MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Valentine’s Day: 10 ρομαντικές ταινίες για να δεις στις πλατφόρμες

Εάν έχεις δει όλες τις γνωστές ρομαντικές ταινίες, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στις 10 εναλλακτικές επιλογές που προτείνουμε για την φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Undine του Christian Petzold
Undine του Christian Petzold
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση: είτε σου αρέσει, είτε όχι! Αυτή την περίοδο του χρόνου είναι αναπόφευκτο να μη πέφτεις πάνω σε λίστες ρομαντικών ταινιών, όπως αυτή εδώ. Μόνο που στην συγκεκριμένη, βάλαμε τα δυνατά μας για να μην είναι άλλη μια πανομοιότυπη λίστα rom com ταινιών που όλοι έχουμε δει και θυμόμαστε.

Συγκεντρώσαμε 10 ρομαντικές ταινίες από τις πλατφόρμες του Netflix, του Cinobo, του Disney+ και του Ertflix που δεν αποτελούν την πρώτη σκέψη των περισσότερων, για να συγκινηθείτε, να κλάψετε και να γελάσετε.

6 Years της Hannah Fidell: Netflix

Πλοκή: Η Melanie και ο Daniel είναι μαζί εδώ και έξι χρόνια. Οι νέες προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον τους, θα προκαλέσουν αναταραχή στην σχέση τους αλλά και στο μέλλον που από κοινού σχεδίαζαν.

Πρωταγωνιστεί η Taissa Farmiga, κυρίως γνωστή μέσα από την σειρά American Horror Story”και ο Ben Rosenfield. Ήδη από την υπόθεση καταλαβαίνουμε ότι αυτή θα είναι μια ρεαλιστική ιστορία για τις πρώτες σχέσεις, μια ιστορία που σχεδόν όλοι γνωρίζουμε κάποιον που την έχει βιώσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

The Aftermath του James Kent: Disney+

Πλοκή: Η Rachel καταφθάνει από την Αγγλία στο Αμβούργο λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να επανενωθεί με τον σύζυγό της, τον συνταγματάρχη Lewis. Ωστόσο, το ζευγάρι θα αναγκαστεί να μείνει με τον Γερμανό Stefan και την κόρη του. Μέσα στην ταραχή που άφησε πίσω του ο πόλεμος, η Rachel και ο Stefan θα έρθουν πιο κοντά.

Πρωταγωνιστούν η Keira Knightley, ο Alexander Skarsgård και ο Jason Clarke σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το τραύμα, η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των καταστάσεων και η προσπάθεια να επιστρέψουν συναισθήματα και σχέσεις προπολεμικές, είναι μερικά από τα στοιχεία που δίνουν ώθηση και ουσία στην συγκεκριμένη ιστορία.

The Lovers of the Arctic Circle του Julio Medem: Cinobo

Πλοκή: Ο Otto και η Ana γνωρίζονται ως παιδία και, αργότερα, όταν ο πατέρας του Otto παντρευτεί την μητέρα της Ana, αρχίζουν να μένουν στο ίδιο σπίτι. Ως έφηβοι ερωτεύονται αλλά κρύβουν την σχέση τους από τους γονείς τους. Η ζωή χωρίζει τους δρόμους τους αλλά είναι γραφτό να συναντηθούν ξανά, αυτή τη φορά στον Αρκτικό Κύκλο.

Η τρυφερή και συνάμα σπαρακτική ταινία του Julio Medem είναι ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα που έχει “γεννήσει” το ευρωπαϊκό σινεμά. Το πεπρωμένο και η κυκλικότητα στη ζωή είναι δύο έννοιες που συναντιούνται έντονα στην ταινία και μας γεμίζουν ερωτήματα. Το σίγουρο είναι πως όποιος δει αυτή την ταινία, δεν θα μπορέσει να την ξεχάσει ποτέ…

Life Itself του Dan Fogelman: Netflix

Πλοκή: Ακολουθούμε ένα ζευγάρι από τα χρόνια που έβγαιναν, μέχρι τον γάμο και το πρώτο τους παιδί. Όλα όσα ζουν, αντηχούν ανάμεσα στις ηπείρους και σε διαφορετικές ζωές.

Πρωταγωνιστεί η Olivia Wilde -σκηνοθέτις της ταινίας “Don’t Worry Darling”– και ο Oscar Isaac. Εμφανίζονται επίσης ο Antonio Banderas και ο Samuel L. Jackson, ο οποίος παίζει τον εαυτό του. Η ταινία αποτελεί την δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Dan Fogelman, ο οποίος είναι κυρίως σεναριογράφος, έχοντας υπογράψει το σενάριο σε πολύ επιτυχημένες ταινίες όπως το “Cars” και το “Crazy, Stupid, Love”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Ιαπωνικού Κινηματογράφου έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

West Side Story του Steven Spielberg: Disney+

Πλοκή: Ο Tony ερωτεύεται την Maria αλλά τα εμπόδια για να είναι μαζί είναι πολλά καθώς είναι μέλη δύο αντίπαλων συμμοριών της Νέας Υόρκης.

