MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Onassis Youtube Channel: Η συζήτηση με την Olga Tokarczuk σε ζωντανή μετάδοση από τη Στέγη

H συζήτηση με τη Νομπελίστρια συγγραφέα, Olga Tokarczuk, που έγινε sold-out, θα μεταδοθεί ζωντανά, από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στο Onassis Channel στο YouTube.

Monopoli Team

Η θεατρική σεζόν της Στέγης ξεκίνησε με μια παράσταση βασισμένη σε ένα μυθιστόρημά της. Τρεις μήνες μετά τo αριστουργηματικό έργο «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών», από τη διάσημη ομάδα των Complicité που συγκλόνισε το κοινό, η Olga Tokarczuk έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε μια συζήτηση για τη λογοτεχνία, την κοινωνία και την τέχνη της τρυφερότητας. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος και επιμελητής εκδόσεων, Γρηγόρης Μπέκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOlga Tokarczuk: Η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας για πρώτη φορά στην Ελλάδα12.09.2018

Ελευθερία / Πολωνία / Ανθρωπότητα / Ιστορίες / Αθήνα / Φαντασία

Μπορεί να αλλάξει ο κόσμος, αν συνεχίσουμε να τον κοιτάμε με τον ίδιο τρόπο; Συγγραφέας μυθιστορημάτων όπως «Το Αρχέγονο και άλλοι καιροί», «Πλάνητες» και «Τα βιβλία του Ιακώβ», η Olga Tokarczuk πληροφορήθηκε ότι της απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας την ώρα που ταξίδευε οδικώς, καθώς βρισκόταν σε κίνηση, κάτι απολύτως ταιριαστό στην περίπτωσή της. Γιατί, με το «εξαιρετικά πνευματώδες και ευφυές» έργο της, η Πολωνή συγγραφέας «επικεντρώνεται στη μετανάστευση και στην εμπειρία της πολιτισμικής μετάβασης». Η Tokarczuk τιμήθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2018 «για την αφηγηματική της φαντασία η οποία με εγκυκλοπαιδικό πάθος αναπαριστά το πέρασμα ορίων ως τρόπο ζωής».

Με ύφος εντελώς προσωπικό, διακριτό και άμεσα αναγνωρίσιμο, η Tokarczuk συνδυάζει στη γραφή της την πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, αξιοποιεί τις λαϊκές παραδόσεις και την ιστορία, αντανακλώντας παράλληλα την προσήλωσή της στις θεωρίες του Carl Jung, ενώ έχει καταφέρει να θεωρείται η κορυφαία πεζογράφος της σημερινής Πολωνίας και μια από τις επιφανέστερες παγκοσμίως δημιουργούς της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλγα Τοκάρτσουκ: Ποια είναι η νομπελίστρια συγγραφέας που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα12.09.2018

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα πολωνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική γλώσσα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, 20:30

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
Κεντρική Σκηνή, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης εδώ.

Live streaming στο Onassis Channel στο Youtube.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b