MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Gov.gr Wallet: Οι νέες εφαρμογές που «μπαίνουν» στο ψηφιακό πορτοφόλι

Πιο εύκολη γίνεται από σήμερα Δευτέρα (19/2) η ζωή των χρηστών της ψηφιακής εφαρμογής gov.gr wallet.

Credits: Gilles Lambert/Unsplash
Monopoli Team

Συγκεκριμένα, η ακαδημαϊκή ταυτότητα και στη συνέχεια η κάρτα αιμοδότη προστίθενται από σήμερα στο ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ θα ακολουθήσουν και οι επαγγελματικές ιδιότητες. O πολίτης έχει ήδη στο κινητό του την αστυνομική ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ανεργίας, τον φάκελο αυτοκινήτου, ενώ από τις 9 Απριλίου θα μπαίνει και στα γήπεδα με το wallet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGov.gr Wallet: Σε εφαρμογή το ψηφιακό πορτοφόλι για ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης12.09.2018

Για να μπορέσουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά έγγραφα στο wallet θα πρέπει πρώτα να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr). Όπως τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, «τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, υλοποιήθηκε μια μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που επί της ουσίας απέδειξε ότι το κράτος μπορεί να είναι δίπλα στους πολίτες και να περιορίζει τη γραφειοκρατία με πράξεις και όχι με ευχολόγια.

Με απόλυτο σύμμαχό μας την τεχνολογία, είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο ψηφιακό άλμα, με επίκεντρο για πολλές διαδικασίες το gov.gr wallet. Το ψηφιακό μας πορτοφόλι, όπου σήμερα έχουμε μια σειρά από χρήσιμα έγγραφα, όπως την ταυτότητά μας και το my auto.

Το ψηφιακό πορτοφόλι από τις 9 Απριλίου θα το χρησιμοποιούμε και για την ασφαλή είσοδο στα γήπεδα. Το gov.gr wallet μέσω του οποίου σύντομα θα δίνουμε τη συγκατάθεσή μας για την ολοκλήρωση διαδικασιών που απαιτούν χρήση προσωπικών μας δεδομένων. Θεωρώ, λοιπόν, πολύ σημαντικό όλοι όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει, να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, το emep.gov.gr. Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ένα σημαντικό προαπαιτούμενο, για να χρησιμοποιούμε όλα εκείνα τα εργαλεία που κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμα πιο φιλική, πιο εύκολη και σίγουρα χωρίς γραφειοκρατία, ούτε καν ψηφιακή».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b