MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Επιστροφή: Ο Δημήτρης Μαραμής στο Baumstrasse με τραγούδια και μουσικές για τον έρωτα
Monopoli Team

Θέατρο

Συρανό, του Εντμόν Ροστάν στο Θέατρο Αλκυονίς

Το έμμετρο ρομαντικό δράμα του Εντμόντ Ροστάν σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης στο θέατρο Αλκυονίς. O κεντρικός ήρωας του έργου, ο ασυμβίβαστος ιππότης και ποιητής Συρανό ντε Μπερζεράκ (Μιχάλης Σαράντης), είναι ερωτευμένος με τη Ρωξάνη (Λένα Παπαληγούρα). Θεωρεί όμως πως εκείνη δεν θα αισθανθεί ποτέ το ίδιο, μιας και νιώθει άσχημος εξαιτίας της μεγάλης μύτης του, που αποτελεί χρόνια το αντικείμενο χλευασμού του. Τη Ρωξάνη πολιορκεί και ο πλούσιος Κόμης Ντε Γκις (Νικόλας Χανακούλας). Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη με τον όμορφο Κριστιάν (Ιάσονας Παπαματθαίου), από τον οποίο λείπει και το πνεύμα και η ευφράδεια. Ο Συρανό συμφωνεί με τον Κριστιάν να γίνει η σκιά του, η φωνή και οι λέξεις του, ώστε να τον βοηθήσει να την κατακτήσει. Ουσιαστικά, μ΄αυτόν τον τρόπο εκφράζει τα δικά του αισθήματα στην αγαπημένη του.
Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00. 
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η καρδιά του σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός12.09.2018

Συναυλίες

Επιστροφή: Ο Δημήτρης Μαραμής στο Baumstrasse με τραγούδια και μουσικές για τον έρωτα

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής έρχεται unplugged στον θεατρικό χώρο του Baumstrasse στο Βοτανικό, για μία μουσική παράσταση με τραγούδια, μουσικές και λόγια με θέμα τον έρωτα, με ερμηνευτές τους ταλαντούχους Νίκο Κύρτσο και Μέλα Γεροφώτη, τη Στέλλα Τέμπρελη στο τσέλο και το συνθέτη στο πιάνο. Οι τέσσερις καλλιτέχνες παρασύρονται επί σκηνής σε εξομολογήσεις σκοτεινών ερώτων, ανεκπλήρωτων πόθων κι ανείπωτων λόγων αγάπης, κρυμμένων μέσα στη μουσική του συνθέτη, διψώντας για εκείνο το τραγούδι που φτάνει μέσα στην ψυχή.
Πέμπτη 15 και 22 Φεβρουαρίου 2024, 21:00
Εισιτήρια:  Κανονικό: 15 ευρώ, Φοιτητικό: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Baumstrasse, Σερβίων 8, (2ος όροφος), Βοτανικός, Αθήνα.

Οι Blues Cargo – Special Guest Michael Dotson στο Half Note Jazz Club

Οι Blues Cargo, η πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Ελληνικής σκηνής συναντά τον  παγκοσμίου φήμης bluesman από το Σικάγο Michael Dotson, για μια ανεπανάληπτη Chicago blues βραδιά, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Στο Half Note Jazz Club.  O Michel Dotson με την “high energy Chicago-style house rockin’ blues” μουσική του, ένα ωμό μείγμα από shuffles και boogies με γερές ρίζες στην παράδοση, μαζί με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards από τους Blues Cargo αλλά και με πολλές δικές τους συνθέσεις από τα τρία άλμπουμ τους.
Πέμπτη 15/2, 21:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0921 3310.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξανά στο VOX

Μετά την περσινή επιτυχία της παράστασης ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορική μπάντα του επανέρχονται δυναμικά στο VOX. Ξεκινώντας από το VOX και αυτό τον χειμώνα, έρχονται με ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία με το κοινό όπως εκείνοι ξέρουν. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
VOX, Ιερά οδός 16, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγώνια: Νέο, φιλόδοξο θεατρικό έργο για έναν “άλλο” ρεαλισμό12.09.2018

Εκθέσεις

Ρίκα Πανά: «Προς το Φως» στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 17 Μαρτίου η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει την πρώτη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Ρίκας Πανά, με τίτλο «Προς το Φως», η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε επιμέλεια της Ελισάβετ Πλέσσα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 80 ζωγραφικά έργα της καλλιτέχνιδας σε καμβά και σε χαρτί. Με τη χρήση μιας έντονα χειρονομιακής γραφής σε συνήθως μονοχρωματικό φόντο, τα έργα της αναδεικνύουν σχηματοποιημένη την ανθρώπινη μορφή για να επικεντρωθούν στην ουσία των ζητημάτων που απασχολούν την καλλιτέχνιδα. Η διαμαρτυρία για την έλλειψη ελευθερίας, η καταγγελία της διάβρωσης του πολιτισμού, η αναζήτηση ταυτότητας, η απόγνωση και η ελπίδα του ανθρώπου αποτελούν τους βασικούς άξονες της ζωγραφικής της Ρίκας Πανά, 95 ετών σήμερα.
Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00
Διάρκεια Έκθεσης:15 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου 2024
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 19:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00
Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Α: Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο. Πληροφορίες: 210 5202420 | www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγαπάς τα ρομαντικά μυθιστορήματα; 5 ολοκαίνουρια βιβλία ιδανικά για εσένα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b