MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος, της Χλόης Μάντζαρη στο Ίδρυμα Γουλανδρή

«Οι τέσσερις εποχές και ο Δράκος», η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για τέσσερις μόνο παραστάσεις, την Κυριακή 18 και 25 Φεβρουαρίου και 3 και 10 Μαρτίου. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών. *Παίζουν: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη . Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης.
Κυριακή 18, 25 Φεβρουαρίου & 3, 10 Μαρτίου | 12.00-13.00.
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο. Προπώληση: more.com.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895. E. [email protected] | https://goulandris.gr/el/

«Αγγελίνα», της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Αγγελίνα» της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου. Μια εξαιρετική ομάδα δημιουργών, ενώνει τις δυνάμεις της και ζωντανεύει την ιστορία της Αγγελίνας επί σκηνής. Η Άνδρη Θεοδότου αναλαμβάνει την διασκευή του κειμένου, ο Δημήτρης Δεγαΐτης υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Μάρω Θεοδωράκη συνθέτει την πρωτότυπη μουσική και η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια. Η Αγγελίνα ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της, που είναι φούρναρης και της έμαθε να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο.
Πρεμιέρα: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου στις 15:00. Ημερομηνίες: 18, 25 Φεβρουαρίου, 03, 10, 17, 24, 31 Μαρτίου, 07, 14, 21, 28 Απριλίου.
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος. 5€ ΑμεΑ, φοιτητικό, ατέλεια, ανέργων, άνω των 65. Ειδικές τιμές για group. | Προπώληση: more.com.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς. Ταμείο Θεάτρου: 210 4143 310.

Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα, της Ρένας Σιγάλα στο Από Κοινού θέατρο

Η παράσταση «Ο Λούλης ταξιδεύει στην Αρχαία Ελλάδα», της Ρένας Σιγάλα, παρουσιάζεται, στο Από Κοινού θέατρο. Ο Λούλης ο χαρούμενος χαρταετός, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει τα ταξίδια του και μας γνωρίζει την Αρχαία Ελλάδα, παρέα με τη φίλη του την Ήρα, το γλυκό σπουργίτι. Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μέσα από το πέταγμα του Λούλη. Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών του Ονείρου η Ακρόπολη, και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα.
Παραστάσεις: Από Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 9 ευρώ πολύτεκνοι ΑΜΕΑ, 8 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: more.com
Από Κοινού Θέατρο, Ευπατριδών 4, Αθήνα Τ.Κ. 11854 (μετρό Κεραμεικός).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μαγικός Αυλός, από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη12.09.2018

Μουσική

Εδώ Λιλιπούπολη – Τα τραγούδια στο Christmas Theater

Μια παραμυθένια παράσταση γεμάτη όνειρα και αναμνήσεις έρχεται στο Christmas Theater, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, με τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Τάση Χριστογιαννόπουλου. Εδώ Λιλιπούπολη. Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών, σε μουσική Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκόπουλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και στίχους της Μαριανίνας Κριεζή.
Σάββατο 17/2, 15:00 και Κυριακή 18/2, 12:00
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com.
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 1770 1700.

Δράσεις

Τα Κυψελάκια διασκεδάζουν ξανά στην Αγορά!: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 18 Φεβρουαρίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης υποδέχεται όλα τα παιδιά για χορό, ζωγραφική, πήλινες χειροτεχνίες, «ταξίδια» σε προϊστορικές εποχές και «εξερευνήσεις» σε θρυλικά μυστήρια. Χορεύουμε; Πάρε το παιδί από το χέρι, χορέψτε και παίξετε παρέα. 11:00-12:00, Αίθριο Για οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών | Στα ίχνη των «γιγάντων». Μπαίνουμε σε μια μηχανή του χρόνου και ανακαλύπτουμε την παλαιολιθική εποχή με τον πιο δημιουργικό και παιχνιδιάρικο τρόπο. 12:00-13:30, Creative Lab 2 Για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών | Μια σκια στα βάθη της λίμνης. Ένα περιπετειώδες ταξίδι που ξεκινά με ένα θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα μπουν σε ρόλους, θα μάθουν να συνεργάζονται και θα εξερευνήσουν το άγνωστο παρέα. 13:30-15:00, Creative Lab 2 Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών | Με πηλό και φαντασία. Ο Άρης Σιχλιμίρης από το εργαστήριο κεραμικής «Πηλός», έρχεται με το πρόγραμμα «Με πηλό και φαντασία», για να μάθει στα παιδιά πως να μεταμορφώνουν τον πηλό με τα χεράκια τους.  15:00-16:00, Creative Lab 1 Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών και 16:00-17:00, Creative Lab 1 Για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών | Ζωγραφική για όλους. Τα Κυψελάκια κάθε ηλικίας ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική και γεμίζουν την Αγορά με χρώμα. 11:00-18:00 | Για παιδιά όλων των ηλικιών.
Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024
Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα. Τηλ: 21 0440 0545.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, που στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall, προσφέρει κάθε Σάββατο, σε μικρούς και μεγάλους ένα μοναδικό βιωματικό ταξίδι στην ιστορία της Ολυμπιακής Ιδέας. Με την αγορά ενός εισιτηρίου, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις στους χώρους της μόνιμης έκθεσης. Τα διαδραστικά εκθέματα, το πρωτότυπο οπτικοαουστικό υλικό και τα βιώματα των αθλητών μέσα από τις ιστορίες και τα προσωπικά τους αντικείμενα, συνθέτουν τη μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, αντικατοπτρίζοντας την ιστορία, τις αξίες και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού.
Οι δωρεάν ομαδικές περιηγήσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, είναι διαθέσιμες κάθε Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 18:00, ανά μια ώρα (τελευταία είσοδος στις 17:00).
Για την συμμετοχή σας απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης στο +30 210 6885 560. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Λεωφ. Κηφισίας 37a, Μαρούσι. Τηλ: 21 0688 5560.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του Φεβρουαρίου12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b