Άκουσέ με
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ Μαρία Ντούζα ιχνογραφεί την ελληνική επαρχία σε μια σύγχρονη συγκινητική ιστορία για τη μοναξιά και την ανάγκη επικοινωνίας και αποδοχής.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΜε φόντο ένα νησί που μόνο ως τοπίο διακοπών δε μοιάζει, η Μαρία Ντούζα (Το Δέντρο και η Κούνια) ιχνογραφεί την ελληνική επαρχία σε μια σύγχρονη συγκινητική ιστορία για τη μοναξιά και την ανάγκη επικοινωνίας και αποδοχής.
Σύνοψη
Μετά τον θάνατο της γιαγιάς της, η κωφή έφηβη Βαλμίρα, αναγκάζεται να φύγει από το ειδικό σχολείο της στην Αθήνα και να επιστρέψει στο αποκομμένο νησί του πατέρα της. Εκεί, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της απομόνωσης και του ρατσισμού – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της.
Το ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2022 και από τότε ταξίδεψε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Tallinn Black Nights, Cairo IFF, Sofia IFF, Galway IFF κ.α). Στο Διεθνές Φεστιβάλ της Ντάκα απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ενώ στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Ευθαλία Παπακώστα. Η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ένωσης Καναδά και Ινδίας, αλλά και στο πρώτο WoW (Women of the World), το διεθνές φεστιβάλ γυναικών δημιουργών, που έγινε το 2023 στο ΚΠΙΣΝ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το Λάθος: Παγκόσμια πρεμιέρα στο Ταλίν για την ταινία του Θεόφιλου Παπαστυλιανού
- 67ο ΦΚΘ: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ambassador της Αγοράς
- «Άνθρωποι και Ζώα: Μια πανάρχαια σχέση»: Νέα έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
- Στο Αμφι-Θέατρο το «Tiger» της Σοφίας Βγενοπούλου: Ένα έργο για τη νεανική παραβατικότητα και την αποδοχή
- Ελεύθερνα 40+1: Η ανάδυση μιας αρχαίας πόλης μέσα από την ομιλία του Νίκου Σταμπολίδη στο Μέγαρο