MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 ευρωπαϊκές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε αν είστε «καλοφαγάδες»

Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα στα ταξίδια σας, τότε σημειώστε στη λίστα σας αυτούς τους πέντε προορισμούς.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Καλές οι φυσικές ομορφιές, οι παραλίες και τα ιστορικά μνημεία, αλλά ένα βασικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας είναι χωρίς αμφιβολία η κουζίνα κάθε τόπου. Το φαγητό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε την κουλτούρα του μέρους που πρόκειται να επισκεφθείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ονειρικά ταξίδια με τρένο12.09.2018

Παραδοσιακές γεύσεις, street food και βραβευμένα εστιατόρια που πηγαίνουν τη δημιουργική γαστρονομία ένα βήμα παραπέρα, εμπλουτίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία. Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, τότε αυτές οι πόλεις της Ευρώπης πρέπει βρίσκονται ψηλά στην ταξιδιωτική σας λίστα.

Μπολόνια, Ιταλία

Πηγή: Shutterstock

Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (παχιά) για τη μοναδική κουζίνα της. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca. Στα εστιατόρια της πόλης θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικό ragù alla bolognese, τορτελίνι σε ζωμό κι άλλα τοπικά πιάτα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη σκεπαστή αγορά τροφίμων Mercato di Mezzo με τα δεκάδες μαγαζάκια που πωλούν από ψωμιά και αλλαντικά μέχρι τυριά και γλυκά.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b