MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Παλαιοκαρύα Τρικάλων: Το πέτρινο γεφύρι με τους μαγευτικούς καταρράκτες

Οι καταρράκτες και το πέτρινο γεφύρι στην Παλαιοκαρυά Τρικάλων συνθέτουν ένα σκηνικό ξεχωριστής ομορφιάς. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από ένα παραμυθένιο τοπίο της Θεσσαλίας.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Σε απόσταση 25 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, υπάρχει ένα πανέμορφο μέρος, από αυτά που μοιάζουν σαν ζωγραφισμένα. Στη χαράδρα της Παλαιοκαρυάς με το πυκνό παρόχθιο δάσος, ρέουν τα κρυστάλλινα νερά του μικρού ποταμού Παλαιοκαρίτη. Εκεί, κοντά στην Κάτω Παλαιοκαρυά, μέσα στην εντυπωσιακή φύση, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα γεφύρια της Ελλάδας.

Ένα μαγευτικό σκηνικό απλώνεται μπροστά στα μάτια όσων θα βρεθούν στο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους δύο τεχνητούς καταρράκτες που μοιάζουν να το αγκαλιάζουν. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νομού Τρικάλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ιδέες για ρομαντικές χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα12.09.2018

Παλαιοκαρυά Τρικάλων: Ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στη Θεσσαλία

Το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι της Παλαιοκαρυάς δεσπόζει σε ένα στένωμα, περίπου μισό χιλιόμετρο από την Κάτω Παλαιοκαρυά. Κατασκευάστηκε γύρω στο 1550 και συνέδεε την περιοχή του Ασπροποτάμου με την Πύλη και τα υπόλοιπα χωριά. Το πέτρινο γεφύρι έχει μήκος 26 μέτρα, άνοιγμα τόξου 19 μέτρα και ύψος από την κοίτη του ποταμού 10 μέτρα. Είναι ένα μνημείο άψογα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο γύρω του.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b