MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Παρουσιάσεις και λέσχη βιβλίων, χορός και εργαστήρια στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Photo by Clay Banks on Unsplash
Monopoli Team

1. Παρουσίαση βιβλίου «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας» στα Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Ιλάριων σας προσκαλούν σε μια βραδιά εσωτερικής γνώσης και εναρμόνισης των σχέσεων, μέσα από την παρουσίαση του 2ου βιβλίου της Μαλαματένιας Καϊντατζή με τίτλο «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας», τη Δευτέρα 26/02 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος. Στη βραδιά αυτή μπαίνουν οι σπόροι για μια πιο πολυδιάστατη προσέγγιση των σχέσεων, φλερτάροντας με έννοιες όπως ελεύθερη βούληση, ήθη, Θεός, πεπρωμένο και η σχέση μας με όλα αυτά. Στο σεμινάριο αποτελεί μια ευκαιρία να εργαστείτε με μια δύσκολη σχέση και να δώσετε νέες πληροφορίες σε εσάς και στους δέκτες. Δείτε και βιώστε μια άλλη οπτική και αντίληψη για τον εαυτό σας και τους γύρω. H συντονίστρια της βραδιάς η Μάντυ Καραμέρη, της Brands & Names Company. Για το βιβλίο τοποθετείται με τις γνώσεις της, η Σοφία Κουβελάκη, Ιδρύτρια και Διευθύντρια της Μ.Κ.Ο “Home project” για τα ασυνόδευτα παιδιά, με προηγούμενη εμπειρία στα Ηνωμένα Έθνη (UN) και τη UNICEF. Ακολουθεί το“Εργαστήριο Σχέσεων” απο την Μαλαματένια Καϊντατζή. Στα 23 χρόνια ενασχόλησής της με την ολιστική Θεραπεία, προσφέρει αυτή την εμπειρία που μπορείτε να εφαρμόσετε για εσάς και τους οικείους σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
26/02, 19:00
Public Συντάγματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: “Disorder” στο Θέατρο Καλλιρρόης12.09.2018

2. Art and Science Microforum III:  Σώμα και Συναισθηματική Νοημοσύνη

© Xenia Tsilochristou, 2022

Το Flux Laboratory Athens με χαρά ανακοινώνει την τρίτη έκδοση του Art & Science Micro Forum, που θα λάβει χώρα την εβδομάδα από 26 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2024. Το Art & Science Μicro Forum αποτελεί μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και επιστημονική συνάντηση που ξεκίνησε το 2022 ως μια αναπάντεχη ημερίδα. Χορευτές, χορογράφοι, επιστήμονες, τεχνολόγοι και το ευρύ κοινό βρέθηκαν μαζί για μία μέρα προκειμένου να εξερευνήσουν τους κόσμους που γεννά η σύμπραξη του χορού και του σώματος με την επιστήμη και την τεχνολογία. Μέσα από επιτελεστικές δράσεις, ομιλίες, speed dating και εργαστήρια επιxειρήθηκε η διαμόρφωση μιας πλατφόρμας διαλόγου και πειραματισμού πάνω στα όρια των τεχνών και της επιστήμης. Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, λαμβάνει χώρα το πρώτο εργαστήριο με τίτλο ‘We Need to Talk About Father’. Πρόκειται για μια εξερεύνηση, μέσα από τον διάλογο και τον χορό της σύνθεσης του σύγχρονου πατέρα και της έννοιας της πατρότητος εν γένει. Βασισμένο στην έρευνα του χορογράφου για το έργο ‘the kids performance’. Εμψυχωτές: ‘Αγγελος Παπαδόπουλος (χορογράφος/περφόρμερ) & Ελένη Τζίκου (ψυχολόγος). Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί μια παραστατική δράση, ‘the kids performance’. H συνάντηση ενός πατέρα με το παιδί του και ενός χορού που συμφιλιώνει. Το έργο εξετάζει τη φιγούρα του πατέρα στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας ερμηνείες -μέσα από το διάλογο και το χορό- για το τι συνθέτει το πατρικό σώμα. Πώς η κίνηση -ο χορός- μπορεί να ερμηνεύσει τραύματα και επιθυμίες; Κράτηση θέσεων εδώ.
26/02, 18:30
Κτίριο της οδού Παλαιολόγου Μπενιζέλου 5, 105 56

3. Λέσχη Ανάγνωσης: Ο Παράδεισος στο ΚΠΙΣΝ

Photo by Tom Hermans on Unsplash

Τον Φεβρουάριο, η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή. Τη Δευτέρα 26/02, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος, θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, Ο Παράδεισος, του Μιέκο Καβακάμι. Ένα δεκατετράχρονο αγόρι με στραβισμό γίνεται θύμα διαρκούς κακοποίησης από τους συμμαθητές του εξαιτίας της πάθησής του. Η Κοτζίμα, συνομήλικη και συμμαθήτριά του, υποφέρει και η ίδια από τέτοιες συμπεριφορές. Η κοινή αυτή εμπειρία θα φέρει κοντά τους δύο «απόκληρους» και μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένα είδος φιλίας. Ωστόσο, ποιά μπορεί να είναι η αληθινή φύση μιας σχέσης όταν ο δεσμός που μοιράζονται τα συνιστώντα μέρη της καθορίζεται από τον φόβο; Η λέσχη ανάγνωσης απευθύνεται σε ενήλικες, έως 30 συμμετέχοντες. Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα. Ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.
26/02, 18:30
Πύργος Βιβλίων EBE, ΚΠΙΣΝ

4. Παρουσίαση βιβλίου “Μιλώντας στον πατέρα μου – Μια εισαγωγή στην τεχνοφεουδαρχία” στη Μουσική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, “Μιλώντας στον πατέρα μου – Μια εισαγωγή στην τεχνοφεουδαρχία”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κυριακή Γονή (εικαστικός), Νικόλαος Θεοχαράκης (καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ), Φιλίππα Χατζησταύρου (επίκουρη καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Fulbright Visiting Scholar, University of California, Berkeley, USA) και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Πουλής, εκδότης του ThePressProject.
26/02, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMust Watch or Not: Το “One Day” παίρνει ξανά πνοή μέσα από τη νέα ρομαντική σειρά του Netflix12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b