MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Πάρνωνας: 5 χωριά για την άνοιξη

Ακολουθήστε μας σε πέντε πανέμορφα χωριά σκαρφαλωμένα στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, που είναι ιδανικά για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να εξερευνήσετε τον Πάρνωνα, το κατάφυτο βουνό που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία. Υπέροχα παραδοσιακά χωριά, καταπράσινα δάση, καστανιές, καρυδιές, κερασιές, έλατα και πλατάνια, εντυπωσιακά φαράγγια, σηματοδοτημένα μονοπάτια και βυζαντινά εκκλησάκια, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για αναζωογονητικές ορεινές αποδράσεις. Παρακάτω διαλέξαμε πέντε γραφικά χωριά στον Πάρνωνα που είναι ιδανικά για ήρεμα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα.

Άνω Δολιανά, Αρκαδία

Πηγή: Shutterstock

Αμφιθεατρικά χτισμένα σε υψόμετρο 1.050 μ., κοντά στο δρόμο που οδηγεί από την Τρίπολη στον Πάρνωνα και μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, τα Άνω Δολιανά είναι ένα κουκλίστικο χωριό με ωραία καλντερίμια, καλοδιατηρημένα πετρόχτιστα σπίτια και υπέροχη θέα στον κάμπο της Τρίπολης, στο Μαίναλο και στον Χελμό. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με καστανιές, καρυδιές και πλατάνια να κυριαρχούν στο τοπίο, προσφέρει ιδανικό σκηνικό για αποδράσεις στην αγκαλιά της φύσης. Μια ειδυλλιακή τοποθεσία, τυλιγμένη στο πράσινο και με πανοραμική θέα στον οικισμό, είναι αυτή του Αη-Γιάννη, στο καστανόδασος, λίγο έξω από το χωριό, όπου υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι.

Κοσμάς, Αρκαδία

Πηγή: Shutterstock

Ο Κοσμάς, γνωστός ως το «μπαλκόνι της Κυνουρίας», είναι ένας ήσυχος παραδοσιακός οικισμός κρυμμένος στις νοτιοανατολικές παρυφές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.150 μ., μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με άφθονα νερά και υπέροχα ελατοδάση. Το χωριό προσεγγίζεται είτε μέσω Λεωνιδίου είτε μέσω Σπάρτης. Έχει πετρόχτιστα σπίτια και μια πανέμορφη πλατεία με τεράστια πλατάνια, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει η επιβλητική εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Το σκηνικό είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ σας, μεζεδάκια, αλλά και παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο. Στα πόδια του χωριού, το υπέροχο καστανοδάσος προσφέρει ευκαιρίες για εξερεύνηση όλο τον χρόνο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εντυπωσιακή Μονή της Έλωνας, που είναι σφηνωμένη σε ένα θεόρατο απόκρημνο βράχο, μεταξύ Κοσμά και Λεωνιδίου.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b