MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σινεμά με τον Φρόυντ: Προβολή της ταινίας «Το Δέρμα που Κατοικώ» στον Κινηματογράφο Τριανόν

Η σειρά κινηματογραφικών προβολών της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, «Σινεμά με τον Φρόυντ», συνεχίζεται, στον Κινηματογράφο Τριανόν, με το ψυχολογικό θρίλερ του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Το Δέρμα που Κατοικώ».

Monopoli Team

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει, για όγδοη χρονιά, σειρά κινηματογραφικών προβολών με τίτλο «Σινεμά με τον Φρόυντ». Στην τρίτη κατά σειρά προβολή του φετινού κύκλου προβάλλεται η ταινία: «Το Δέρμα που Κατοικώ» (La piel que habito) του Pedro Almodóvar (120’, 2011), την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17.00, στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101).

Συζητούν οι:
  • Μιχάλης Πέτρου, ΨυχαναλυτήςΓιώργος Γκικαπέππας, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος
  • Τη συζήτηση συντονίζει η Μαγδαληνή Γεωργιάκου, Ψυχαναλύτρια.

«Το Δέρμα που Κατοικώ»: Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Το Δέρμα που Κατοικώ» (πρωτότυπος τίτλος: La piel que habito) είναι ισπανική ψυχολογική ταινία θρίλερ του 2011. Στην ταινία, η Βέρα Κρουζ (Elena Anaya) ζει σε ένα δωμάτιο αλλά και σε ένα ‘νέο σώμα’, φυλακισμένη από τον Δρ Ρόμπερτ Λέντγκαρντ (Antonio Banderas), έναν επιτυχημένο αισθητικό χειρουργό. Η Βέρα, στο παρελθόν, ήταν ένας νέος άντρας που έγινε η αιτία να αυτοκτονήσει η κόρη του Ρόμπερτ. Τότε ο Ρόμπερτ τον αιχμαλώτισε και του άλλαξε φύλο και ταυτότητα. Ο Ρόμπερτ ζει με τη Μαρίλια (Marisa Paredes), την οικονόμο του σπιτιού, αγνοώντας ότι πρόκειται για τη μητέρα του. Σταδιακά ανακαλύπτουμε πως ο Ρόμπερτ, αυτός ο σύγχρονος Θεός, έχει υποστεί πολλαπλά τραύματα στη ζωή του. Αποστασιοποιείται από το τραυματικό παρελθόν του προσπαθώντας να ‘κατασκευάσει’ την εξωτερική πραγματικότητα και επεμβαίνοντας στην επιφάνεια του σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ένα λονδρέζικο «Αλάνι» μας κλέβει την καρδιά12.09.2018

Στην ταινία κυριαρχούν δύο θέματα: η πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στο σώμα και την ταυτότητα και το πώς η αδυναμία πένθους μπορεί να καταλήξει σε μια παντοδύναμη προσπάθεια προσαρμογής του κόσμου στις δικές μας ανάγκες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Οργανωτική επιτροπή: Μ. Γεωργιάκου, Α. Διαμάντης, Δ. Εμπέογλου, Μ. Ζέης,
Δ. Καβαλλιέρος, Ε. Νικολοπούλου, Μ. Παραδείση, Χ. Χατζή (συντονίστρια)

Links

Επίσημη ιστοσελίδα: https://psychoanalysis.gr/

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/sinema-me-ton-froynt/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b