 10€ ενήλικες, 8€ παιδιά, 8€ φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ομαδικό (άνω των 15 ατόμων). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα 118 54. τηλ. κρατήσεις 2103464903 & 2103464002

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπόκριες στο «Νησί των Θησαυρών»: Ντύσου πειρατής και πάρε εισιτήριο για την παράσταση σε ειδική τιμή12.09.2018

Κινηματογράφος

Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν (μεταγλωττισμένη)

Με τον πρωτότυπο κόσμο των εντόμων σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ένα διασκεδαστικό φιλμ νουάρ για παιδιά με φόντο την κοσμοπολίτικη αισθητική της Σαγκάης των ‘30s. Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν – που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα. *Φωνές: Βασίλης Μήλιος, Βασιλική Σούτη, Άγγελος Λιάγκος, Γιώργος Σκούφης, Νέστορας Κοψιδάς, Θάνος Λέκκας.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα εορταστικό διήμερο με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Δράσεις

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Ενδεικτικά: Κυριακή 17 Μαρτίου, 11.00-15.00 – Εικαστική δράση: Κατασκευάζουμε μάσκες!: Με αφορμή τις ευφάνταστες δημιουργίες του εικαστικού και σχεδιαστή Daniel Palillo, τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους και σαν άλλοι πρωτοποριακοί καλλιτέχνες, κατασκευάζουν τις δικές τους μάσκες για να αφηγηθούν με τη σειρά τους μικρές ιστορίες εικαστικής αναρχίας. | Δευτέρα 18 Μαρτίου, 11.00-16.00 – Εικαστική δράση: Χαρταετοί στον ουρανό: Σε μια μεγάλη επιφάνεια χαρτιού, μικροί και μεγάλοι αποτυπώνουν τον ουρανό γεμάτο με χαρταετούς. *Δείτε περισσότερες αποκριάτικες δραστηριότητες για παιδιά από το ΚΠΙΣΝ εδώ.
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

Δήμος Πειραιά: Τρελό καρναβαλοπάρτι για παιδιά το Σάββατο στην πλατεία Κοραή

Σε ένα τρελό αποκριάτικο καρναβαλοπάρτι, γεμάτο χρώματα, σερπαντίνες, κομφετί και παιδικά χαμόγελα, θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, το  Σάββατο 16 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 15:00,  στην πλατεία Κοραή. Ένα γλυκός σοκολατοπόλεμος περιμένει τα παιδιά στο αποκριάτικο πάρτι, που ξεχωριστές νότες θα δίνουν μπαλονάδες, ζογκλερικά- ακροβατικά  show  και κανόνια με κομφετί. Φανταχτερές, πολύχρωμες στολές θα γεμίσουν την πλατεία Κοραή, όπου θα πραγματοποιηθεί και  διαγωνισμός αποκριάτικης στολής. Εκατοντάδες χαρταετοί θα μοιραστούν στα παιδιά της πόλης το Σάββατο, για να πετάξουν και να γεμίζουν χρώματα τον Πειραϊκό ουρανό την Καθαρά Δευτέρα. Επιπλέον, τα παιδιά με το εργαστήρι «Χρώμα» θα κατασκευάσουν μικρούς χαρταετούς και με το εργαστήρι Ζωγραφικής,  αποκριάτικες μάσκες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάζουν, θα χορέψουν και θα περάσουνε όμορφες στιγμές  με DJ  που θα τους ξεσηκώσει σε Latin ρυθμούς  και με  Bubble Show. Ταυτόχρονα, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες θα ψυχαγωγηθούν με  Face Painting,  θα συμμετέχουν ενεργά στο Zumpa Dance Show και στο  Zumba Carnival Party  και θα απολαύσουν τους ξυλοπόδαρους και τους  Ανιματέρ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Καραγκιόζη: «Οι απόκριες της Βεζυροπούλας».

Δήμος Αθηναίων: 80 εκδηλώσεις για τις Απόκριες – Ο παλμός του καρναβαλιού στις γειτονιές της Αθήνας

Ο παλμός του καρναβαλιού χτυπά δυνατά στην πόλη μας και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος της πολύχρωμης γιορτής της Αποκριάς με 80 εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε 55 σημεία της πόλης. Τα λαμπερά παιδικά χαμόγελα των μικρών μασκαράδων, η ξέφρενη διάθεση των μεγάλων καρναβαλιστών, η αποκριάτικη παράδοση και το γλέντι, συνθέτουν ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι που θα ξετυλιχθεί στις γειτονιές της Αθήνας.
*Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Αποκριές 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b