MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΛΕΥΚΩΜΑ

«Sensus Poetica»: Η ποιητική φωτογραφία της Βάλιας Γκέντσου

Η φωτογράφος και ποιήτρια, Βάλια Γκέντσου, παρουσιάζει, στον χώρο της iFocus Photo Gallery, το νέο της λεύκωμα «Sensus Poetica».

«Sensus Poetica»: Η ποιητική φωτογραφία της Βάλιας Γκέντσου
Monopoli Team

Ως μια ιδιότυπη ποίηση, η οποία συντίθεται από εικόνες που εμείς επιλέγουμε και δημιουργούμε, προκειμένου ν’ αποδώσουμε τον περιβάλλοντα κόσμο, προσεγγίζει τη φωτογραφία η Βάλια Γκέντσου, η οποία συγκεντρώνει και τις δύο ιδιότητες, αυτήν της φωτογράφου και εκείνη της ποιήτριας. «Φωτογραφίζω για την χαρά, να μην κατρακυλήσει στη λήθη η ψίχα πραγματικότητας, την οποία έτυχε να παρατηρήσω», σημειώνει η ίδια.

Αυτή τη διαφορετική ποιητική δημιουργία, που άλλοτε λειτουργεί ανεξάρτητα, ενώ άλλες φορές βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την καθαυτό ποίηση, αποτύπωσε σε ένα λεύκωμα, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Sensus Poetica» (ποιητική αίσθηση, δηλαδή). «Η φωτογραφία της Βάλιας Γκέντσου, όπως και η ποίησή της, δεν απευθύνεται μόνο στη νόηση, αλλά κατεξοχήν στην αίσθηση και στην καρδιά», επισημαίνει σε σημείωμά της η επιμελήτρια και εκδότρια Δώρα Λαβαζού, υπογραμμίζοντας πως στη δουλειά της Βάλιας Γκέντσου φωτογραφία και ποίηση «λειτουργούν ανεξάρτητα, συγχρόνως όμως η μια αντλεί από την ευαισθησία της άλλης, σαν συγκοινωνούντα δοχεία».

Το λεύκωμα «Sensus Poetica» παρουσιάζεται από την ίδια τη φωτογράφο και ποιήτρια, καθώς και από τον φωτογράφο Χρήστο Κοψαχείλη, σε εκδήλωση που θα συντονίσει η επιμελήτρια και εκδότρια Δώρα Λαβαζού, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 (ώρα 19.00) στον χώρο της iFocus Photo Gallery, Ιπποκράτους 13 και Ακαδημίας 57 (στη Στοά της Όπερας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLes Toits de Paris: Έκθεση του Εδουάρδου Σακαγιάν στην Γκαλερί Kalfayan12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b