MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Meta: Προσφυγές κατέθεσαν ενώσεις καταναλωτών από 8 χώρες της ΕΕ – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Προσέφυγαν σήμερα στις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων κατά του συστήματος συνδρομών επί πληρωμή που επέβαλε η Meta στο Facebook και το Instagram παραβιάζοντας, σύμφωνα με την προσφυγή, τους κανόνες της ΕΕ.

Monopoli Team

Ενώσεις καταναλωτών οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, προσέφυγαν σήμερα στις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων κατά του συστήματος συνδρομών επί πληρωμή που επέβαλε η Meta στο Facebook και το Instagram παραβιάζοντας, σύμφωνα με την προσφυγή, τους κανόνες της ΕΕ.

Για τις εν λόγω οργανώσεις, το σύστημα αυτό, που έγκειται στο να πληρώνεις για να μην γίνεσαι στόχος διαφημίσεων, είναι «ένα προπέτασμα καπνού που προορίζεται για να αποσπάσει την προσοχή του καταναλωτή σε ό,τι αφορά την αθέμιτη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετά την ιστορία με τα deepfakes της Taylor Swift, η ΕΕ θα λάβει μέτρα για την AI12.09.2018

Από τον Νοέμβριο, η Meta προτείνει στους Ευρωπαίους χρήστες του Facebook και του Instagram να επιλέξουν ανάμεσα στο να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες αυτές συναινώντας να παραδώσουν προσωπικά δεδομένα τους ώστε να δέχονται στοχευμένες διαφημίσεις ή να πληρώνουν μια συνδρομή για να μην βλέπουν πια διαφημίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b