MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Spa-σε κατάρα, του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Μετά τις επιτυχίες των έργων «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», «Φροσύνη» και «Πασού», το σκηνοθετικό δίδυμο των Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζει την τρελή κωμωδία, «Spa-σε κατάρα», μια σουρεαλιστική, σύγχρονη φάρσα με βασικό θέμα το κυνήγι της ευτυχίας. Πέντε πρόσωπα με διαφορετικές ζωές και στόχους, συναντιούνται στο Isaris Spa, ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας, με σκοπό την «αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν από την ευτυχία». Όμως, μια θρυλική ινδιάνικη κατάρα ξεσπάει, εγκλωβίζοντας τους ήρωες στο Spa για άγνωστο χρονικό διάστημα. Μέσα από ανατροπές και παρεξηγήσεις, ανάμεσα σε μάσκες ομορφιάς, ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης, ανάμεσα σε Zumba και σε κλύσματα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο καθαρό το τι ορίζει ο καθένας ως «ευτυχία». Παίζουν:Λάζαρος Βαρτάνης, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Σύνθια Μπατσή, Στέφανος Παπατρέχας, και τέλος, ακούγεται η φωνή του Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Φιλική συμμετοχή στα video η Εμμανουέλα Βεϊνόγλου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
16€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 9€ (ανέργων/ΑμεΑ)
Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγώνια: Νέο, φιλόδοξο θεατρικό έργο για έναν “άλλο” ρεαλισμό12.09.2018

2. Α.Κ.Α. (Also Known As), του Ντάνιελ Μέγιερ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

«Κάρλος, με λένε Κάρλος. Είμαι 15 χρόνων, ή 16… Πάω στο σχολείο, βαριέμαι· συναντάω τους φίλους μου στο πάρκο· χορεύω χιπ χοπ… Μια μέρα γνωρίζω την Κλαούντια και… μαγεία». Ο Κάρλος υιοθετημένος γιος αγνώστου προέλευσης, δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την ταυτότητά του. Η ζωή του ήταν γεμάτη μουσική και φίλους και παιχνίδι έως ότου γνωρίζει στο διαδίκτυο και ερωτεύεται την Κλαούντια. Κι έτσι λόγω συνθηκών ανεξάρτητων από τη θέλησή του, τρίζουν τα θεμέλια και οι ρίζες του. Η ματιά των άλλων τον αναγκάζει να ξανασκεφτεί ποια είναι η “αληθινή” του ταυτότητα: μπορεί να μην είναι καθόλου αυτός που έχει αποφασίσει ο ίδιος να είναι. Ο Κάρλος προσγειώνεται απότομα στην κόλαση του κοινωνικού ρατσισμού. Το Α.Κ.Α. δεν είναι μόνο ένα έργο για τη γενιά του WhatsApp και του χιπ χοπ. Πίσω από τη σύγχρονη γλώσσα του, μια θεματική που θυμίζει Ρωμαίο και Ιουλιέτα εξελίσσεται σε ένα μοντέρνο, κοινωνικό και υπαρξιακό δράμα, έναν εκρηκτικό μονόλογο ενός εφήβου που ψάχνει τον εαυτό του. Το Α.Κ.Α. (Also Know As) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Τον νεαρό Κάρλος ερμηνεύει ο Μιχάλης Πανάδης. Σκηνοθετεί η Μαριτίνα Πάσσαρη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Γενική είσοδος: 16€, μειωμένο: 14€ 
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 &, Θαρύπου, Νέος Κόσμος

