MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μελέτης Ηλίας: «Δεν είναι εύκολο ένας Έλληνας να μπει σε χολιγουντιανή παραγωγή, σταματάει σε ‘τεχνικές’ δυσκολίες» (vid)

Ο Μελέτης Ηλίας, καλεσμένος της εκπομπής “Super Κατερίνα”, σχολιάζει όσα ειπώθηκαν από τον Γιώργο Νταλάρα για τους καλλιτέχνες που κάνουν διαφημίσεις, ενώ ξεκαθαρίζει και τα όσα δήλωσε ο ίδιος για τον Γιώργο Λάνθιμο και τους Έλληνες ηθοποιούς σε χολιγουντιανές παραγωγές.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Οι καλλιτέχνες και οι διαφημίσεις

«Πριν από περίπου τρία χρόνια είχα συμμετάσχει σε μία τηλεοπτική διαφήμιση. Το αν πρέπει ή δεν πρέπει ένας ηθοποιός να το κάνει είναι στην κρίση του καθενός. Υπάρχουν συνάδελφοι – όπως κι εγώ πριν από κάποια χρόνια – που είναι πιο ‘κρατημένοι’ ως προς αυτό. Νιώθεις πολλές φορές ότι ρίχνεις πολύ νερό στο κρασί σου και πως η δουλειά σου πρέπει να επικεντρώνεται στην ουσία της Τέχνης σου», σχολίασε ο ηθοποιός για τη συζήτηση που έχει προκύψει τελευταία μετά και την δήλωση του Γιώργου Νταλάρα σχετικά με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε διαφημίσεις.

«Φυσικά, είναι μεγάλο ζήτημα και το βιοποριστικό», συνέχισε ο Μελέτης Ηλίας. «Οποιοσδήποτε είναι στα φώτα της δημοσιότητας, μπορεί να διαφημίσει, εν δυνάμει, κάτι. Το θέμα είναι όσο μπορείς να μη το ευτελίζεις. Να βάζεις κάτι από την ιδιαίτερη ποιότητα που έχεις ως άνθρωπος και να μη βγαίνει ένα αποτέλεσμα που δεν σε αντιπροσωπεύει». 

Μπορεί ένας Έλληνας ηθοποιός να συμμετάσχει σε μια χολιγουντιανή παραγωγή;

Για τη δήλωσή του για τον Γιώργο Λάνθιμο και για το ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιεί και κάποιον Έλληνα ηθοποιό στις ταινίες του, η οποία προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις, ο ηθοποιός ανέφερε: «Το εννοούσα αυτό που είπα, αλλά εδώ μας διαφεύγει μια σημαντική λεπτομέρεια. Το να συμμετάσχει ένας Έλληνας ηθοποιός σε μια χολιγουντιανή παραγωγή είναι κάτι το οποίο σταματάει σε κάποιες τεχνικές δυσκολίες. Σε μια αμερικάνικη ταινία δεν μπορείς να παίξεις ερχόμενος από το πουθενά. Πρέπει να μένεις εκεί, να έχεις ατζέντη, να είσαι στο Σωματείο, να υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο δεν μπορείς να το παραβλέψεις επειδή τυχαίνει να είσαι προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη». «Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας ηθοποιός που να έχει παίξει σε τέτοιου βεληνεκούς ταινία, σαν του Λάνθιμου». 

«Βρήκα εξαιρετικό το Poor Things. Ένιωσα πολύ περήφανος που έχει κάνει την ταινία αυτή ένας άνθρωπος που μένει στην ίδια πόλη που μένω κι εγώ», συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜελέτης Ηλίας: Στο ελληνικό θέατρο επικρατεί ακόμα ένας ελιτισμός που μας στενεύει12.09.2018

Αυτή την περίοδο εκτός από τον ρόλο του «Γιωργίκη» στο «Προξενιό της Ιουλίας» στον Alpha, ο Μελέτης Ηλίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, «Φιλουμένα Μαρτουράνο», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο. «Είναι μια παράσταση που ο λόγος που έχει πετύχει είναι γιατί εμπεριέχει και το γέλιο και το δάκρυ. Είναι μια ανθρώπινη ιστορία για ένα ζευγάρι που είναι πολλά χρόνια μαζί, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλο. Κάτι που συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια και του τότε και του σήμερα. Είναι ιδωμένη από μία ματιά που – όπως συμβαίνει και στη ζωή – εκεί που μπορεί να κλαις, το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο μπορεί να γελάς, κάτι που είναι λυτρωτικό και για τους θεατές αλλά και για εμάς που παίζουμε». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b