MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δροσοσταλιά: Ένα τρυφερό “παραμύθι” το πρώτο κομμάτι Stavento και BD Foxmoor

Stavento και B.D. Foxmoor παρουσιάζουν την “Δροσοσταλιά”, ένα “παραμύθι που ο Μιχάλης έγραψε για να κοιμίζει την κόρη του”.

Monopoli Team

Ο Μιχάλης “Stavento” Κουινέλης και ο B.D. Foxmoor δεν είναι άγνωστοι. Εκτός από βετεράνοι μουσικοί – στο mainstream hip hop ο μεν, στο low bap ο δε – είναι και παλιοί φίλοι, με τον B.D. Foxmoor να αποτελεί “δάσκαλο” για τον Stavento.

Το 1996 γνωρίστηκαν στο φεστιβάλ του Άρδα, έναν χρόνο αργότερα τον βάφτισε Μέθυσο και έγινε ένα από τα “τέρατα” των Βαβυλώνα. Αυτή όμως, είναι η πρώτη φορά που ο Stavento και ο frontman των Active Member συνεργάζονται σε ένα τραγούδι, σε στίχους του ίδιου του Μιχάλη Stavento – 27 χρόνια μετά από την πρώτη γνωριμία τους.

Η πρώτη αυτή συνεργασία τους έχει τίτλο “Δροσοσταλιά” και αποτελεί ένα “παραμύθι που ο Μιχάλης Stavento έγραψε για να κοιμίζει την κόρη του”.

Με τα λόγια του Μιχάλη Κουινέλη: “Δεν το πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός δάσκαλε. Θυμάμαι κάπου το 2000 περίπου, όταν μετά από τεράστιες προσπάθειες είχα καταφέρει να γράψω και να σου φέρω το πρώτο μου τραγούδι. Το τσαλάκωσες και το πέταξες… ένιωσα εκείνη τη στιγμή ακριβώς σαν το χαρτί που ήταν γραμμένο το τραγούδι μου. Μου είπες εμείς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε κι αυτά που γράφουμε θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτά που ζούμε. Γιατί αλλιώς ποτέ δε θα μας πάρουν στα σοβαρά. Αυτό που κάνουμε είναι ξένο για τα αυτιά τους ούτως η αλλιώς. Ο λόγος μας πρέπει να οδηγεί όσους τον ακούν στη σωστή κατεύθυνση. Τώρα καταλαβαίνω. Σ’ ευχαριστώ που επιτέλους είπες ένα τραγούδι μου. Μεγάλη μου τιμή δάσκαλε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ελληνικοί δίσκοι που θα θυμόμαστε από το 202312.09.2018

Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου, παρακάτω:

Το τραγούδι κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b