Πρωταγωνιστεί η Rachel Zegler, στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, και ο Ansel Elgort. Πρόκειται για τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μιούζικαλ του Jerome Robbins του 1957- η πρώτη ήταν το 1961 από τους Jerome Robbins και Robert Wise. Την μουσική υπογράφει ο Leonard Bernstein και τους στίχους ο Stephen Sondheim. Άλλωστε, για τους λάτρεις των μιούζικαλ, αυτό ενέχει μια κλασική ερωτική ιστορία.

Happy Together του Wong Kar-wai: Cinobo

Πλοκή: Ένα γκέι ζευγάρι πηγαίνει για διακοπές στην Αργεντινή αλλά εκεί τελικά χωρίζουν. Χωρίς χρήματα για να επιστρέψουν, παίρνουν ξεχωριστούς δρόμους, ώσπου τελικά ξανασυναντιούνται.

Μια από τις καλύτερες ταινίες του queer cinema που “ξεχειλίζει” από την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα του Wong Kar-wai. Πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός και τραγουδιστής Leslie Cheung αλλά και ο διάσημος ηθοποιός Tony Leung Chiu-wai. Εάν ο τίτλος σας παραπέμπει στο τραγούδι των the Turtles, είστε σωστοί! Στο soundtrack της ταινίας ακούγεται το cover του Danny Chung.

Undine του Christian Petzold: Ertflix

Πλοκή: H Undine, μια ιστορικός, έχοντας μόλις χωρίσει, γνωρίζει έναν νέο έρωτα που θα αλλάξει την πορεία της προς το πεπρωμένο.

Απόλυτα αισθαντική και ατμοσφαιρική ταινία, ακροβατεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και τη φαντασία. Βασίζεται στον μύθο της Undine, της νύμφης του νερού, η οποία γίνεται άνθρωπος όταν ερωτεύεται έναν άνδρα αλλά είναι αναγκασμένη να τον σκοτώσει, αν αυτός αποδειχθεί άπιστος. Πρωταγωνιστεί η Paula Beer, η οποία κέρδισε Αργυρή Άρκτο για την ερμηνεία της και ο Franz Rogowski.

See You on Venus του Joaquín Llamas: Netflix

Πλοκή: Η Mia και ο Kyle είναι δύο Αμερικανοί έφηβοι που αποφασίζουν να ταξιδέψουν έως την Ισπανία προς αναζήτηση της βιολογικής μητέρας της Mia. Σε αυτή τους την περιπέτεια, ερωτεύονται ο ένας τον άλλον.

Γλυκιά και ανάλαφρη, αυτή η ταινία συνδυάζει την ενηλικίωση και την αναζήτηση του εαυτού με την αναζήτηση ενός αληθινού έρωτα. Εάν δεν θέλετε κάτι που θα σας “ρίξει” τη διάθεση, αυτή είναι σίγουρα μια απάντηση. Πρωταγωνιστούν οι Virginia Gardner και Alex Aiono.

Sidewalls του Gustavo Taretto: Cinobo

Πλοκή: Η Mariana, μια καλλιτέχνις που βιώνει έναν δύσκολο χωρισμό και ο Martin, ένας μοναχικός σχεδιαστής ιστοσελίδων, μένουν σε διπλανά διαμερίσματα αλλά δεν έχει τύχει ποτέ να συναντηθούν. Έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους και το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωριστούν.

Στις μεγαλουπόλεις των εκατομμυρίων κατοίκων, όλοι γίνονται άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και η τεχνολογία δημιουργεί συχνά μεγαλύτερη αποξένωση. Αυτό το αχανές και ταυτόχρονα αγχωτικό αίσθημα που μπορεί να προκαλέσουν οι μεγάλες πόλεις αποτυπώνεται ευκρινώς στην ταινία. Κι ο έρωτας μπορεί να βρίσκεται δίπλα σου όλον αυτόν τον καιρό που τον ψάχνεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑValentine’s Day: 5 προτάσεις για το πιο ρομαντικό δείπνο του χρόνου12.09.2018

Paper Towns του Jake Schreier: Disney+

Πλοκή: Ο έφηβος Quentin είναι ερωτευμένος με την γειτόνισσά του, τη Margo, αλλά δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να της το δείξει. Μετά από μια περιπετειώδη βραδιά που περνούν μαζί, εκείνη εξαφανίζεται μυστηριωδώς αφήνοντας διάφορα στοιχεία. Μαζί με τους φίλους του, ο Quentin ξεκινά να την αναζητά.

Μια ταινία για τους εφηβικούς έρωτες και την ενηλικίωση που ενέχει το στοιχείο της περιπέτειας. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του John Green, κυρίως γνωστός με το βιβλίο The Fault in Our Stars. Πρωταγωνιστεί ο Nat Wolff και η Cara Delevingne, στον τέταρτο ρόλο της καριέρας της ως ηθοποιός.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b