3. Disorder, του Γιώργου Αδαμαντιάδη στο Θέατρο Καλλιρρόης

Αθήνα 1981. Λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, ένας υπάλληλος της εθνικής τράπεζας κρατείται παράνομα και ανακρίνεται από έναν πράκτορα της ασφάλειας με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. 15 χρόνια αργότερα η χώρα συγκλονίζεται από μία σειρά δολοφονιών με θύματα απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας. Η φερόμενη ως δράστρια παραδίνεται και πρόκειται να δικαστεί. Η δίκη της θα μας γυρίσει στην πιο απάνθρωπη εποχή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και θα αποκαλύψει μία από τις σκοτεινότερες συνωμοσίες των χρόνων της μεταπολίτευσης. “Για να πάρει το όπλο η αυτοδικία, πρέπει πρώτα να βρει την δικαιοσύνη κοιμισμένη!”. Πρόκειται για ένα έργο που ακροβατεί στα όρια του δικαστικού και του κατασκοπικού θρίλερ. Δύο ξεχωριστές υποθέσεις εκτυλίσσονται παράλληλα επί σκηνής σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Το μόνο που τις συνδέει είναι το νήμα της δικαιοσύνης που έκανε τα στραβά μάτια σε ένα έγκλημα του παρελθόντος. Και οι έξι χαρακτήρες του έργου παλεύουν μεταξύ τους σαν ατάιστα αγρίμια για ένα κομμάτι αλήθειας στις αρένες ενός δικαστηρίου κι ενός μυστικού κέντρου κράτησης. Θα αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους σε μια άνιση μάχη και θα μας κάνουν να αναρωτηθούμε ποια είναι τα όρια της δικαιοσύνης όταν στέκεται εμπόδιο στην επιβίωση ενός πανίσχυρου παρακράτους, οδηγώντας τους ανθρώπους στην τέλεση πράξεων αυτοδικίας. Το έργο είναι προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική. Κατάλληλο για άνω των 16 ετών. Παίζουν: Μοίρας Στέλιος, Κυπραίου Κατερίνα, Ζαφείρης Γιάννης, Ιορδανόπουλος Παύλος, Μαρτίνη Αλεξάνδρα, Αδαμαντιάδης Γιώργος.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Κανονικό: 15€, μειωμένο: 12€
Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, Αθήνα

Μουσική

4. Βασίλης Παπακωνσταντίνου ”Οι μπαλάντες του Βασίλη” στο Θέατρο Βέμπο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μάς προσκαλεί σ’ ένα ταξίδι με όχημα τις θρυλικές του μπαλάντες, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Βέμπο. Με την τρυφερή του φωνή και τις μουσικές του, που έχουν συντροφεύσει όλα αυτά τα χρόνια τις ζωές μας και έχουν αφήσει πάνω τους ανεξίτηλο το σημάδι τους, θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας και θα μας ταξιδέψει στους έρωτες, το όνειρο και σε όλες τις συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές της ζωής μας. Θα μας παρουσιάσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια μέσα από την τεράστια δισκογραφία του. Τραγούδια που έχουν σημαδέψει, συγκινήσει και ενώσει τρεις γενιές θεατών. Μια μουσική διαδρομή σε δίσκους σταθμούς, διαχρονικά αγαπημένα κομμάτια, γεγονότα και παρέες που έγραψαν ιστορία.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Α’ Ζώνη – Πλατεία: 30€, Β’ Ζώνη – Πλατεία: 25€, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ: 22€, Α’ Ζώνη – Εξώστης: 25€, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ: 22€, Β’ Ζώνη – Εξώστης: 20€, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ: 17€, Γ’ Ζώνη – Εξώστης: 15€
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Τσαρούχης: «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής»12.09.2018

Έκθεση

5. Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience: Η ιστορία του θρυλικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννίαν μέσα από μια διαδραστική έκθεση

Με μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία που θα παρασύρει κάθε επισκέπτη σε μια συναρπαστική περιήγηση στο χρόνο, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέλος της Luxury Collection, εγκαινιάζει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, τους Always Grand εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του. Έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, η πρωτοποριακή έκθεση «Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience» «προσγειώνεται» στο θρυλικό Grand Ballroom του ξενοδοχείου, επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Αθήνας για ενάμισι αιώνα. Μέσα από ένα διαδραστικό υπερθέαμα με επίκεντρο τον επισκέπτη, που συνδυάζει εικόνες, ήχους και διηγήσεις, η έκθεση ταξιδεύει στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας. Δημιουργώντας ένα φαντασιακό και πολυδιάστατο περιβάλλον με τη χρήση projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, ξεκινά γυρνώντας το ρολόι 150 χρόνια πίσω. Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, αναδεικνύεται βήμα-βήμα η εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας.
Καθημερινές προβολές στο Grand Ballroom, έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2024
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία ΣυντάγματοςΑθήνα
Για κρατήσεις θέσεων εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b