MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Το Καρναβάλι των Ζώων, του Camille Saint-Saëns στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας. *Παίζουν: Άρτεμις Ματαφιά, Λυδία Σγουράκη, Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και τις 16:30.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10€. Γενική Είσοδος: 12€. Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους, Group άνω των 20 ατόμων: 8€. Προπώληση: more.com.
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

«Ο Ρομπέν των Δασών – Προστάτη των Φτωχών» της Γιώτα Τζουάνη στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία υποδέχεται τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων Ρομπέν των Δασών – Προστάτη των Φτωχών σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια, με πολύ χορό, τραγούδι , δράση . Με πολλά μηνύματα – διδάγματα  και πολύ γέλιο. Αγγλία 1157. Με φόντο το δάσος του Σέργουντ, ο Ρομπέν μαζί με τους φίλους του και την στήριξη της αγαπημένης του Μάριον θα πολεμήσουν μαζί την αδικία. Στόχος του να προστατέψει τους φτωχούς και να τους προσφέρει όσα έχουν ανάγκη για να ζήσουν μια τίμια ζωή αλλά και να φτιάξει μια ομάδα που όλοι θα έχουν κοινό μέλημα το καλό και την αγάπη σε όλο το Βασίλειο. *Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιώτα Τζουάνη.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17:00.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας &, Κουντουριώτου 182, Πειραιάς. Τηλ: 21 0429 7771.

 Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου αναβιώνει την εμβληματική κωμωδία «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» του Φόλκερ Λούντβιγκ με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν… Τα 4 φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. *Σκηνοθεσία-διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι. Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380.

Η φάρμα των ζώων – Η παράσταση αρχίζει!, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά της «Φάρμας των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, με ζωντανή μουσική, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Τι θα κάνουν όμως όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος – Πάνος Χριστοδούλου. Με την Αγγελική Τόμπρου, τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη. Για παιδιά 3-9 ετών.
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11:30.

Εισιτήρια: 12€, 10€ για παιδιά και ενήλικες. 8€ ομαδικό (15 άτομα και άνω). Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Tηλ: 210 72 82 778, [email protected], mmb.org.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: 80 εκδηλώσεις για τις Απόκριες – Ο παλμός του καρναβαλιού στις γειτονιές της Αθήνας12.09.2018

Κινηματογράφος

Σκύλος και Γάτα: Μια τρελή καταδίωξη (μεταγλωττισμένη)

Η παιδική ταινία της εβδομάδας είναι το «Σκύλος & Γάτα: Μια Τρελή Καταδίωξη» με πρωταγωνιστές μία γάτα ινφλουένσερ κι ένα αδέσποτο κουτάβι. Η Ντίβα είναι μία γάτα ινφλουένσερ, με εκατομμύρια ακολούθους. O Τούλης είναι ένα αδέσποτο κουτάβι που καταπίνει κατά λάθος ένα ρουμπίνι ανεκτίμητης αξίας που μόλις έχει κλέψει ο διαβόητος απατεώνας Τζακ. Μέσα από μία σειρά ατυχών γεγονότων, τα δύο κατοικίδια βρίσκονται κυνηγημένα από έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που θα κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το πολύτιμο ρουμπίνι. Όσο η Μόνικα και ο Τζακ τους αναζητούν, η Ντίβα και ο Τούλης πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να γλιτώσουν από αυτή την τρελή καταδίωξη που τα οδηγεί από το Μόντρεαλ μέχρι τη Νέα Υόρκη.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σαν (μεταγλωττισμένη)

Με τον πρωτότυπο κόσμο των εντόμων σε πρωταγωνιστικό ρόλο, η ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων είναι ένα διασκεδαστικό φιλμ νουάρ για παιδιά με φόντο την κοσμοπολίτικη αισθητική της Σαγκάης των ‘30s. Σανγκάη, 1934. Κάτω από την επιφάνεια, στον κόσμο των εντόμων οι ντετέκτιβ και οι γκάνγκστερ συνυπάρχουν σαν σε φιλμ νουάρ. Ο μοναχικός επιθεωρητής Σαν – που ανήκει στο είδος της αράχνης κυνηγού- καλείται να λύσει ένα μυστήριο που αποδεικνύεται μία υπόθεση ζωής και θανάτου για ανθρώπους και έντομα. *Φωνές: Βασίλης Μήλιος, Βασιλική Σούτη, Άγγελος Λιάγκος, Γιώργος Σκούφης, Νέστορας Κοψιδάς, Θάνος Λέκκας.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Μάρτιος γεμάτος χρώματα, θέατρο, μουσική και δραστηριότητες για όλους12.09.2018

Δράσεις

Αποκριάτικο Εργαστήρι συντροφιά με τα Παιχνίδια στο Μουσείο Μπενάκη – Παιχνιδιών

Έρχονται Απόκριες και τα παιχνίδια ετοιμάζονται πυρετωδώς. Μεταμόρφωσαν τη σοφίτα του Μουσείου Παιχνιδιών σε εργαστήρι, φώναξαν και τη ζωγράφο Σοφία Δαϊσπύρου κι όλοι μαζί βάφουν, κόβουν, συναρμολογούν και προβάρουν καπέλα και μάσκες για τις φετινές τους μεταμφιέσεις. Αν θέλετε να τους δώσετε ένα χεράκι σκαρώνοντας και για σας διασκεδαστικές τεράστιες μάσκες με έμπνευση από το Μουσείο και όχι μόνο, ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου μετά το μεσημεριανό φαγητό. *Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού.
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, 15.30-17.30.
Κόστος 15€. Ηλεκτρονικές εγγραφές εδώ.
Μουσείο Παιχνιδιών, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 και Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο. Τηλ: 212 6875280.

Δήμος Αθηναίων: 80 εκδηλώσεις για τις Απόκριες – Ο παλμός του καρναβαλιού στις γειτονιές της Αθήνας

Ο παλμός του καρναβαλιού χτυπά δυνατά στην πόλη μας και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος της πολύχρωμης γιορτής της Αποκριάς με 80 εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε 55 σημεία της πόλης. Τα λαμπερά παιδικά χαμόγελα των μικρών μασκαράδων, η ξέφρενη διάθεση των μεγάλων καρναβαλιστών, η αποκριάτικη παράδοση και το γλέντι, συνθέτουν ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι που θα ξετυλιχθεί στις γειτονιές της Αθήνας.
*Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Αποκριές 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μαρτίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b