MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Correspondences: Soundwalk Collective και Patti Smith στη Στέγη σ’ ένα οπτικοακουστικό “ταξίδι” πρόκλησης
Monopoli Team

Θέατρο

Dear England: Το National Theatre Live στο Μέγαρο με μια παράσταση με τον Joseph Fiennes

Η παράσταση «Dear England» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Rupert Goold [Ρούπερτ Γκουλντ] και προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Η μετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του NTLive που φέρνει στην οθόνη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξαιρετικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. Μπορεί στο «Dear England», στο νέο έργο του James Graham [Τζέημς Γκρέιαμ] (Sherwood), η Εθνική Αγγλίας να μην καταφέρνει να σκοράρει, όμως ο θίασος του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, σε αυτή την εκπληκτική θεατρική παραγωγή που συνδυάζει σπορ και τέχνη, βάζει γκολ από τα παρασκήνια, μαγεύοντας τους θεατές με τις υποκριτικές επιδόσεις των ηθοποιών της. Επικεφαλής της «ομάδας», ο συναρπαστικός «μάνατζερ» Joseph Fiennes [Τζόζεφ Φάινς] (The Handmaid’s Tale), που προσπαθεί να ανοίξει για τους παίκτες του τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Πέμπτη 14 Μαρτίου | 20:00.
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 €. Προπώληση: 210 72 82 333, www.megaron.gr.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Πλατόνοφ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Συναυλίες

Correspondences: Soundwalk Collective και Patti Smith στη Στέγη σ’ ένα οπτικοακουστικό “ταξίδι” πρόκλησης

Το «Correspondences» είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και τη «ποιήτρια» της πανκ ροκ Patti Smith. Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 10 χρόνια, το «Correspondences» διασχίζει μια ποικιλία διαφορετικών γεωγραφιών και τους φυσικούς τους χώρους, αποκαλύπτοντας ηχητικά χνάρια που έχουν αφήσει πίσω τους ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες και αναδεικνύοντας παράλληλα τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Τα μουσικά κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 14 και 15 Μαρτίου γίνονται οπτικοακουστικά ταξίδια πρόκλησης για τη σκέψη μας και περιλαμβάνουν από μια συνεργασία με την TBA21–Academy, που εξερευνά την καταστροφική επίδραση των σεισμικών αεροβόλων και, γενικότερα, των ανθρώπινων παρεμβάσεων στους ωκεανούς, έως την ανθεκτικότητα της φύσης μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τις αποκεντρωμένες κοινωνίες που οραματίστηκε ο Πιοτρ Κροπότκιν και τις ερημιές της τελευταίας νύχτας του Παζολίνι.
Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 | 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό: 50 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 25 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 40 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 20 €. Παρέα 10+ άτομα 36 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 18 €. Κάτοικος Γειτονιάς 7 €*. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεA: 10 € | Προπώληση: tickets.onassis.org
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800.

Οι Cinema Paradiso Project στο Half Note Jazz Club

«Let’s go Latin», ένα ταξίδι στο κόσμο της latin μουσικής μέσα από το φακό του σινεμά. Οι Cinema Paradiso Project πιστοί στο αποκριάτικο τους ραντεβού, ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, με τη sold out παράσταση“Let’s go Latin”, την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Ο μοναδικός Almodovar αποτελεί την αφετηρία σε αυτό το μουσικό κινηματογραφικό ταξίδι που από την Ισπανία θα συνεχίσει στην άλλη πλευρά του ατλαντικού με ταινίες θρυλικές όπως η Gilda ή το Orfeo Negro, αλλά και λιγότερο γνωστές που τις θυμόμαστε εξαιτίας μόνο του soundtrack! Άρωμα από Κούβα, Μεξικό, Παναμά, Κολομβία, Βραζιλία και Αργεντινή μέσα από παθιασμένα tango, αισθησιακά bolero, παιχνιδιάρικα cha cha, λικνιστική samba, γοητευτική bossa nova και ξέφρενη salsa.
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 | 21:30.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Half note jazz club, ριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310.

Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Κατσούλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εξαιρετικός μουσικός και πολυγραφότατος συνθέτης, με σημαντικές διακρίσεις και ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ιδίωμα, ο Βαγγέλης Κατσούλης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση σύγχρονου δημιουργού. Η μουσική του εκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος, από την κλασική, την ηλεκτρονική και την τζαζ, στην οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, έως τη μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο πλουραλιστικό ηχητικό σύμπαν. Ο Βαγγέλης Κατσούλης έχει στο ενεργητικό του περισσότερους από είκοσι προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μουσικούς, όπως ο Markus Stockhausen, ο Arild Andersen, ο Paolo Fresu και ο Paul Wertico. Στο Μέγαρο, μαζί με τους διακεκριμένους μουσικούς Τάκη Φαραζή, Πέτρο Βαρθακούρη, Αλέξανδρο Δράκο-Κτιστάκη και Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, παρουσιάζουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με παλιότερες και νέες συνθέσεις του, ανάμεσα στις οποίες και ελεύθερες διασκευές κλασικών και προκλασικών έργων.
Πέμπτη 14/3, 20:30
Εισιτήρια: €8.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι. €12.00. €18.00. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λούκας Ταρκόβσκι επιστρέφει με μια rave εμπειρία στο Terra Vibe12.09.2018

Εκθέσεις

Έκθεση της Συλλογής του εικαστικού Νίκου Αλεξίου στο Μουσείο Μπενάκη

Το 2010, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο Νίκος Αλεξίου (1960-2011) δώρισε στο Μουσείο Mπενάκη μια πλούσια συλλογή σύγχρονης τέχνης που συνέλεξε με ιδιαίτερη προσήλωση και επιμονή, παράλληλα με το καλλιτεχνικό του έργο. Το Μουσείο Μπενάκη θέλοντας να τιμήσει τον καλλιτέχνη για την προσφορά του, οργανώνει έκθεση  στις αίθουσες του κτιρίου της Πειραιώς 138 με τίτλο «Νίκος Αλεξίου. Η Συλλογή», που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο σύνολο έργων σύγχρονης τέχνης ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, η οποία αποτελεί μια ακόμη πτυχή ενός πολύπλευρου δημιουργού που επαναπροσδιόρισε στη χώρα μας τις καλλιτεχνικές πρακτικές στα τέλη του 20ού και τις αρχές του 21ου αιώνα, με μακροχρόνιο αντίκτυπο.
Διάρκεια Έκθεσης: 14.3- 26.5.2024.
Ωράριο: Πέμπτη/Κυριακή: 10:00 – 18:00. Παρασκευή/Σάββατο: 10:00 – 22:00.
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b