MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
01
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Father Mother Sister Brother
Mauthausen
Misericordia
Nouvelle Vague
On Falling
Runseokjin_Ep.Tour the Movie
The loner
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
ΑΛΕΥΡΙΝΟ «Το σπέρμα του σύμΠΑΝτος»
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απόδραση στη Νορμανδία
Αργός θάνατος
Αυτά που σκοτώνεις
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γκρέμλινς
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η Λαίδη και ο Αλήτης (μεταγλωττισμένη)
Η θυσία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μεγάλε μου έρωτα
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια υπέροχη ζωή
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (με υπότιτλους)
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο Ψαλιδοχέρης
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι κόκκινοι
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Πέντε νύχτες στου Φρέντι 2
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει
Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν – Ελληνική οικογένεια
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το Πολικό εξπρές (μεταγλωττισμένη)
Το δέντρο που πληγώναμε
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης
Χριστούγεννα με τον Ποντικούλη (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Dune: Μέρος δεύτερο

Χάρη στον Ντενί Βιλνέβ η συναρπαστική συνέχεια του «Dune» ανοίγει νέους δρόμους για την ιστορία που οραματίστηκε ο Φρανκ Χέρμπερτ.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-halfstars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 166'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ο Πολ Ατρείδης διστάζει να αποδεχτεί το ρόλο του Μεσσία για τους καταπιεσμένους Φρέμεν, τους κατοίκους του πλανήτη Αράκις, την ίδια ώρα που τα οράματα που βλέπει τον αναγκάζουν να ζητήσει εκδίκηση για τον χαμό του πατέρα του.

Ζωή στον αμμώδη πλανήτη

«Ο φόβος είναι ο φονιάς του νου». Την παραπάνω φράση χρησιμοποιεί η μητέρα του (Ρεμπέκα Φέργκιουσον) για να πείσει τον διστακτικό Πολ Ατρείδη του Τίμοθι Σαλαμέ να αναλάβει τις ευθύνες που του αποδίδουν οι προφητείες. Το εισαγωγικό πρώτο φιλμ του 2021 ξεδιάλυνε ιδανικά τις διαφορές των μεγάλων Οίκων, τα σκοτεινά πολιτικά παιχνίδια και κυρίως τους συσχετισμούς δυνάμεων που ορίζουν την τύχη του Αράκις καθώς και του σύμπαντος στο οποίο ο Αυτοκράτορας (νέο πρόσωπο στην ταινία ο κάπως κουρασμένος Κρίστοφερ Γουόκεν) αποτελεί την ύψιστη Αρχή. Τώρα έφτασε η ώρα της κρίσης για τον ήρωα και η ανακάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας – ή μήπως η γέννηση ενός άλλου εαυτού;- που θα δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις στα μυστηριώδη όνειρα που έρχονται από πολύ βαθιά και θα του δείξουν το δρόμο που πρέπει να πάρει. Χωρίς να εγκαταλείπει ούτε στιγμή το φιλοσοφικό υπόβαθρο της ιστορίας, ο Βιλνέβ την ενισχύει φτιάχνοντας μερικές απίστευτες σκηνές όπου το θέαμα παντρεύεται με την εικαστική μαγεία, έχοντας στο φόντο το απαραίτητο ειδύλλιο μεταξύ του ήρωα και της επαναστάτριας Τζάνι (άψογη και πάλι η Ζεντάγια).

Το φιλμ είναι όντως συναρπαστικό και δικαιώνει απόλυτα τον Καναδό σκηνοθέτη που αποφάσισε να σπάσει την ιστορία του λογοτεχνικού «Dune» σε δύο κινηματογραφικά μέρη. Κι ενώ οι βασικές συστάσεις έγιναν με τις αναγκαίες υποχωρήσεις και απλοποιήσεις στο πιο «ήρεμο» και βαθιά λυρικό πρώτο φιλμ, εδώ το γκάζι της δράσης χτυπάει κόκκινο, με μια αξιοθαύμαστη συνέπεια και ισορροπία στην εξίσωση. Κυρίως όμως είναι οι νέοι χαρακτήρες που μπαίνουν στην σκακιέρα του ελέγχου του ευεργετικού μπαχαρικού, το οποίο οδηγεί στην απόλυτη εξουσία εκείνον που το κατέχει. Ειδικά οι ρόλοι των Φλόρενς Πιου και Λεά Σεϊντού αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον (ναι, μην έχετε αμφιβολία πως θα έχουμε τουλάχιστον άλλο ένα «Dune») αλλά εκείνος που θα σας καθηλώσει είναι ο Οστιν Μπάτλερ. Ο Έλβις του Μπαζ Λούρμαν, αγνώριστος ως ψυχωσικός διάδοχος του βαρώνου Χαρκόνεν, κλέβει την παράσταση, οδηγώντας το σασπένς σε επίπεδα… ανατριχίλας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Dune: Part 2
Σκηνοθεσία: Ντένις Βιλνέβ
Σενάριο: Ντένις Βιλνέβ, Τζον Σπάιχτς, Φρανκ Χέμπερτ

Παίζουν: Φλόρενς Παγκ, Ρότζερ Γιούαν, Τίμοθι Τσάλαμετ, Μπαμπς Ολουσανμόκουν, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζος Μπρόλιν, Όστιν Μπάτλερ, Ντέιβ Μπατίστα, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Λία Σεϊντού, Σουέλια Γιακούμπ, Τζαβιέρ Μπαρντέμ, Ζεντάγια, Στέλαν Σκαρσγκάρντ

Διάρκεια: 166'
Χώρα: Η.Π.Α.
Έτος: 2024

Rating: 3.5
Διανομή: Tanweer
Περισσότερα από CINEMA