MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

10AM Apotheke: Η νέα πρωτότυπη «αποθήκη» στο κέντρο της Αθήνας

«Αλήθεια και αυθεντικότητα». Αυτές είναι οι δυο λέξεις με τις οποίες περιγράφει το 10AM Apotheke η Εύα Παπαδάκη, η δημιουργική δύναμη πίσω από αυτό το διαφορετικό concept store στην καρδιά της Αθήνας.

Monopoli Team

Το 10AM Apotheke βρίσκεται στο υπόγειο του 10AM lofts, σε μια παλιά πολυκατοικία στο Γκάζι, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, και όλα όσα φιλοξενεί δεν είναι απλά αντικείμενα. Όλα εκεί, είναι ένα κράμα μυρωδιών, εικόνων και συναισθημάτων.

Η Εύα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Τα προϊόντα που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το 10AM Apotheke είναι ό,τι έβρισκε πάντα στο σπίτι της, στην κουζίνα της γιαγιάς της, στη δική της ελληνική «αποθήκη». Για την ίδια, «η Αποθήκη είναι ένα storytelling, μια ανάγκη να συστήσουμε την επιστροφή σε έναν απλό τρόπο ζωής», γι’ αυτό και επιθυμεί «πρώτα τα νιώσει κάποιος τα προϊόντα της Αποθήκης, και μετά να τα δει. Γιατί είναι βίωμα, είναι ανάμνηση, είναι συναίσθημα».

Αφετηρία αυτού του project είναι μερικές λέξεις σε ένα γλωσσάρι, στο οποίο και έγινε η αρχική καταγραφή των προϊόντων. Ουσιαστικά, οι λέξεις που περιλαμβάνονται σε αυτό το γλωσσάρι, έχουν να κάνουν με το βίωμα και το συναίσθημα, είναι υλικά και άυλα αντικείμενα. «Μέσα από αυτή την καταγραφή, που ουσιαστικά είναι η αποθήκη εκ των έσω, όλα όσα αποθηκεύουμε ψυχικά στην πορεία της ζωής μας γίνονται προϊόντα, γιατί τα προϊόντα μας θυμίζουν συγκεκριμένα πράγματα», λέει η Εύα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNERIDA: Ένα ελληνικό fashion brand που συνδυάζει την zero waste νοοτροπία με το genderless, ιδιαίτερο design12.09.2018

Η πολυτέλεια της απλότητας

Μπαίνοντας στο 10ΑΜ Αpotheke αυτό που σε καθοδηγεί εκείνη τη στιγμή είναι οι μυρωδιές, που θυμίζουν Ελλάδα. Σαπούνι απόλυτα sustainable και με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με το οποίο μπορείς να πλύνεις τα μαλλιά σου, το σώμα σου ή τα ρούχα σου. Κεριά από σόγια με καθαρά αρώματα όπως θαλασσινό αλάτι, ελιά και κέδρος, κεριά φτιαγμένα από 100% φυσικό κερί μέλισσας. Ακόμη, τσάι μαλοτήρα, θυμαρίσιο μέλι, λιβάνι από αγνό κερί μέλισσας, άρτος, ελαιόλαδο σε έναν σύγχρονο τενεκέ, notebooks για να γράφει κάποιος τις αναμνήσεις του, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτή τη διαφορετική αποθήκη στο Γκάζι. Προϊόντα που λένε την αλήθεια της ρίζας μας, προϊόντα που μας ενώνουν και προϊόντα που είναι πολυτελή μέσα στην απλότητά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b